NBA gondolatok (és néha más)

Hajnali meccsdömping

Hosszú nap, esetlegesen még hosszabb éjszakával, azonban a mai NBA játéknap sem szenved izgalmas és érdekes meccseket tekintve hiányt. Lássuk hát mire lesz érdemes figyelni az előttünk álló játéknapon!

 

Charlotte Hornets - Detroit Pistons

 

Ellenkező előjelű csapatok összecsapása ez, hiszen míg a Hornets mintha kicsit magára talált volna addig a Detroit egyre mélyebbre kerül a gödörben. A hazai csapat az utolsó két meccsét megnyerte, hab a tortán hogy mindenki egészséges a részükről, plusz otthon már egyszer sikerült megverniük a mostani vendégüket. A Detroit éppen a hullámvasút alján van, zsinórban öt vereség, gyenge védekezés, apró szépségtapasz hogy Blake Griffin ma már pályára tud lépni, bár továbbra sem 100%-os.

Végeredményben Griffinnel uralhatja a festéket a Pistons de érzésem szerint ez kevés lesz a sikerhez.

 

Cleveland Cavaliers - New York Knicks

 

A Keleti hátsó régió összecsapása ez, ahol mindkét csapat meccsére a brusztolás és a küzdelmes játék stílus a jellemző mintsem a finesz és a látvány. A legnagyobb előny a mai meccsen a Knicks számára az Tristan Thompson sérülése, így a palánk alatt sokkal több keresnivalója van Kanternek és társaiknak.

Nem merem megkockáztatni a kevés pontot, elvégre az ilyen csapatoknál általában ilyenkor szakad ki a zsák, azonban szerintem Knicks siker várható, és kifejezetten a line-ok átlépése centerposzton a vendégek játékosainál.

 

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers

 

Lefelé induló amúgy idén kifejezetten jól teljesítő csapatok, egy biztos, valaki ma megállítja a lefelé süllyedést. Hogy ez a back-to-back-et játszó, fáradt és egyre szürkébb Portland lesz-e vagy a kicsit megtörő, otthon továbbra is mindenkire veszélyes, kisebb sérülésekkel tűzdelt ugyanakkor még így is elég jó védekezésű Memphis lesz-e azt mindenkinek a fantáziájára bízom, ahogy azt is hogy hány pontot vár a találkozótól.

Én Memphis győzelmet és kevés pontot.

 

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder

 

Olyan félig igen - félig nem rangadó ez, elvégre ha mindkét csapat sérülésmentes lenne és nagyjából azonos formát mutatna akkor abszolút az lenne, így azonban hogy a hazai csapat kifejezetten hektikus, és egy jó meccsre jut egy rossz is így nehéz. További nehezítés még Davis kisebb Mirotic nagyobb sérüléssel bajlódik és Payton továbbra sincs. A másik oldalon a két főszereplő George és Westbrook is játékra készen áll, a védekezésük pedig továbbra is ligaelit szint. Extra meccs kéne a Pelicans majd minden játékosától, lehet a hazai pálya adja majd meg nekik a kellő kakaót?

Szerintem nem, OKC sikert érzek a levegőben.

Kiheverve a UFC-t, irány vissza az NBA

A pazar UFC gála utáni napon egy kis töltődés és teljes kikapcsolódás után ideje visszacsobbani az NBA sodrába, amire ideális alkalom lesz a következő játéknap hiszen rengeteg jobbnál - jobb mérkőzésnek nézünk elébe.

Természetesen ma is a fogadási szempontok alapján általam legizgalmasabbnak tartott meccsekről írok bővebben.

 

Boston Celtics - New Orleans Pelicans

 

Első ránézésre ez egy igazi rangadó lehetne viszont az hogy előző este a Detroit elleni meccsen Anthony Davis kisebb sérülést szedett össze sokat ront majd a meccs nívóján. A Boston mostanra nagyon belelendült, ligaelit védekezés állt össze náluk ami egyre gyakrabban párosul látványos és hatékony támadójátékkal. A hazai pálya és az hogy a Pelicans valószínűleg kénytelen lesz mellőzni a legnagyobb fegyverét támadásban arra enged következtetni hogy a Boston behúzza ezt a meccset, méghozzá kevés pontot engedve a Pelikánoknak.

