Hatharom / Blog / Bejegyzések
Kétarcú klasszikus
FC Barcelona – Real Madrid 3-2. A párharc első összecsapása katalán győzelemmel zárult, de a madridiak előtt sem zárult be minden kapu, ez az...


FC Barcelona – Real Madrid 3-2.  A párharc első összecsapása katalán győzelemmel zárult, de a madridiak előtt sem zárult be minden kapu, ez az eredmény bőven nyílttá tette a fővárosi visszavágót. 5 gól, felemás félidők, kimagasló illetve szürke teljesítmények, avagy lássuk milyen is volt ez a mérkőzés.

 

Augusztus 23, csütörtök este 22.30, minden focirajongó szeme a képernyőre szegeződik, a sportcsatornák Nou Campra koncentrálnak ahol az Barca és a Real Madrid mérkőzik ezúttal egymással.  Ezúttal a Spanyol Szuperkupa a tét. Játékosok a helyükön, Clos Gomez játékvezető az óráját nézni, majd a sípjába fúj.  Özil és Benzema megkezdi a mérkőzést, több ezer szurkoló férfi pedig az első sörét. Most már csak figyelni kell.

Figyelni, de mire? Kérdezhetik a nézők, hiszen az első félidő ritka gyengére sikeredett. Az első öt percben a Real Madrid kísérletezett támadással, de lövésig se jutottak el. Ezután a Barca átvette az irányítást, de csak annyival múlták felül a madridiakat, hogy egy lövésüket Casillasnak a léc alól kelett kiütnie, ennyi.  

A második félidőre aztán mintha kicserélték volna a csapatokat, a Real átvette a kezdeményezést és a 55.percben Özil szögleténél Cristiano Ronaldo tanítani valóan robbant a labdára, és úgy fejelte azt a hálóba hogy Valdes szemmel alig tudta követni, nemhogy lereagálni. Egyetlen perc telt el a gól után, amikor Mascherano labdája lesen találta meg Pedrot, amit a spanyol könyörtelenül Casillas kapujába lőtt. 1-1 kapuralövés után mindkét oldalon, az eredmény is 1-1-re módosult.



Ezután felélénkült a meccs, majd a 70. percben Iniesta harcolt ki egy tizenegyest, amelyet Lionel Messi értékesített.  8 perccel később Andrés Iniesta megint villant, nagyszerű passzal hozta ziccerbe Xavit aki nem hibázott.
Már-már lemondtak a szépítésről a vendégek, mikor a 85. percben Valdes kapitális bakija után a csereként beállt Di María gólt szerzett.



Hazai részről Iniestát tudnám kiemelni, elképesztően játszott a mérkőzésen, már augusztusban egy Eb után csúcsformában van a srác, nem rossz, na. Madridiaknál szerintem Coentrao és Di María nyújtott kimagasló teljesítményt. A portugál védő az első játékrészben tökéletesen levette Alexist a pályáról. A második félidőt is jól lehozta, a Pedro gólját se az ő nyakába varrnám.  Di María pedig játszott vagy jó húsz percet, de mégis kiemelkedett a madridi támadójátékból, sőt összekapart egy gólt is, ahova kellett a harciassága is. A madridi védelmet külön dicséret illeti, az első félidőben tökéletesen, fegyelmezetten védekeztek, még úgy is, hogy a védelem oszlopos tagja Pepe nem játszhatott. A játékvezető jól lehozta a mérkőzést, mindkét oldalon belenyúlhatott volna egy kiállítással (Albiol ill. Mascherano) a meccsbe, de nem tette. Az egyenlítő gólnál sem okolhatjuk különösen,hiszen a lassítások azt igazolják hogy Pedro lesen volt, de ezt a döntő pillanatban nehéz megítélni.
 


Jövő csütörtökön változatlan időpontban újra klasszikus, és úgy érzem ott valamivel több akciót láthatunk, hiszen a Szuperkupa sorsa lesz a tét.