Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 33. forduló (2017. május 12-13.)
NK Istra 1961 - Cibalia 1:2 Úgy tűnik, a bajnokság hajrájára összeszedi magát a Cibalia, újabb értékes 3 pontot sikerült elhozniuk,...

 

NK Istra 1961 - Cibalia 1:2

Úgy tűnik, a bajnokság hajrájára összeszedi magát a Cibalia, újabb értékes 3 pontot sikerült elhozniuk, ezúttal Pulából. A 19. percben volt az első helyzet, a hazaiaktól Lucio kapta a labdát és lőtt rá, egy védő a gólvonalról mentett. A labda Rocéhoz pattant, de ő helyette egy Cibalia-játékossal fejelt össze. A 31. percben már sikerült betalálni a pulaiaknak, Roce szabadrúgását Mitrevski tolta meg. Nem sikerült valami fényesre a mozdulat, de sikerült a labdát beszuszakolnia a kapuba. (1:0) A 34. percben Solomon lövését védte a vendégek kapusa, a félidő végén Rocéét kapta el. A második félidő 53. percében Puclin lőtt rá, Matković azt is simán védte. A vendégek első próbálkozása az 55. percben volt, Glavica lövése nem okozott gondot a pulai kapusnak. A 60. percben viszont már maga mögé kellett kotornia: Baša passzolt a három perccel azelőtt beállt Pervannak, ő pedig megindult, kicselezte a védőket és belőtte. (1:1) Egyből utána már támadott is az Istra, Solomon telibe találta a kapufát, a kipattanó labda Gržan elé pottyant, ő meg fölélőtt. A 70. percben átvették a vezetést a vendégek: Pervan cselezett a bal oldalon, majd beívelt, Baša pedig egy csukafejessel továbbította a kapuba. (1:2) Az Istra a 88. percben egyenlíthetett volna, de Solomon fölélőtte. A legutolsó percben még volt egy helyzetük a hazaiaknak, de Prelčec addig forgolódott, míg végül szerelték a védők. Könnyen lehet, hogy végül ez a győzelem jelenti a Cibaliának az egyenes kiesés elkerülését, az Istra helyét meg nem veszélyeztette ez a vereség a középmezőny kellemes komfortzónájában.

Így ünnepeltek a Cibalia játékosai az öltözőben meccs után

 

Kolektivna euforija 💙⚽️💪🏻

Posted by HNK Cibalia Vinkovci on Friday, May 12, 2017

 

 

RNK Split - Dinamo Zagreb 0:1

A Cibaliával ellentétben a másik kiesőjelölt RNK Split nem igazán töri össze magát a bentmaradásért. Ezen a mérkőzésen sem tették oda magukat, pedig már a bajnokság végén járunk, minden pontra szükségük van (lenne...), és a Dinamo is csak minimális erőfeszítésre volt hajlandó. A 12. percben volt egy kérdéses helyzet, Perković és Olmo ütköztek a Split kapuja előtt, de hiába reklamáltak a vendégek, a bíró továbbot intett. A 25. percben megint Olmo lőtt kapura, fölé. Három perccel később megint a Dinamo spanyol játékosánál volt a labda, most mellément a lövése. A 40. percben Gojak találta el a spliti kapust. Az 52. percben volt az első hazai helyzet, Mikulić szabadrúgása telibe találta a keresztlécet, a kipattanó labdát Ugrina fejelte rá, a kapus védett. Az 55. percben érkezett a meccs egyetlen gólja, egy beívelő labdát Guilherme nagyon gyengén lőtt rá, az volt a szerencséje, hogy Hodžić érkezett és betuszkolta a kapuba. (0:1) A 65. percben Ugrina próbálkozott egy távoli lövéssel, fölé. A 72. percben Guilherme bombalövését védte a hazaiak kapusa. A legutolsó percre maradt még egy helyzete a Dinamonak, Antolić lövését védte Duka.

A meccs egyik jelenete: a kék mezes Hodžić elől ment Duka, a spliti kapus

 

 

Lokomotiva Zagreb - Inter Zaprešić 2:0

A Lokomotiva már az első percben majdnem gólt szerzett, egy szöglet után Antunović fejesénél védett nagyot Mrmić, a kipattanó labdát Çekiçi lőtte rá, de túl gyengére sikerült. Az Inter a 21. percben jutott fel a hazaiak 16-osához, Mesfin cselezett és ívelt be középre, de Zulim lövése nagy ívben elkerülte a kaput. A túloldalon a 31. percben Mrmić mentett Capan elől, három perccel később Çekiçi méteres lesről fejelt gólt, a bíró azonnal érvénytelenítette. A 42. percben Begićnek volt egy nem túl erős lövése, Šempernek nem okozott gondot. A második félidő legelején kontratámadásból indulhattak a hazaiak, Šunjić vitte fel a labdát a bal oldalon, Krivačićnak passzolt előre, ő rálőtt, Mrmić nagyot védett, az ott ólálkodó Grezda megpróbált lecsapni a kipattanó labdára, egy védő blokkolta. Az egyértelműen aktívabb és kezdeményezőbb hazaiak a 60. percben újabb nagy helyzetet hagytak ki, Radonjić fejese ment alig mellé. A 62. percben Majer távoli lövése sem talált. Aztán a 69.-ben Karačić küldött egy jókora, távoli lövést a kapura, Mrmić még ujjheggyel bele tudott piszkálni, de kivédenie nem sikerült. (1:0) Az egyre többet támadó Lokomotiva a 73. percben veszélyeztette ismét a zaprešići kaput, Šunjić lövése ment alig pár centivel mellé. Az Inter a 76. percben ugyan feljutott a hazaiak kapujáig, de Ottochian keresztlabdájáról mindenki lemaradt. A 81. percben újabb zágrábi kontratámadás jött, Halilović vágott le nagy szólót, majd rálőtt, nem sokkal ment mellé. Az utolsó előtti percben aztán Šunjić kapott indítást, felvágtatott a 16-oshoz, kicselezte a védőket és belőtte a hazaiak második gólját. (2:0)