 

Chicago Bulls - Sacramento Kings

 

Kifejezetten botrányos a hangulat a Chichago-ban, legutóbb már a játékosok hirdettek sztrájkot, a vezetőedző Jim Boylen egyértelműen nem ura a helyzetnek, utolsó meccsén pedig a Bulls története legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el. A Sacramento idén pozitív összképet mutat (pláne a Bullshoz képest) azonban idegenbeli túrán vannak és látszik rajtuk hogy közel sem olyan frissek mint amikor nekivágtak a túrának.

Mindezek tükrében nem várok túl színvonalas összecsapást, szerintem a bukik magasra lőtték az összpontszámok esetében a lécet, szerintem ma este ez alatt maradnak a csapatok.

 

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies

 

Erős nyugati csapatok összecsapása ez, bár tény hogy mindkét csapat kisebb hullámvölgyben tartózkodik jelenleg, szerintem azonban a Denver van jelenleg mélyebben. Sok a sérültjük, kezdőjátékosok is, és nálam alapvetően az a csapat ahol Swaggy P-t is leigazolják annyi a sérült alapból nem egy pozitív dolog. Ehhez csapjuk hozzá hogy a Memphis idegenben sem teljesen elveszett (7-6), kulcsfontosságú sérültjük sincs, Gasol pedig tökéletes matchup Jokics-al szemben.

Végeredményben az kőkeményen védekező Memphis leradírozza majd az amúgyis ezer sebből vérző hazai csapat támadójátékát, és egy brusztolós, kevés pontos meccsen győzelemmel távozik majd.

 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers

 

Hazai pálya ide vagy oda, Booker még mindig sérült, DeAndre Ayton is hiányozni fog a csapattól és még mindig látjuk magunk előtt a 9 pontos első negyedet. Utóbbi meccsein a Clippers is csalódást keltően játszott, éppen itt az ideje hogy visszatérjen a helyes útra amihez keresve sem találhattak volna jobb ellenfelet. A védelmük ingadozó, de inkább a támadójátékuk az ami befuccsolt , éppen ezért szerintem a Suns nem fogja megugrani a bukik által meghatározott szerzett pontok összegét. A Phoenix az utolsó 5 hazai meccsén sem ugrotta meg a mai line-t (105.5 pont évnapjai iroda)

 

 

UFC 231: gálán túli gondolatok

Megvolt a UFC 231 gála, ami elképesztő emberi teljesítményekről, parázs összecsapásokról és drámai fordulatokról egyaránt sokáig emlékezetes marad. Ha nem is egyértelműen az év gáláját láthattuk (pláne a Jon Jones - Gustaffson 2 előtt ez elhamarkodott kijelentés lenne) de hogy a top3-ban ott a helye az biztos.

Elsősorban arról a 3 meccsről akartam összegzést írni amelyekről előzetest is írtam, azonban a Santos - Manuwa meccs akkora adok-kapok lett egy akkora bődületes K.O-val ami még sokáig beszéd téma lesz.

 

Jimi Manuwa vs. Thiago Santos

 

Félelmetes hegyomlások csatája volt ez, ahol nem az volt az igazi kérdés hogy lesz - e K.O. hanem az hogy kinek sikerül előbb befejeznie a másikat. Hatalmas lendülettel kezdtek a srácok, Santos volt az agresszívabb már a 16. másodpercben elhelyezett Manuwán egy akkora ütést aminek a (nem meglepő) hatására le is ment megkeresni a kétforintost az angol. Manuwa ezután visszajött a meccsbe, az első menet vége felé közeledve pedig ő talált egy hatalmas könyökössel majd egy még az előzőnél is hatalmasabb bal horoggal amit csak a Jóisten tudhatja Santos hogy hordott ki lábon. Santos még ebben a menetben előbb egy ushiro geri majd egy forgó-ugró rúgással próbálta távol tartani Manuwát ami inkább kevesebb mint több sikerrel össze is jött. Félelmetesen jó első menetet láthatott a nagyérdemű.

