Hatharom / Blog / Bejegyzések
VB-selejtező: Ukrajna - Horvátország 0:2
Lehet, hogy a kapitányváltás tett jót a horvátoknak, lehet, hogy a rájuk nehezedő nyomás miatt kapták össze magukat, mindenesetre...

 

Lehet, hogy a kapitányváltás tett jót a horvátoknak, lehet, hogy a rájuk nehezedő nyomás miatt kapták össze magukat, mindenesetre sikerült győzniük az ukránok ellen a forduló valószínűleg legidegesebb meccsén. Az első félidő konkrétan fájt. Vágni lehetett a feszültséget és nem egyszer a vakszerencse mentette meg a horvátokat a góltól, mint pl. a 23. percben, amikor Rakitsky lövésénél Subašić kezéből kicsúszott a labda - a kapus elügyetlenkedte - és idegtépő lassúsággal kicsorgott az alapvonalon. A túloldalon még korábban Vida lőtt fölé, de a félidő nagy részében az ukránok akarata érvényesült. Ha az első félidő fájt, a második, legalábbis az eleje, maga volt a letargia. Fogcsikorgóan feszült játék, amikor mindenki arra vár, hogy a másik hibázzon. Aztán a 62. percben Kramarić elunta a türelemjátékot és Modrić előreívelését egy remek mozdulattal befejelte. (0:1) A feszültség ezek után sem lett kisebb, a 70. percben pedig megvolt a második horvát gól is. Rakitić küldte be a labdát a 16-osról, a hajszálpontosan érkező Kramarić az ötösön kószáló kapus mellett elszaladva labdástul besétált a hálóba. (0:2) Az ukránokat ez teljesen letörte, nem is volt különösebb megmozdulásuk a meccs végéig. Horvátországnak viszont még maradt lehetősége, a rájátszásban kiharcolhatják a kijutást a VB-re.

A nagy pillanat: Kramarić befejeli a horvátok első gólját

 

 

Helyszín: NSK Olimpiyskyi, Kijev

Vezette: Felix Byrch (GER)

 

Ukrajna: Pyatov - Karavaev, Rakitsky, Khacheridi, Matviyenko - Yarmolenko, Rotan (Sydorchuk, 69.), Marlos (Besedin, 78.), Stepanenko, Konoplyanka - Garmash (Kovalenko, 66.)

 

Horvátország: Subašić - Vida, Lovren, Mitrović, Vrsaljko (Pivarić, 86.), Kramarić (Pašalić, 88.), Rakitić, Modrić, Badelj, Perišić - Mandžukić (Rog, 90.)

 

Gólok: Kramarić (62., 70.)

Sárga lap: Stepanenko (60.), Rotan (64.)

 

Az I csoport végeredménye:

1. Izland 22 pont

2. Horvátország 20 pont

3. Ukrajna 17 pont

4. Törökország 15 pont

5. Finnország 9 pont

6. Koszovó 1 pont