Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 5. forduló (2017. augusztus 11-13.)
NK Rijeka - Dinamo Zagreb 0:2 Hárman is hiànyoztak a Rijeka kezdő tizenegyéből: Vešović és Maleš eltiltás, Gavranović sérülés...

 

NK Rijeka - Dinamo Zagreb 0:2

Hárman is hiànyoztak a Rijeka kezdő tizenegyéből: Vešović és Maleš eltiltás, Gavranović sérülés miatt kellett, hogy kihagyja a rangadót. Erősen tartalékosan állt fel tehát a hazai csapat, de a túloldalon sem a legerősebb összeállításban kezdett a Dinamo, bár ott inkább a közelgő EL- selejtező miatt pihentette a legjobbakat Mario Cvitanović vezetőedző. Az első valamirevaló támadást a 11. percben egyből gólra is váltotta a Dinamo, egy szöglet után a teljesen egyedül ácsorgó Fernandeshez pattant a labda, ő pedig be is lőtte, ahogy kell. (0:1) A Rijeka a 27. percben veszélyeztette először a Dinamo kapuját, de Mišić szabadrúgását a kapus kiöklözte, a labda Kvržić elé hullott, ő pedig mindössze pár centivel lőtt mellé. Hajtott a Rijeka, de nem akart összejönni az egyenlítő gól, ellenben az első félidő végét megnyomta a Dinamo, a vége pedig egy 11-es lett a 40. percben, Žuta kezére pattant a labda. A büntetőt Fernandes belőtte. (0:2) A második félidőben felpörgött a Rijeka, az 53. percben egy hatalmas helyzetet hagytak ki, Jelić telibe találta a kapufát, a visszapattanó labdát Gorgon lőtte rá, jócskán fölément. A Dinamo az 58. perctől 10 emberrel játszott tovább, Lecjaks rövid időn belül két sárga lapot is begyűjtött, a játékvezető leküldte a pályáról. A Rijeka igyekezett kihasználni a létszámfölényt, folyamatosan támadtak, de még a becsületgólt sem sikerült összehozni.

Így ünnepelték a Dinamo játékosai a győzelmet az öltözőben

 

A post shared by GNK Dinamo (@gnkdinamo) on

 

 

Hajduk Split - Slaven Belupo 1:0

A hazaiaknál itt is a fél csapat hiányzott, se Futács Márkóra, se Ercegre, se Stipicára nem számíthatott Joan Carrillo vezetőedző. Bátran kezdtek a vendégek, a 16. percben a kapuban debütáló Letica védett óriásit. A 25. percben koprivnicai kollégája tett ugyanígy, Vlašić lövését tolta bravúrral szögletre. Vlašić a 31. percben újra próbálkozott, akkor sikerült fölélőnie. A hazai csapat lassan de biztosan átvette az irányítást, sorban jöttek a spliti támadások, gólt azonban csak a 62. percben sikerült szerezni, mikor Fomitschow beadását Ohandza egy laza bokamozdulattal a kapuba pöccintette. (1:0) (Ugyanő a 64. percben tán 8 méterre a kaputól szabályosan orra bukott a labdában.) Túl sok babér nem termett a koprivnicaiaknak, a kapusuk, Marković viszont több alkalommal megóvta őket a nagyobb vereségtől. A meccs utolsó perceiben két helyzet azért nekik is jutott, a 89. percben Trebotić küldött mellé egy szabadrúgást, majd már a hosszabbításban Ivanovski lövésénél védett nagyot Letica kapus.