A második felvonást is hatalmas elánnal kezdték a felek, Manuwa tolta be Santost a ketrechez, ahonnan azonban ügyesen forgott ki a brazil, így már Manuwa háta támasztotta a ketrecet. Aztán a 35. másodpercben egy felütés súrolta Manuwa állát, éppen akkora áramszünetet okozva amit Santos kihasználva egy hatalmas bal csapottat helyezett el az angol járomcsontjának a magasságában ami egy átlagos ember esetében azonnali halált okozott volna, Manuwánál pedig a rongylábas összeomlást.

Bődületes K.O. egy fantasztikus meccsen.

 

Alex Oliveira vs. Gunnar Nelson

 

Az összecsapás előtt azon a véleményen voltam hogy Nelsonnak sok lesz a kihagyás és hogy érződni fog rajta a rozsda, míg Olivera lendületesebb lesz, mindettől függetlenül az izlandi egy jégcsap ridegségével, többnyire uralta a meccset.

Az első menet első pár másodperce után akár ki is lehetett volna jelenteni hogy ez Gunnar menete, ha másért nem először Oliveria szabálytalan könyököse, majd ketrecfogása után, amiért azonban mégsem sújtották pontlevonással. Ezt követően földharc alakult ki ami alapvetően Nelson szakterülete, azonban Oliveira is kifejezetten szépen dolgozott, több csúnya sebet is ejtett az izlandin. Pár pillanatig úgy is tűnt hogy esetleg Oliveira lezárja a dolgot az elsőben, de Nelson valahogy túlélte a bődületes csapásokat.

A második menet elején lehet a meglepetés erejében bízva Oliveira kezdeményezte a földharcot, ahol azonban Nelson került fölénybe, majd másfél perccel a menet vége előtt domináns pozícióba is, ahonnan precíz könyökösökkel verte péppé Oliveira arcát, aki miután egy félelmetes mennyiségű vért vesztett már abszolút vert helyzetben egy benyelt egy hátsó fojtást.

Gunnar Nelson visszatért.

 

Valentina Shevchenko vs. Joanna Jedrzejczyk

 

A hölgyeknek sem kellet szégyenkeznie ezen az estén, szép és látványos összecsapást kerekítettek a torontoi közönségnek, azonban Shevchenko győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Tökéletes precízség és robbanékonyság, ez most többet ért mint a csupa energia amit Joanna próbált nyújtani, azonban ennek okán kicsit szétesett volt a koncepciója. Volt itt minden, gyönyörű forduló rúgás, látványos állóharc és fojtogató földharc is. Joanna nem nyerte meg a mérkőzést, ettől függetlenül az én véleményem szerint az elmúlt 4 meccséből most mozgott a legjobban, alapvetően még lehet benne esély az abszolút visszatérésre. Shevchenko pedig a meccs után nem csak azt mutatta meg hogy mennyire kemény hanem azt is hogy nagyon szimpatikus sportoló, a meccs utáni interjúban angolul, spanyolul és oroszul is megköszönte mindenkinek a segítséget ami lehetővé tette hogy ő legyen a légsúly új bajnoka.

 

Max Holloway vs. Brian Ortega

 

Előzetesen nem vártam Hollowaytől ilyen félelmetes teljesítményt, azonban alaposan rámcáfolt. Rögtön az elején megmutatta hogy nincs szó semmiféle rozsdáról és hogy a kihagyás csak még éhesebbé tette mintsem frusztráltá. Ortega-ra jellemző a lassú kezdés, most sem volt ez másképp, már az első menetben bődületes mennyiségű ütést szedett be, de talán pont ez kellett ahhoz hogy ráérezzen a dologra.

A második menetre már egy fokkal jobb Ortega jött ki, azonban Holloway is tudta még hova fokozni az első menetet, csinálta a show-t és továbbra is elképesztő mennyiségű ütést helyezett el Ortega-n, aki figyelmen kívül hagyta azt az alapszabályt miszerint az nem védekezés ha az ember fejjel tompítja az ütéseket. Ortega megpróbálkozott pár földrevitellel de ezekből Holloway jól mozgott ki, egyértelmű dominanciát mutatva ezzel.

