Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 31. forduló (2017. április 29. - május 1.)
Dinamo Zagreb - Cibalia 6:0 A Dinamo valószínűleg ebbe a mérkőzésbe sűrítette az összes frusztráltságát és haragját, ami...

 

Dinamo Zagreb - Cibalia 6:0

A Dinamo valószínűleg ebbe a mérkőzésbe sűrítette az összes frusztráltságát és haragját, ami az elmúlt két fordulóban felgyülemlett bennük és szabályosan legázolták a tabella legalján szerénykedő Cibaliát. Az első gól a 23. percben érkezett, Antolić szabadrúgását Gojak fejjel megtolta, a kifutó kapus elvétette, a labda a hálóban landolt. (1:0) 4 perccel később Soudani csapott le egy kósza labdára, felfutott és belőtte. (2:0) A 38. percben újra Gojak szerzett gólt, Soudani lövését tolta meg fejjel az elmélázó védők között. (3:0) A Cibalia a 41. percben jutott fel először a Dinamo 16-osához, Rubić távoli lövése ment fölé. Rögtön jött is a válasz, a 42. percben Antolić, a zágrábiak csapatkapitánya négygólosra növelte a hazaiak előnyét. (4:0) Még egyszer próbálkozott a Cibalia a félidő végén, Markić fejese nem volt veszélytelen, a kapusnak nagyot kellett védenie. A második félidőre már kicsit lassult az iram, a Cibaliának is jutott levegő, az 56. percben Mišić szabadrúgása nem sokkal ment fölé. Majd a 77. percben Stojanović cselezte át magát a védőkön és passzolt Gojakhoz, aki mesterhármast lőtt. (5:0) A 86. percben pedig a fiatal bosnyák játékos úgy döntött, hogy a mesterhármas után még egy ráadással szolgál a nézőknek: Soudani passzát laza mozdulattal továbbította a hálóba. (6:0)

 

 

NK Rijeka - Inter Zaprešić 2:0

Menetel tovább a Rijeka és most már szinte karnyújtásnyira van tőlük a bajnoki cím. Lendületesen kezdtek a hazaiak, mint mindig, a 10. percben Vešović vágott le fantasztikus szólót, egy oxforddal szöktette magát - majd brutálisan mellélőtt. A 20. percben pedig már meg is szerezték a vezetést, Gavranović kapott félpályás passzt Eleztől és belőtte. (1:0) A 24. percben 10 emberre fogyatkozott az Inter, Bosec durván fellökte Bezjakot a kapu előtt, a játékvezető azonnal leküldte a pályáról. A szabálytalanságért járt a tizenegyes, Bezjak bevágta. (2:0) A hazaiak lelkesen játszottak tovább, az Inter pedig, mi tagadás, nem zavarta őket ebben, jámboran figyelték, ahogy a 30. percben Ristovski mellélőtt. Egy gyenge próbálkozásuk azért volt, Polizzi nem túl erőteljes lövése ment jócskán mellé. A rijekai nyomás nem szűnt, Andrijašević lövésénél védett nagyot a kapus, aztán megint Ristovski tette próbára a zaprešići idegeket. A jóval lassúbb és eseménytelenebb második félidő is a Rijekáról szólt, a 60. percben megint Andrijašević lövését védte Čović, a 79. percben Matei is megpróbálkozott egy kapuralövéssel, fölé.

Ristovski (fehér mezben), mögötte Šarić

 
Posted by NK Rijeka on Saturday, April 29, 2017

 

 

NK Istra 1961 - Hajduk Split 0:2

Verőfényes napsütés, Hajduk-győzelem és Futács-gól. Az első akció mindjárt gólt is hozott a 19. percben, egy indítást Futács megpöccintett, Erceg pedig belőtte. (0:1) Az Istra a 23. percben próbálkozott egy kontrával, de Gržan a kapust találta el. A 32. percben jött el Futács nagy pillanata, Gentsoglou beívelésén igazított egy kicsit, majd belőtte. (0:2) A hazaiaktól Solomon cselezett egy sort és lőtt rá a 41. percben, a kapus nagyot védett. Az 56. percben Solomon megint próbálkozott egy fejessel (fölé), aztán Futács távoli lövését védte a pulai kapus. Az 59. percben Gentsoglou lövése pattant meg a keresztlécen, majd a vendégek nagy bánatára a gólvonalon kívülre pattant. A 75. percre is jutott egy Futács-helyzet, de Vlašić passzát Márkó milliméterekkel lőtte mellé. A 81. percben Solomonnak volt megint egy túlméretezett kapuralövése, majd Roce is rászánta magát egy fejesre, de mellément. A mérkőzés legvégén Terziev, a Hajduk védője - teljesen feleslegesen - még begyűjtött egy piros lapot, amiért szó szerint legyalulta Milošt.

Szelfi a szurkolókkal meccs után

 

👏🏽👏🏼👏🏾👏🏻⚽️⚽️❤️💙 #samoHajduk #hajduk #ajmobijeliale #selfie #torcida

A post shared by HNK Hajduk Split (@hnkhajduk) on

 

Összefoglaló:

 

 

RNK Split - Slaven Belupo 0:0

Gól nélküli döntetlen, 200 (!) néző (nemcsak az NB I-ben probléma az alacsony nézőszám...), de legalább szépen sütött a nap. A Slavennek volt egy támadása a 12. percben, Bouadla lőtt rá, a kapus védett. A hazaiak a 18. percben próbálkoztak, Tomičić lövését hárította üggyel-bajjal a koprivnicai kapus. Egy perc múlva már Ivanovski fejelt a Split kapuja fölé, a 35.-ben Christensen lövését kellett hárítani. A 41. percben újabb hazai próbálkozás jött, Ugrina lőtt egyenesen a kapus ölébe. A második félidő 56. percében Arap lövése kerülte el milliméterekkel a spliti kaput. A túloldalon Tomičić szabadrúgással próbálkozott, de a kapus simán elkapta. Nem és nem akart összejönni egyik csapatnak sem a gól... Pedig Punić labdája is csak hajszállal repült el a Slaven kapuja felett. Utána Ugrinát mintha diszkréten ellökte volna Jovičić a 16-osnál, de a bíró még szabadrúgást sem adott, utána viszont kiállította  a dühösen reklamáló Pešićet. A Slaven viszont még ezzel a 10 emberes Splittel sem bírt.

 

 

NK Osijek - Lokomotiva Zagreb 1:0

Egyszem gól, az is büntetőből. Ennyivel volt jobb az Osijek a Lokomotivánál. Masszív unalom jellemezte az első félidőt, az eszékiek mindössze háromszor veszélyeztették a kaput, a zágrábiaknak csak egy akció jutott. Semmivel nem volt izgalmasabb a második félidő sem, az 54. percben érkező büntető ébresztette fel a szunyókáló közönséget, amikor Valentić felrúgta Kneževićet a 16-oson belül, a bíró pedig azonnal a tizenegyespontra mutatott. Perošević belőtte. (1:0) A mérkőzés utána visszasüllyedt a dögunalomba. A 87. percben Boban egy kapuralövéssel felébresztette Šempert, aki jó reflexszel védett. A 90. percben Çekiçi fejelt rá az eszéki kapura, a kapus védett.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. NK Rijeka 79 pont

2. Dinamo Zagreb 71 pont

3. Hajduk Split 59 pont

4. NK Osijek 59 pont

5. Slaven Belupo 35 pont

6. Lokomotiva Zagreb 33 pont

7. NK Istra 1961 33 pont

8. Inter Zaprešić 25 pont

9. RNK Split 18 pont

10. Cibalia 13 pont