Hatharom / Blog / Bejegyzések
Európa Liga selejtezőkör, 2. forduló (Hajduk Split, NK Osijek)
NK Osijek - FC Luzern (SUI) 2:0 A svájci csapat már egy gondolattal nagyobb falat volt az eszékieknek, mint az andorraiak, de sikerült megoldani a dolgot és a...

 

NK Osijek - FC Luzern (SUI) 2:0

A svájci csapat már egy gondolattal nagyobb falat volt az eszékieknek, mint az andorraiak, de sikerült megoldani a dolgot és a horvát csapat visszafogott optimizmussal várhatja a visszavágót. A mérkőzés első 10 perce óvatoskodó tapogatózással telt, aztán a hazaiak a kezükbe vették az irányítást. Bočkaj kapta a labdát Ejupitól, hatalmas szólót vágott le, kicselezte az egész svájci védelmet, rálőtt, fölé. A 28. percben aztán Ejupi már inkább saját maga próbálkozott, de a fejesénél óriásit védett a kapus. Az első félidő legvégén még kaptak a hazaiak egy szabadrúgást, Bočkaj bombája a keresztlécre vágódott. A svájciaknak gyakorlatilag nem volt értékelhető akciójuk. A második félidő 66. percében végre sikerült begyötörni az első gólt: Bočkaj bedobását Ejupi befejelte. (1:0) Nem sokkal később egyenlíthettek volna a svájciak, de Schmid lövése elkerülte a kaput. Grezdáé viszont nem a 79. percben: Lopa küldte be a labdát a 16-osra, a védők kétségbeesetten fejelgették-passzolgatták ide-oda, teljes volt a káosz, ezt pedig az albán középpályás alaposan kihasználta, ellopta a labdát és valami egészen lehetetlen szögből belőtte - köztünk legyen szólva, a svájci kapus akkora lepkét fogott, hogy rossz volt nézni. (2:0) A legvégén még Bobannak volt egy próbálkozása, de nagyon gyenge volt a lövés, mellément.

Ejupi gólját ünneplik az eszékiek

 

A post shared by NK Osijek (@nkosijek) on

 

 

Hajduk Split - Levszki Szófia (BUL) 1:0

Tudjuk, persze, tudjuk, hogy a győzelem az győzelem, mindegy, hogy tíz góllal üti ki a csapat az ellenfelet, avagy egyszem, kínnal-keservvel kicsikart találattal. A Hajduk végül megszerezte a győzelmet, de nagy kérdés, hogy ez az egygólos győzelem mire lesz elég Szófiában... A bolgárok kezdtek erősebben, Narh és Goranov összjátéka után utóbbi beívelte, a horvátok nagy szerencséjére senki sem érkezett középen, a helyzet kimaradt. Ugyanígy Vlašić a túloldalon, az ő lövése is elkerülte a kaput. A nagy pillanat aztán a 24. percben jött el, két (!) horvát játékost is buktattak a bolgár védők a 16-oson belül, először Tudort, aztán Savvast, a játékvezető egyből mutatott is a tizenegyespontra. Futács Márkó állt a labda mögé, és úgy belőtte, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. (1:0) Innentől aztán főleg a középpályán folyt a meccs a félidő hátralévő idejében, Hamza próbálkozott aztán a 39. percben, de a labda kipattogott az alapvonalon. A második félidőben Erceg lövését védte a bolgár kapus a 62. percben, aztán a vendégek egyre veszélyesebben kezdtek támadni, és kis híján ki is egyenlítettek, amikor a 78. percben Cvetković Panayotovnak passzolt, de utóbbi fejese végül elkerülte a kaput. Pár perc múlva Vlašić lőhetett megint, de a döntő pillanatban föléküldte a labdát.

Puszi mindenkinek