 

Lokomotiva Zagreb - NK Osijek 2:3

Az Osijek már az első percben beköszönt, de a bíró les miatt érvénytelenítette Perošević gólját. A hazaiaknak ettől megjött a kedve, a 8. percben Doležal lövését védte nagy bravúrral az eszéki kapus, a 16. percben viszont már nem volt mentség, egy beívelő szabadrúgást Muša tolt közvetlen közelről a kapuba. (1:0) Az Osijek a 25. percben egyenlített Pušić fejesével. (1:1) A hazaiak a félidő utolsó percében visszaszerezték a vezetést egy, az előzőhöz kísértetiesen hasonló góllal: a beívelő szabadrúgást most Capan kotorta be közvetlen közelről. (2:1) A második félidőben a Lokomotiva több látványos akciót vezetett, de ezek egytől egyig eredménytelenek maradtak. Az Osijek a 79. percben büntetőből egyenlített ki, Bobant lökte fel az egyik védő. A labda mögé az eddig minden helyzetét elpuskázó Perošević állt, most már végre sikerült betalálnia. (2:2) A győzelmet pedig egy egészen váratlan góllal szerezték meg az eszékiek, Boban egy szögletet fejelt be a 85. percben. (2:3) A Lokomotiva az összes erőtartalékát mozgósította, de nem sikerült egyenlíteniük; a 90. percben Babić lőtt rá a kifutó kapus mellett, de a lélekszakadva érkező Šimunec a gólvonalról mentett.

A meccs egyik jelenete: Capan,a hazaiak csapatkapitánya tessékeli a labdát a kapuba

 

 

Inter Zaprešić - NK Istra 1961 2:2

A pulaiak már a 8. percben megszerezték a vezetést, Kitanovski kihasznált egy védelmi hibát. (0:1) A 25. percben Matyazh fejesével már kétgólos volt a vendégek előnye. (0:2) A hazaiak a 41. percre szedték össze magukat annyira, hogy feljussanak az Istra 16-osáig, és gól is lett belőle. Puljić passzát Rak ívelte be a kapuba. (1:2) A második félidőre kissé felélénkültek a hazaiak, volt néhány tetszetős támadásuk, de Ivušić kapuson csak a 62. percben sikerült kifogni, amikor egy szabadrúgást követő kavarodásban a labda ilyen flipper-jelleggel ide-oda pattogott, végül Filipovićnak sikerült beszuszakolnia. (2:2) A 66. percben szinte szóról szóra ugyanezt próbálták megismételni, de Ivušić itt már résen volt és lefülelte a labdát. Az Istra a 85. percben visszaszerezhette volna a vezetést, ha Matyazh labdája a kapuba repült volna a csillagos ég helyett. A túloldalon még Puljić próbálkozott egy távoli szabadrúgás-bombával, de Ivušićnak nem okozott gondot.

 

Cibalia - NK Rudeš 3:0

Úgy kellett a győzelem a hazaiaknak, mint hőségben egy falat sör. Ennek megfelelően letámadták az újoncot, de Picak kapus úgy védett, mint egy kisangyal. Egészen a 27. percig, amikor egy hazai szöglet után pont a saját csapattársán, Pavićon pattant meg a labda és hullott a kapuba. Öngól. (1:0) A Rudeš két röpke támadás erejéig megmutatta magát, aztán a Cibalia folytatta az offenzív játékot, beszorítva a vendégeket a 16-osuk köré. A második félidőre felszívta magát a Rudeš, de nem volt szerencséjük. A Cibalia egészen a 82. percig nem volt különösebben aktív, akkor viszont kapásból egy 11-essel ajándékozta meg őket a sors. Pervan be is lőtte. (2:0) Pervan pedig amilyen lelkes volt, még a hajrában is betalált, a 90+2. percben egy jobbról érkező, hajszálpontos passzt küldött a kapuba. (3:0)

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Dinamo Zagreb 13 pont

2. Hajduk Split 10 pont

3. NK Rijeka 9 pont

4. NK Osijek 9 pont

5. Slaven Belupo 9 pont

6. Inter Zaprešić 8 pont

7. Lokomotiva Zagreb 4 pont

8. Cibalia 3 pont

9. NK Istra 1961 2 pont

10. NK Rudeš 2 pont