Nem vártam Ortega részéről nyílt sisakos meccset, azonban a harmadik menetben belement a hatalmas adok-kapok-ba, egyszer-kétszer mintha meg is tudta volna ingatni Hollowayt, nagyjából most tartott azon a fordulatszámon Ortega ahol Holloway az első menetben. Érkezett a statisztika is, ketten együtt több mint 500 ütést indítottak el három menet alatt, ami pedig borzasztóan megdöbbentő hogy Holloway kicsivel kevesebb mint 200 (!) alkalommal talált be Ortega-nak akit viszont ez továbbra sem hatott meg, már - már Nate Diaz-i magasságokban (?) ment előre, a harmadikat el is hozta.

Holloway érezte hogy a harmadik nem az ő menete volt, ezért ráment a befejezésre a negyedikben, szabályosan péppé verte Ortega-t, akinek valószínűleg platinából van a feje mert még ennyi ütést után is bár rogyadozva de még mindig ment előre. Elképesztő teljesítmény, ahogy a kommentátor is megjegyezte már-már Rocky filmekbe illő harcosság.

A menet végére Ortega bal szeme már akkorára dagadt aminek okán az orvos (igazából nagyon helyesen) a mérkőzés beszüntetését kérte a bírótól, így Max Holloway címvédéssel tért vissza a hosszú és gyötrelmes kihagyás után.

Ez a meccs egyből instant klasszikus lett, sokat fogjuk még látni az ismétlést, két nagyszerű sportember emberfeletti teljesítménye és az est megkoronázása volt ez a meccs.

 

UFC gála elé idális program

Újfent TV-s mérkőzés, éjfélkor a Dallas - Houston összecsapással elrajtol ez a játéknap is, jó pár izgalmas mérkőzéssel, ezek közül szemezgetek:

 

Dallas Mavericks - Houston Rockets

 

A parádézó Dallas és a totálisan összeomlott Houston meccsével kezdődik az éjszaka, mely mérkőzésnek az eddig látottak alapján egyértelmű favoritja a hazai gárda. Nem barátságos vendéglátó a Mavs, otthon 10-2-es mérleggel áll, senki nem mehet biztosra ellenük ebben a szezonban. A Houston tökéletesen ellentétes irányt jár be ebben a szezonban, a tavalyi főcsoportdöntő és alapszakasz győzelem mintha kivette volna a csapatból a versenyszellemet, idén csak árnyékaik önmaguknak. A tavaly mindenkin átgázoló támadójáték idénre teljesen kiismert, a kulcsjátékosok pedig formán kívül vannak, hatalmas meglepetés lenne ha Doncic-ék otthonában sikerülne ezúttal győznie a Rakétáknak.

Dallas győzelem, gyenge Rockets támadó játékkal karöltve.

 

Indiana Pacers - Sacramento Kings

 

Igazi ki-ki meccsnek ígérkezik a találkozó, nagyjából egyenlő erősségű csapatokról van szó, most pedig mindkét fél b2b játszik. Az Indiana fő fazonszabásza, Oladipo még mindig hiányzik sérülés miatt, míg a Kingsnél mindenki bevethető. Azonban több forrásból is az a hír járja miszerint az Indiana háza táján nem éppen a legjobb volt a vacsi, többen is ételmérgezés tüneteit produkálták, így nem biztos hogy a Pacersben például Sabonis pályára tud-e lépni.

Élőben érdemes lehet követni a meccset, azért egy ilyen betegség ki tudja venni alaposan az erőt az emberből, pláne ha Sabonis nem fog játszani alaposan megnő majd a Kings esélye.

 

New York Knicks - Brooklyn Nets

 

Városi rangadó, bár a táblázatot nézve inkább alsóházi derbi mint a forduló meccse. A Nets b2b játszik, tegnap a Toronto ellen sikerült győzniük hosszabbításban, kérdés hogy ez mekkora lökést ad nekik, ha ad és nem csak abszolút fáradtsággal ruházta fel őket. A Knicks idén az a csapat akik nem hivatottak túl sokra, ugyanakkor bárkinek tudnak kellemetlen perceket okozni.

Elég kétarcú mindkét csapat, nem gondolnám hogy túl magas színvonalú meccs lesz, kevés pont és inkább Knicks sikert tudok elképzelni.

