KinyoSport

Felcsút a magyar foci újabb Mohácsa

Mit nekünk a 28 évvel ezelőtti irapuatói 0-6-os vereség a szovjetektől, vébé pótselejtezőn 1-7 a jugoszlávoktól, vb-selejtezőn 1-8 a hollandoktól, hiszen itt van az utánpótlás (nevelés), ők jelentik a fényt az alagút végén. 


Bővebben...

Harmadszor lesz argentin-német finálé

A világbajnokságok történetében egyedülálló módon vasárnap harmadik alkalommal rendeznek argentin-német finálét. Ráadásul a Nationalelf nyolcadik világbajnoki döntője következik, ami új rekord. A brazilok hétszer voltak döntőben, igaz a Selecao ötször meg is nyerte a finálét.


Bővebben...

Argentína csak egyszer tudta legyőzni Hollandiát

Sneijder_Messi_600_300

Az eddigi nyolc argentin-holland mérkőzésből mindössze egyet nyertek meg a gauchók, ám az éppen az 1978-as világbajnoki döntő volt.


Bővebben...

Címkék:

A németek tétmérkőzésen mindig kikaptak Brazíliától

Az eddig 21 német-brazil mérkőzésből csak egyet rendeztek világbajnokságon, ám az az összecsapás a 12 évvel ezelőtti döntő volt Yokohamában.


Bővebben...

Bern 1954 – a csoda, amely már 60 éve tart

Dombrovszky Ádám sorozata
Magyarország az eddigi 19 labdarúgó világbajnokság során két ezüstjével a csehekkel holtversenyben a 10. legeredményesebb ország az éremtáblázat szerint. Csapatunk 9-szer volt ott a végküzdelemben, de sajnos legutóbb csak 28 (!) éve, 1986-ban jutottunk túl a selejtezőkön.
Bővebben...