Hatharom / Blog / Bejegyzések
Készülődés, edzőmeccsek, átigazolások
A versenykiírás elkészült a Prva liga 2017/18-as szezonjára. A bajnokság július 15-én veszi kezdetét, és várhatóan...

 

A versenykiírás elkészült a Prva liga 2017/18-as szezonjára. A bajnokság július 15-én veszi kezdetét, és várhatóan 2018. május 19-ig tart. A sorsolást ide kattintva lehet megnézni. A csapatok csendben, szorgalmasan készülnek a szezon kezdetére.

 

NK Rijeka

A legnagyobb mozgás a bajnokcsapat háza táján volt. Érkezett Roberto Punčec (25 éves, középhátvéd, ex-1. FC Union Berlin - 3 évre), Heber (brazil, 25 éves, csatár, ex-Slaven Belupo - 3+2 évre) és Damjan Đoković (26 éves, középpályás, ex-Spezia Calcio - 3 évre), továbbá a híresztelésekkel és találgatásokkal ellentétben Filip Bradarić nem igazol a Bolognához, hanem marad Rijekában. Távozott viszont Franko Andrijašević, a középpályás végül a belga KAA Genthez írt alá.

 

WELCOME FRANKO! DOBRODOŠLI FRANKO! #kaagent #COBW🔵⚪️

A post shared by KAA Gent (@kaagent) on

 

A Rijeka a második fordulóban csatlakozik a Bajnokok Ligája selejtezőköreihez, a New Saint Wales - Europa FC mérkőzés győztesét fogadjá a Kantrida stadionban július 11-én vagy 12-én. Lejátszottak továbbá egy felkészülési meccset is, a macedón Rabotnički Skopje ellen nyertek 2:0-ra (gólszerzők: Matei /56./, Heber /62./).

 

Dinamo Zagreb

Jókora csúszással, de a zágrábiak is elkezdték a felkészülést 21-én. A mai nap folyamán utaztak el edzőtáborba a szlovéniai Moravske Toplicébe.

 

Hajduk Split

Leigazolták a 26 éves német balhátvéd André Fomitschowot (ex-Nijmegen). Folyik a munka, készülnek az Európa Ligára, ahol a Hajduk a második fordulóban csatlakozik a viadalhoz. Az ellenfelük a Levszki Szófia - Sutjeska meccs győztese lesz, őket fogadják Splitben július 13-án.

Futács Márkó, a jómunkásember

 

@markofutacs is back in town! 😊👌⚽️🥅🔙🔝🏳 #welcomeback #samohajduk #topscorer #letsgo

A post shared by HNK Hajduk Split (@hnkhajduk) on

 

 

NK Osijek

A mindig eminens eszékiek 3 barátságos meccset lejátszottak, mindegyiket megnyerték. Sorrendben:

NK Maribor (SLO) - NK Osijek 1:2, gólszerzők: Ahmedi, ill. Ejupi (2x)

KF Trepça (KOS) - NK Osijek 0:1, gólszerző: Grezda (66.)

NK Osijek - Dinamo Bukarest (ROM) 4:1, gólszerzők: Mudražija (18.), Boban (78.), Ejupi (82. - 11-es, 90.), ill. Nemec (32.) Ennek a meccsnek az összefoglalóját meg is lehet nézni.

Az Osijek az első fordulóban kezdi az Európa Liga selejtezőjét, ráadásul idegenben, az andorrai UE Santa Coloma ellen.

 

NK Istra 1961

A pulaiak két edzőmeccsen vannak túl. A 4. ligás Agencija Umag ellen 1:4-re győztek (gólok: Fedotov /35. - 11-es/, ill. Jokić /29./, Glover /45+1./, Burić /73./, Gužan /87. - 11-es/), a szlovén Goricától viszont 1:3-ra kikaptak (gólok: Gojković /42./, ill. Osuji /19./, Žigon /39./, Gulić /72./).

Egy videó az Istra valamelyik edzéséről. Lelkesedésben nincs hiány

 

Slaven Belupo

Két új játékos érkezett Koprivnicára; a 23 éves bosnyák balszélső Benjamin Tatar, illetve a 27 éves szerb középpályás Miloš Vidović. A Slaven a Fradival játszott egy barátságos mérkőzést, és valószínűleg ők is meglepődtek a végeredményen: legyőzték az FTC-t 0:1-re Šarlija góljával. 

A meccs egy jelenete

 

A koprivnicai stadionban ezen kívül egy hónapon át renoválási munkálatok folynak, elsősorban a gyepszőnyeget akarják rendbehozni.

 

Inter Zaprešić

Egy barátságos mérkőzést játszottak le a zaprešićiek, a macedón Shkëndija ellen 1:1-es döntetlent értek el, gólszerzők: Ibraimi (54.), ill. Blažević (85.).

 

Lokomotiva Zagreb

A csapat még 19-én elutazott Szlovéniába edzőtáborozni, ott játszottak egy barátságos meccset a máltai FC Balzannal, amit meg is nyertek 2:0-ra Ivanušec (24.) és Kolar (54.) góljával. Érkezett hozzájuk Edi Baša (23 éves, csatár, ex-Cibalia) és Vinko Soldo (19 éves, középhátvéd, ex-Dinamo Zagreb).

 

Cibalia

A vinkovciak is lejátszottak egy barátságos meccset, 1:7-re győztek a 4. ligás Zadrugar Oprisavci ellen. (Gólok: Mihaljević, Štrkalj, Galić, Kordić /2x/, Kraljević + egy öngól az ellenféltől)

 

NK Rudeš

Hihetetlenül lelkesek az újoncok 

ilyenkor eszembe jut, hogy ha máshol fele ilyen lelkesek lennének a játékosok, már nem itt tartanánk

itt egy rövid videó az egyik erőnléti edzésükről.