Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 26. forduló (2017. március 31. - április 2.)
Inter Zaprešić - Hajduk Split 1:3 Továbbra is nyeretlen az Inter a tavaszi szezonban, pedig a 3. percben már vezettek; egy szöglet után Kolar bekotorta a...

 

Inter Zaprešić - Hajduk Split 1:3

Továbbra is nyeretlen az Inter a tavaszi szezonban, pedig a 3. percben már vezettek; egy szöglet után Kolar bekotorta a labdát a kapuba. (1:0) A Futács Márkót eltiltás miatt nélkülözni kényszerülő Hajduk folyamatosan rohamozta a zaprešići kaput, - az Internek mindössze egy veszélyes helyzete volt, a 26. percben Kolar fejelt mellé -, végül a 34. percben ki tudtak egyenlíteni, Gentsoglou beívelését Bašić fejelte be. (1:1) A második félidőben tovább támadott a Hajduk, aztán a 66. percben az Inter 10 emberre fogyatkozott, miután Mazalović megkapta a második sárga lapját. A 77. percben a Hajduk csapatkapitánya, Nižić megszerezte a vezetést, a késve vetődő kapus mellett fejelt a hálóba. (1:2) Végül a 88. percben Ohandza a kifutó kapus mellett belőtte a splitiek harmadik gólját. (1:3)

Nižić örül a góljának

 
Posted by HNK Hajduk Split on Friday, March 31, 2017

 

 

Slaven Belupo - Lokomotiva Zagreb 1:1

A határozottabban játszó Slavennek két tizenegyesgyanús helyzete is volt az első félidőben, először a 32. percben Aliti birkózott egy védővel a 16-oson belül és esett nagyot, utána a 36. percben a zágrábiak védője, Karačić akarta kifejelni a labdát a büntetőterületről, de a labda a feje helyett a kezére pattant, a bíró egyik alkalommal sem ítélt 11-est. A 39. percben aztán végre sikerült Hebernek begyötörnie a hazai gólt egy szöglet után. (1:0) Az egyenlítés a második félidő 69. percében jött, Rrahmani megtolta fejjel a labdát, Arutunović pedig kapásból belőtte. (1:1) A meccs végét aztán mindkét csapat megnyomta, a 79. percben Heber lőtt fölé, majd egy ígéretes Lokomotiva-támadást fújt le a bíró les miatt a 90. percben, végül a hosszabbítás 2. percében Heber lőtt ollózva fölé.

 

 

 

Dinamo Zagreb - NK Osijek 2:1

Egyből erősen kezdett a Dinamo, ennek ellenére az Osijek szerezte meg a vezetést a 17. percben, Knežević szabadrúgását fejelte be Barač. (0:1) Az eszékiek ezek után bunkerfutballt kényszerültek játszani, folyamatos volt a kapujukon a zágrábi nyomás. A 44. percben tudtak csak kitörni, fel is jutottak a Dinamo kapujáig, de Lopa melléfejelt. A második félidő 49. percében tudott kiegyenlíteni a Dinamo, Pavičić távoli lövését nagyon durván benézte az Osijek kapusa. (1:1) A Dinamo küzdött tovább a győzelemért, az Osijeknek egy említhető helyzete volt, a 68. percben Mioč fejelte fölé. Aztán a 84. percben megérkezett a győztes gól, Matel beívelését Lešković befejelte. (2:1)

Érkeznek a csapatok, kékben a Dinamo

 

A post shared by NK Osijek (@nkosijek) on

 

 

RNK Split - NK Istra 1961 0:1

Mindenki jobban járt volna, ha ehelyett a meccs helyett inkább lemegy a spliti strandra. Eseménytelen meccs és minimalista játék, ahol a hajszálnyival aktívabb Istra szerencsés gólja döntött a legutolsó percben. A vendégeknél a hiányzó Ivica Ivušić kapust most a 39 éves, veterán, óriási termetű (több, mint két méteres) Vanja Iveša helyettesítette, akinek egyébként túl sok dolga nem volt ezen a meccsen. Azért a pulaiak sem vitték túlzásba az akciózást, az első félidőben mindössze Solomon veszélyeztette a spliti kaput a 10. percben. A második félidőben is aktívabbak voltak a vendégek, már amennyire ez egy dögunalmas vasárnap délutáni meccsen lehetséges... Az 55. percben Lúcio szabadrúgása kerülte el a kaput, meg még Solomon távoli lövése ment eseményszámba az 59. percben. A túloldalon is volt egy támadás a 69. percben, de mindössze annyi történt, hogy Ugrina összeütközött Ivešával és mind a ketten a földön maradtak. Az egyszem gól végül a hosszabbítás 2. percében jött, Gržan kapta a labdát és egy nagy szóló után, a védők erdejéből belőtte. (0:1)

 

 

Cibalia - NK Rijeka 0:3

Rutingyőzelem. Ilyesmi történik, amikor a tabella éllovasa találkozik a sereghajtóval. Pedig a Cibalia a meccs elejét megnyomta, támadtak, de ez kb. az első negyedóráig tartott, onnantól kezdve a Rijeka uralta a mérkőzést. A 34. percben már ünnepelhettek is, Andrijašević beívelését Gorgon nem találta el, de a mögötte érkező Bradarić annál inkább. (0:1) A 37. percben a Rijeka kapusának nagyot kellett védenie, amikor Mišić rálőtt, egyből utána Mastelić fejelt fölé. A 43. percben már 0:2-re vezettek a vendégek, Vešović beadását Andrijašević lekezelte, majd belőtte. Az első félidő ráadásának a 3. percében már 0:3 volt Gorgon távoli lövésével. A második félidőben az égvilágon semmi nem történt, a Rijekának teljes mértékben megfelelt az eredmény, a Cibalia pedig feladta. Az egyetlen akció a 79. percben volt, Gavranović fejese kerülte el a Cibalia kapuját.

Rijekai szurkolók nagy csoportja kísérte el a csapatot Vinkovciba, és így ünnepelték őket

 

Nogometaši Rijeke i u Vinkovcima imali su sjajnu potporu s tribina. Neka u subotu zagrmi Rujevica! #ZajednosmoRijeka

Posted by NK Rijeka on Sunday, April 2, 2017

 

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. NK Rijeka 68 pont

2. Dinamo Zagreb 64 pont

3. NK Osijek 47 pont 

4. Hajduk Split 46 pont

5. Slaven Belupo 29 pont

6. NK Istra 1961 29 pont

7. Lokomotiva Zagreb 26 pont

8. Inter Zaprešić 23 pont

9. RNK Split 16 pont

10. Cibalia 9 pont