SportBlog

Kellemes csalódás.....

Fradi győzelem az örökrangadón, jó játék, jól játszó játékosok, Moniz mosoly. Röviden így foglalható össze a Liga Kupa D-csoport 1. fordulójának zárómeccse.

 

Fradi győzelem az örökrangadón

 

Örögrangadóhoz méltatlanul kevesen voltak kíváncsiak a mérkőzésre, de Liga Kupa mérkőzéshez képest sok néző tekintette meg a helyszínen a mérkőzést. MTK pályaválasztóként hazai pályán játszhatott, kb. 100 lelkes hazai néző előtt, míg a Ferencvárosra idegenben kb. 200 vendég szurkoló volt kíváncsi, így a nézőszám bőven ezer sőt talán még ötszáz alatt is maradt. A kevés néző ellenére rendkívül jó (magyar viszonylatba vett) mérkőzést játszottak a csapatok. A zöld-fehérek kezdték aktívabban a mérkőzést és talán a holland mesternek egyre jobban kezdik kirajzolódni a munkája. A vendégek első és utolsó gólját Somália szerezte a 12. percben. Első félidőben inkább a kék-fehérek kapuja forgott veszélyben bár Jovának is be kellett mutatni egy-két bravúrosabb védést. Első félidő képe alapján a Ferencváros több góllal is vezethetett volna, de nem így történt, 1-0-ás vendég vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. 

 

A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, mint az első játékrész. Moniz mester tanítványairól kijelenthető, hogy még nem álltak össze teljesen, még nem 90 perces csapat a Fradi. 60-70 percig jól uralják a játékot, a végére azonban kicsit elfáradtak. Détári Lajos utódja (aki egyébként nagyon komolyan vette a meccset) azonban cseréivel próbált frissíteni és jól mozgatta a csapatot, bár nem használta ki minden cserelehetőségét ugyanis két cserét hajtott végre.

A mérkőzés végeredménye: MTK-FTC 0-1

Így Moniz első győzelmét aratta a Ferencváros kispadján és a Fradi az a csapat, aki az MTK-t idén először tudta elverni.

 

 

Jó játék

 

Meglehetősen bátor játékot játszott a Ferencváros. Az új edző elképzelései, játékrendszere egyértelműen kezd kirajzolódni. A labdatartásra és a játék irányítására fejezi a hangsúlyt, valamint az azonnali visszatámadásokra, labdavisszaszerzésekre. A játékosok nagyon jól futnak üres területre, amit Cukic jóvoltából többségében jól is játszott meg a Fradi. Érdemes megfigyelni a 4-5-1-es hadrend alakulását, amit pillanatok alatt alakítottak át 4-2-4-re, Orosz, Böde, Somália és Máté ügyes mozgásával. Az MTK védelmét meglepte továbbá az is, hogy mennyire visszaléptek a zöld-fehér játékosok, többek között volt olyan amikor Somália a jobb hátvéd helyén tűnt vel. 

Somália védekezik. Jovanovic támad. Ez a rendezett "összevisszaság" zavarhatta meg a Garami tanítványokat. Kérdem én: Józsi bácsit is?

 

 

Jól játszó játékosok

 

Cukic, Somália és Jovanovic jó játéka megkérdőjelezhetetlen, ugyanakkor Böde, Máté, Orosz, Józsi taktikailag, szervezettségileg játszott nagyot. A csereként beálló pozitív és negatív kritikával is illetett román Ionescunak voltak jó megmozdulásai, de ahhoz, hogy nagyobb következtetéseket vonjunk le többet kell játszania és ami a legfontosabb többet kell játékba kerülnie, egyébként voltak ígéretes megindulásai, passzai. Gárdos Andris most én úgy érzem nem tudott sokat hozzátenni a játékhoz, bár 79. percben állt be ennyi ideje volt, hogy bizonyítson. Voltak jó passzai, egy-két helyzete, de több játékidőre lenne szüksége és akkor tudnánk meg mire is képes ő valójában. Szerintem. 

 

 

Moniz mosoly

 

A holland első mosolyát véltem felfedezni a nyilatkozatnál. Hogy ez a szép és csinos SportTV-s riporternőnek köszönhető vagy tényleg tetszett neki a kérdés, esetleg a játék az rejtély, mindenesetre tud ő mosolyogni!

 

Üdvözlettel:

MLSaB!

 

Izelítő...

Elindult a blog. Nézzük is meg, hogy miről próbálok meg ebben a blogban írni.

Tervezett témáim:

- Ferencváros /mérkőzés előzetesek, statisztikák, adatok, mérkőzés utáni vélemény.../

-OTP Bank Liga (Magyar NBI) /forduló előtti tippjeim, forduló utáni eredmények, forduló utáni vélemények.../

- Formula-1 /világbajnoki pontverseny állása, statisztikák, futam utáni vélemények../

 

Egyenlőre ennyi témában gondolkodtam, persze lehet lesz olyan amit nem írtam le előzetesen, de megjelenik, lehet lesz olyan, amit leírtam de mégsem jelenik meg. Próbálok minél többet foglalkozni a bloggal, amennyiben időm engedi írni fogok!

 

Üdvözlettel:
MLSaB