 

Los Angeles Clippers - Miami Heat

 

A Heat tegnap a Suns ellen aratott sikert, ettől függetlenül azonban az utóbbi időben inkább játszott nyögvenyelős meccseket mint egyértelműen uralt, könnyen hozott meccseket. A Clippers egy 2 napos pihenő után fogadja őket, otthon klasszisokkal jobbak mint idegenben (odahaza 9-2), a védelmük rendben van, hiányzóval nem kell számolni náluk az egy szem Luc Mbah a Moute-t leszámítva. A Miami-nál nem fog pályára lépni Whiteside, Ellington, és az előző meccsen visszatérő de még nem 100%-os Goran Dragic sem.

A Clippers limitálja majd az amúgyis bukdácsoló Heat játékát és szerintem könnyed győzelmet arat majd

UFC 231

A tegnapi nap folyamán ugyebár rendben lezajlott a mérlegelés, sikerült a bemérés mindenkinek, így hát lássuk az előttünk álló UFC gála néhány érdekesnek tetsző párosítását.

 


Max Holloway vs. Brian Ortega

 

Kezdésnek lássuk is rögtön a gála fő eseményét, a pehelysúlyú urak címmeccsét, ami az 1 éves kihagyásból visszatérő Holloway és az első számú kihívó Ortega között zajlik majd. Holloway-re alaposan rájárt a rúd az utóbbi egy évben, sérülések hátráltatták, hol az ellenfele esett ki az adott gáláról, máskor pedig neki nem sikerült bemérnie és került kórházba. Ez a párosítás már korábban is terítéken volt, akkor azonban Max sérülése miatt nem lett belőle semmi, azóta Ortega sem vállalt meccset.

A mérlegelésen látottak alapján Holloway látszott a tisztábbnak, Ortega-t eléggé leharcolta a fogyasztás, kérdés hogy mennyire lesz képes magát visszatölteni.

Holloway mérlege 19 győzelem 3 vereség, Ortega 14 győzelemmel áll. Holloway több K.O. győzelmet aratott eddig, Ortega nagy erőssége pedig a submission, ennek a ma este folyamán is nagy hasznát veheti, a nyílt edzések alkalmával kiérződött hogy egyértelműen a bjj-és grapling vonalat fogja hozni, nem nagyon várom hogy beleáll egy nyílt sisakos adok-kapokba.

Véleményem szerint döntő faktor lesz hogy Holloway több mint egy évet kihagyott, a "ringrozsda" azért komoly hátrány lehet számára, ráadásul elképesztő extra teher is lesz most rajta a visszatérése okán.

Nálam Ortega a befutó, alaposan meglepődnék ha a pontozókra bíznák a döntést a srácok.

 

Valentina Shevchenko vs. Joanna Jedrzejczyk

 

Joanna sokáig érinthetetlen királynője volt a súlycsoportjának, azonban Rose Namajunas megtörte hegemóniáját és azóta látványosan kiderült hogy Joanna karrierjét is. Shevchenko fordított alapállású, sokkal pontosabbak a támadásai és sokkal erősebb a földharca. Nagy kérdés ezzel a meccsel kapcsolatban hogy Joanna le tudja - e zárni az elmúlt 1 év eseményeit és képes előrelépni.

Kettejüknek van közös múltjuk, bár más szabályrendszerben de Shevchenko már legyőzte Jedrzejczyk-et , szerintem ez ma este sem lesz másképpen.

 

Alex Oliveira vs. Gunnar Nelson

 

Ez a gála a nagy visszatérésekről is szólhat(na), hiszen Gunnar Nelson tavaly óta nem mérkőzött, akkor Santiago Ponzinibbio ütötte ki. Ellenfele Oliveira ezen időszak alatt azonban egy 3-1-es mutatót kalapált össze magának ami kifejezetten impozáns. Alapvetően Oliveira üt többet, neki jobb a védekezése, pontosabb és a karjai is hosszabbak. Egyik harcos sem szereti túlhúzni a dolgokat, mindketten nagy K.O. specialisták.

Meglátásom szerint ezúttal Oliveira kezét emelik a magasba.

