Hatharom / Blog / Bejegyzések
Barátságos válogatott mérkőzés: Mexikó - Horvátország 1:2
Meg ne kérdezzétek, hogy mire volt jó kiröptetni Los Angelesbe a horvát B-válogatottat (és a teljes sleppet) egyetlenegy barátságos meccs...

 

Meg ne kérdezzétek, hogy mire volt jó kiröptetni Los Angelesbe a horvát B-válogatottat (és a teljes sleppet) egyetlenegy barátságos meccs erejéig azon kívül, hogy most már elmondhatják azt is, hogy észak-amerikai földön is játszottak. Meg még azon kívül, hogy horvát címeres felsőben lehet menőzni Beverly Hills-en. Mert halvány fogalmam sincs.

 

Ráadásul a sajtó eléggé kongatta a vészharangot, többen jelezték, hogy nem feltétlenül jó ötlet kiállni a B-válogatottal a mexikóiak ellen, voltak, akik méretes zakótól tartottak. Ennek ellenére egy harcos, bátran játszó horvát csapat volt a pályán, akik hősiesen állták a mexikóiak rohamait, annyira, hogy Lovre Kalinić kapusnak nem is nagyon volt dolga az első félidőben. A legelső veszélyes helyzet a 22. percben volt, egy horvát szöglet után Filipović centikkel fejelt mellé. A mexikóiak a 27. perc körül jutottak fel úgy a kapuig, hogy rá is tudtak lőni, Diego Reyes föléküldte. A 36. percben aztán egy zseniálisan pimasz góllal megszerezte a vezetést a horvát válogatott: egy vendégbedobás után tisztázni akartak a mexikói védők, de Šunjić megjelent a mit sem sejtő Gutiérrez mögött, elmarta tőle a labdát, kiugrasztotta Tudort - hiába reklamáltak lest a mexikói védők -, Tudor elegánsan lepasszolta Čopnak, a horvát csapatkapitány pedig belőtte. (0:1) Egy perc múlva már a második horvát gól is bent volt. Orbitális védelmi hibát követett el a mexikói csapat, Diego Reyes majdnem a félpályáról akart hazaadni, az arra ténfergő Tudor meglódult, lecsapott a labdára, kicselezte a kifutó kapust és belőtte. (0:2) 

A második félidőben már több lehetősége volt a mexikóiaknak, először az 51. percben Hernández lövését védte Kalinić, aztán az 59. percben Guardado 22 méteres szabadrúgását tornászta ujjheggyel a kapu fölé, a 65.-ben Peralta fejesénél védett nagyot. A 77. perctől 10 emberrel játszottak tovább a horvátok, miután Škorić begyűjtötte a második sárgáját. A 81. percben a mexikóiak tűzijátékot rendeztek a horvát kapunál, először egy jobbról érkező beívelésnél védett nagyot a kapus, a labda egyből Araujohoz pattant, ő rálőtt, Jedvaj a gólvonalon blokkolta a lövését. Még mindig a mexikóiaknál volt a labda, Guardado is rálőtt, az ő lövése fölément. A 85. percben aztán sikerült a latin-amerikaiaknak begyötörni a szépítő gólt, Chicharito szabadrúgásába Kalinić bele sem tudott érni, a labda a hálóba vágódott. (1:2) Egy perccel később viszont újabb hatalmas védést mutatott be a horvát kapus, Moreno közvetlen közelről leadott fejesét hárította.

 

 

A meccs után Davor Šuker egykori jugoszláv és horvát válogatott labdarúgó, jelenleg a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke gratulált a játékosoknak az öltözőben

 

 

 

Helyszín: Coliseum stadion, Los Angeles, USA

Nézőszám: 60 000

Vezette: Baldomero Toledo (USA)

 

Mexikó: Ochoa - Layún, D. Reyes (Araujo, 46.), Moreno, L. Reyes (Galiardo, 81.) - Gutiérrez Galaviz (dos Santos, 46.), Herreira - Hernández (Vela, 54.), Molina (Guardado, 46.), Lozano - Peralta (Chicharito, 66.)

Szövetségi kapitány: Juan Carlos Osorio

 

Horvátország: Kalinić - Jedvaj, Nižić, Filipović, Barišić - Šunjić, Škorić - Tudor, Vlašić (Miloš, 90.), Čop (Majer, 90+3.) - Santini (Katić, 83.)

Szövetségi kapitány: Ante Čačić

 

Gólszerzők: Chicharito (85.), ill. Čop (36.), Tudor (37.)

Sárga lap: L. Reyes (10.), ill. Škorić (64.), Barišić (86.), Čop (90+3.)

Kiállítva: Škorić (77.) - második sárga lap