Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 8. forduló - tippek
NK Istra 1961 - Slaven Belupo Nagyon össze kellene már végre kapnia magát az Istrának, mert 7 forduló után két ponttal tökutolsók....

 

NK Istra 1961 - Slaven Belupo

Nagyon össze kellene már végre kapnia magát az Istrának, mert 7 forduló után két ponttal tökutolsók. Köztudott, hogy súlyos anyagi gondjaik vannak, és a játékosok motivációja is a Bahamákon nyaral. A Slaven ellen pedig lehetne esélyük legalább egy pontot otthon tartani, főleg azok után, hogy az előző fordulóban a Rudeš 9 emberrel rabolt tőlük pontot. Hajszállal mégis a Slavent tartom esélyesebbnek, a pulaiaknak nagyon össze kell(ene) szedniük magukat fejben és/vagy lelkileg, nem vagyok benne biztos, hogy ez sikerült.

 

NK Rijeka - Cibalia

Remek nyerő szériában van a Cibalia, ennek köszönhetően 9 ponttal a 6. helyen áll, de ez egészen biztosan nem hatja meg a Rijekát. Simán elképzelhetőnek tartom, hogy a hazaiak akár több góllal is megverhetik a vinkovciakat, ismerve a bátor, letámadó, látványos stílusukat.

 

NK Osijek - Hajduk Split

A forduló rangadója. A szünetben remélhetőleg mindkét csapat kiheverte az EL-sokkot és most kipihenve, csattogó fogakkal vetik rá magukat egymásra. Perišić ugyan távozott Eszékről (a világverő Gyakadémia játékosa lett), de érkezett hozzájuk Marić (hogyan, hogyan sem, a Gyakadémiáról...), bár kötve hinném, hogy ettől Splitben csapatilag  elmorzsoltak volna egy könnycseppet. Mindkét csapat nyerni akar, a presztízs nem kicsi. Háromesélyes.

 

Lokomotiva Zagreb - Inter Zaprešić

A Lokomotiva 4 ponttal a 8. helyen áll és muszáj összekapnia magát, különben könnyen a kiesőzónába kerülhetnek. Az Inter 7., de még ha kikapnak a zágrábiaktól, akkor sem lesz tragédia, 8 pontjuk van, nem tudja őket a Loko beelőzni. Ők viszont egy győzelemmel és némi szerencsével akár az 5. helyig is felugorhatnak. A Lokomotiva mindenesetre Šemper kapus klasszisában bízhat, illetve ha odateszik magukat, lehet akár döntetlen is. (Hazai győzelmet nem biztos, hogy meg mernék tippelni, bár semmi sem lehetetlen.)

 

Dinamo Zagreb - Rudeš

Bármennyire is szimpatikus és lelkes csapat a Rudeš, a Dinamo egészen biztosan túl nagy falat lesz nekik. Ráadásul ketten eltiltás miatt nem játszhatnak. Biztosra vehető a hazai győzelem.