 

 

Péntek esti NBA láz

Folytatódik a hajtás az éjszaka folyamán, 10 mérkőzéssel jön az újabb játéknap, izgalmakból és pikáns ütközetekből ezúttal sem lesz hiány. Lássuk hát, mely mérkőzések azok amelyek véleményem szerint külön is szót érdemelnek:

 

Charlotte Hornets - Denver Nuggets

 

Kezdésnek kezdjünk is rögtön a meccsnap kezdő mérkőzésével. Abban az esetben ha Kemba Walker nem bajlódna kisebb sérüléssel és Marvin Williams tudná vállalni a játékot nem lenne előre lefutott a mérkőzés, a fentebb említett problémák okán azonban nehéz elképzelni hogy a Hornets kiélezett harcra kényszerítse az amúgy is parádés formában játszó vendég csapatot. Minimális zavaró tényező lehet az hogy a Denver idegenbeli túrán van, és az utolsó meccsén hosszabbítást játszott, ennek ellenére én bennük látom a meccs győztesét.

 

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers

 

Ha két körrel ezelőtt rendezik ezt a találkozót komoly fejtörést tudott volna kiváltani belőlem, azonban a Pistons az utóbbi két meccsén elég látványos és némiképp meglepő összeomlást produkált támadó oldalon ami miatt nálam egyértelműen a Philly irányába billen a mérleg. Ebben a szezonban a Philly nem igazán tudja befűzni a hozzájuk fűzött reményeket ami a rangadókat illeti, azonban egy ilyen meccs ami papíron annak számít nem szabad hogy túl nagy nehézséget okozzon a sokkal több játékelemben jeleskedő vendégeknek. A palánk alatti Embiid vs Drummond párharc meghatározó lehet, ugyanúgy ahogy Griffin játéka is aki egyedül nyújtott elfogadhatót az elmúlt két meccsen. Ma azonban a 76ers-nek áll a zászló előzetesen.

 

Phoenix Suns - Miami Heat

 

Phoenixben a helyzet változatlan, a csapat továbbra is reménytelen, és meccsről meccsre múlja alul magát, lassacskán már inkább G liga szintet hoz mint NBA-t. A mai ellenfél a Heat sem éppen legszebb napjait éli, de náluk pozitív hír hogy a csapat karmestere, az ex-Suns játékos Goran Dragic képes vállalni a játékot.

Alapjáraton nem mondanék Suns sikert, azonban idén olyan kétarcú a Heat (ráadásul ott van most egy kis belső feszültség is Whiteside miatt) hogy ma este is inkább DeAndre Ayton-ra szállnék rá, véleményem szerint ma is a megadott line (15.5 pont) alatt fog maradni.

 

Milwaukee Bucks - Golden State Warriors

 

Rangadó ez a javából hiszen a hazai pályán félelmetes (12-2) Bucks fogadja az egyre inkább magára találó Warriorst. A hazai oldalon Middleton játéka nem vehető biztosra, míg a vendégeknél Green-t továbbra is homály lengi körül a játékot illetően. Mindkét csapat szeret rohanni és sok pontos meccseket játszanak, ezért szerintem a bukik túl is lötték a határt, hiszen 239.5 pontot húztak meg, ami szerintem jelen esetben elég sok. A Bucks legnagyobb erőssége Giannis Antetokounmpo ma Kevin Durantel találja szembe magát, akiről mindenkinek az első gondolata a parádés előre játék pedig Durant hátul is ligaelit teljesítményre képes. Ha ő hatékonyan tudja majd limitálni a Görög Szörnyet akkor kivehetik az élét a hazaiak támadó játékának.

Véleményen szerint nem lesz 240 pont ezen a találkozón.

És egy kis más: Hétvégén érkezik a UFC 231

A kevert harcművészetek szerelmesei ezen a hétvégén sem maradnak ütős harcok nélkül, hiszen a legnagyobb szervezet újabb számozott gálához érkezett, a helyszín ezúttal Kanada.

Az első és legfontosabb információ a gálával kapcsolatban hogy mindkét cím mérkőzés "ríl" lesz, magyarán mindenkinek sikerült bemérnie a súlycsoportba (szerencsére, ideje volt mostmár egy gála ahol nem ezen kell fennakadni), így tehát könnyen megeshet hogy akár új férfi pehelysúlyú és női légsúlyú bajnokot avassunk.