Mérkőzés előtti pillanatok, a két csapat a játékoskijáróban, a szokásos kék mezében a Lokomotiva, a szintén szokásos sárgában az Inter

 

 

NK Rijeka - Hajduk Split 2:0

Már 5. éve nem tud nyerni a Hajduk Rijekában, és ez most, a 131. Adria-derbin sem változott, pedig Erceg már a 7. másodpercben próbára tette Prskalo reflexeit. A 14. percben aztán egy Hajduk-bedobás után az ügyetlenkedő Jefferson elvesztette a labdát, Maleš megszerezte és vagy 25 méterről óriási bombagólt lőtt. (1:0) A 21. percben Bezjak próbálkozott hasonló trükkel, de ő mellélőtt. A 30. percben újabb Hajduk-bedobás jött, most Hamza kapta a labdát... aztán kettőt pillantott és mire felocsúdott, Mišić meglépett vele, továbbküldre Bradarićnak, ő pedig a középen érkező Gavranovićnak passzolta, Gavranović meg belőtte. (2:0)  A 35. percben Vlašić eresztett meg egy távoli lövést, Prskalo simán védte. Válaszképp a 42. percben Mišić lövését védte Stipica. A félidő utolsó perceiben aztán majdhogynem több akció volt, mint az egész játékrészben: először Vlašić lövésénél védett nagyont Prskalo, utána a túloldalon Gavranović lőtt rá, a spliti kapus a helyén volt. Egyből utána Jefferson bombalövését tolta fölé a Rijeka kapusa. Az első félidő helyenként nyomasztó rijekai nyomása aztán enyhült a második félidőre, a vendégek támadtak, a 47. percben Erceg kétszer is rálőtt, de egyszer sem találta el a kaput. A 66. percben Vešović mozgatta át Stipicát egy távoli lövéssel, két perccel később Hamza fejelt jócskán mellé. A 78. percben Jefferson lőtt rá messziről, Prskalo hatalmasat védett. A legvégére maradt egy rijekai akció: a 90+3. percben Martić száguldott fel a jobb oldalon és lőtt rá, Stipica védett, a kipattanó labda Bezjak elé hullott, az ő lövését Hamza blokkolta.

 

 

 

NK Osijek - Slaven Belupo 3:0

A 9. percben Lukić szerelte a Slaven egyik védőjét és már passzolta is a labdát Ejupinak, a macedón csatár pedig megszerezte a hazaiak első gólját. (1:0) A 12. percben egy bődületesen rossz Slaven-kirúgás után Lopához került a labda, ő egyből rá is lőtt, a kapus lélekszakadva védett. A 16. percben viszont már nem kegyelmezett az ukrán csatár, egy szabadrúgásból bevágta a második eszéki gólt. (2:0) A 25. percben Ejupi ollózó lövése ment fölé. A vendégek első helyzete a 28. percben volt, Barić lövését Heber fejelte fölé. Az Osijek támadott tovább, a 31. percben  Perošević lőtt fölé az ötösről. A második félidő 51. percében tizenegyest kapott az eszéki csapat, Musa buktatta Bobant a 16-oson belül, a büntetőt Ejupi belőtte. (3:0) A Slaven a 69. percben egy gyenge Christensen-lövéssel megmutatta magát, aztán a 72. percben újabb büntetőhöz jutottak a hazaiak. Ejupi és Jovičić küzdöttek a 16-oson belül, előbbi a földre esett, a játékvezető lefújta. Ejupi vállalta a tizenegyest, de most annyira gyengén és pocsékul lőtte rá, hogy Blažević gond nélkül megfogta.

Gólöröm eszéki módra

 

Proslava gola protiv Belupa! 👏🏼⚽️ #nkosijek

A post shared by NK Osijek (@nkosijek) on

 

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. NK Rijeka 82 pont

2. Dinamo Zagreb 77 pont

3. Hajduk Split 62 pont

4. NK Osijek 62 pont

5. Lokomotiva Zagreb 39 pont

6. Slaven Belupo 38 pont

7. NK Istra 1961 33 pont

8. Inter Zaprešić 25 pont

9. Cibalia 19 pont

10. RNK Split 18 pont