 

Tippelde holnap, vagy akár ti is tippelhettek a komment falon!

 

Télapó after avagy a maradék csemege

Az elkövetkezendő éjszaka 3 meccs vár ránk, ezek közül az egyik élőben lesz látható a Sport1-en.

 

Boston Celtics - New York Knicks

 

Rögtön itt is TV-s meccs, hajnal 2-kor történő kezdéssel. Első átfutásra nem éreztem azt hogy megérné erre a meccsre bármiféle tippet is "adni", elvégre a Boston egyenlőre az előző szezonban súlyos sérülést szenvedett Hayward visszaépítésével és a csapatjáték minél erőteljesebb összecsiszolásával foglalatoskodik, evégett kifejezetten hektikusan teljesít idén, míg az ellenfelük az a Knicks akik továbbra is nélkülözik legjobbjukat Porzingis személyében, ugyanakkor bárkinek képesek annyira befeszülni hogy igen komolyan megnehezítsék a dolgukat. A New York alapjáraton nem túl acélos idegenben, a Boston ráadásul 4 napot pihenhetett a meccs előtt, ám amikor átfutottam a kínálatot szemet szúrt hogy mennyire felül értékelik a hazai csapatot.

Nálam kifejezetten szimpatikus a New York +14.5 pont (1.6x odds) a hazai irodánál, nem gondolnám hogy gála est keretein belül nyer a Boston.

 

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns

 

Ha létezik kötelező mérkőzés ebben a szezonban akkor az mindenkinek a Suns megverése, pláne ha a csapat ásza, Devin Booker továbbra sem tud pályára lépni. Igazából nem a nyertes kiléte a kérdés hanem a különbség a felek között, bár egy ilyesfajta önbizalom növelő győzelmet senki nem szeret kihagyni.

Hosszú este elébe néznek a Suns játékosai, kevés sikerélménnyel de legalább sok kapott ponttal hagyhatják majd el a Blazers pályáját.

+1: DeAndre Ayton nem ugorja meg a 17 pontot

Jön a Télapó, ho-ho-ho

Érkezik a Télapó, mindenki a kis csizma ablakba rakásával foglalatoskodik, és várja a jól megérdemelt csokit-sütit, más a virgácsot, az azonban biztos hogy a Télapó puttonyában ott figyel 10 darab mérkőzés is a mai estére vonatkozóan.

Egy ilyen gyönyörű pátoszos körmondat után kanyarodjunk is rá az érdekesebbnek ígérkező mérkőzésekre, szigorúan kezdési időpontok szerint sorrendben:

 

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors

 

A szebb napokat látott Cleveland és az önmagához mérten gyenge teljesítményt nyújtó Warriors összecsapásával indul az éjszaka, és mint általában a Télapó első édessége ez is könnyednek látszik. A Cavs a liga leggyengébb csapata, a gárdának elméletileg arculatot adó (vagy legalábbis az irányába ez lenne az elvárás) Kevin Love maródi, a csapat pedig inkább kelti szimpatikus vesztesek társaságát mintsem valós ellenfelet a GSW számára. A Warriors utoljára nyerni tudott idegenben, szerencséjükre Curry is úgy nézett ki mint aki levetette magáról a rozsdát, Durant tovább folytatja a tőle megszokott pontszórást, és Klay Thompson is a jobbik énjét mutatja. Alapvetően lenne rá esély hogy a GSW ellazázza a találkozót, azonban mivel ilyen szoros a Nyugat nem gondolnám hogy nem használják ki a lehetőséget a liga leggyengébb csapata ellen.

A GSW alaposan teletömi a Cavaliers csizmáját (is).

 

Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder

 

A szezon elején kellemes csalódás volt a Nets játéka, hiszen az elmúlt évek apátiájához képest mindenképpen érzékelhető volt az előrelépés, hogy mindezt a reménybeli rajtot feledtesse Caris LeVert sérülése. Azóta ha nem is zuhant össze teljesen a Nets de a támadósoruk botrányos, főleg az utóbbi meccseken ami semmi esetre sem biztató a liga egyik legjobb védelmével szemben. Alapvetően nem várok gálát a Thunder részéről sem, kevés pontos azonban mégis markáns győzelmet viszont igen.

 

Memphis Grizzlies - Los Angeles Clippers

 

Meggyőző ez a Clippers idén, azonban náluk is meggyőzőbb a Memphis, meglepetés mindkét csapat előkelő helyezése és mutatott játéka is. A Grízlik idén egyszer már megsebesítették a los angeles-i csapatot, akkor azonban a hosszabbításban nem voltak kellőképpen koncentráltak és a Clippers nyerte azt a mérkőzést. A Memphis otthon nagyon jó mérleggel rendelkezik (7-3) és előnyükre szolgál hogy a Clippers az idegenbeli túrájának 4. állomásához ért.

Szoros Memphis győzelmet várok.

 

Minnesota Timberwolves - Charlotte Hornets

 

A win-win szituáció iskolapéldája az a helyzet amit a Butler csere okozott, hiszen azóta a Minny és a Philly is szárnyal, nagyon úgy fest hogy minden legó odakerült ahová valójában valóak. A Hornets túl jó csapat a tankoláshoz, az érdemi harchoz viszont túl gyengék, most pedig még Kemba Walker is kisebb sérüléssel bajlódik, Zeller nem biztos hogy pályára tud lépni, Marvin Williams pedig biztosan kihagyja az összecsapást. Jobban egyben van a Minny, egészségesebb is és a hazai pálya is mellettük szól.

Nem várok csodát a Hornetstől, nem gondolnám hogy sok pontra lennének hivatottak ma este.

 

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs

 

A Lakers most alaposan odavághat a Spurs-nek, akik egy hatalmas sallerből próbálnak felállni back-to-back, ráadásul idegenben amúgy sem túl acélos csapat. Hiába irányítja a Spurst a Télapó, nincs az a virgács amivel el tudná ijeszteni LeBronékat attól hogy újabb taslit adjanak az egyre reménytelenebb helyzetben lévő texasi alakulatnak. Nem mellesleg a Lakers 2 napot pihent a találkozó előtt.

Végig kézben tartott meccs, szolid Lakers győzelem.

Indulásnak...

Régi motorosnak számítok a 6:3 oldalán, meg merem kockáztatni hogy az első olvasók között már jelen voltam az indulásnál.

Alapvetően az észak-amerikai profi kosárlabdaliga az amivel a legszorosabb kapcsolatban állok sport tekintetben, ugyanakkor vigyázó szemeim rávetülnek a kevert harcművészetek világára is.

Reményeim szerint napi rendszerességgel tudok majd érdemi írásokkal szolgálni, azonban fontosnak tartom hogy a mennyiség és a minőség az ideális arányban valósuljon meg.

Kifejezetten NBA-val foglalkozó blogot nem láttam még (fórum topikot igen) UFC-vel kapcsolatosat pedig egyáltalán nem, remélem lesz akinek sikerül ilyen téren kielégítenem az igényeit.

 

Hogy rögtön "élesben" is debütáljon a blog a régi fórumtopikból "áthúzom" ide is az ott leírtakat:

 

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers

Alapvetően a hazai pályán kifejezetten erős Dallasnak áll a zászló (odahaza 9-2-es mérleggel állnak), és a csapat jelenlegi legnagyobb potenciállal rendelkező, előző meccset kihagyó Luka Doncic is valószínűleg pályára tud lépni. A Portland az utóbbi meccseken kifejezetten gyengén teljesít, a védelmük átjáróház ugyanakkor egy kis adok-kapokra tökéletes partnerei lehetnek bárkinek.
Mindenképpen sok pontos meccset várok, Dallas győzelemmel egybekötve.

Phoenix Suns - Sacramento Kings

A Suns kénytelen lesz nélkülözni a legnagyobb erősségét, Bookert, a védelmük pedig a második a ligában, apró szépséghiba hogy csak abban az esetben ha hátulról kezdjük a listát. A Kings idén eddig kellemes csalódás, ennek a meccsnek is a favoritjai.
Nagy arányú Kings siker van a levegőben.