Hatharom / Blog / Bejegyzések
Európa Liga selejtezőkör, 3. forduló, visszavágó - NK Osijek, Hajduk Split, Dinamo Zagreb
NK Osijek - PSV Eindhoven (NED) 1:0 (összesítésben: 2:0) Bockaj bombagólja a 25. percben eldöntötte a találkozót és a...

 

NK Osijek - PSV Eindhoven (NED) 1:0 (összesítésben: 2:0)

Bockaj bombagólja a 25. percben eldöntötte a találkozót és a továbbjutást. A PSV egyetlenegyszer sem tudott betalálni az eszékiek hálójába. A hazaiak bátran, határozottan játszottak, nem is nagyon hagyták szóhoz jutni a hollandokat, akik valamikor a 40. perc körül jutottak el először az ellenfél 16-osáig, Van Ginkel rá is lőtt, mellément. Ennél több nem is nagyon telt tőlük. Az Osijek így 2:0-ás összesítéssel továbbjutott, az EL-selejtező rájátszásában az Austria Wien lesz az ellenfelük.

 

Hajduk Split - Brøndby (DEN) 2:0 (összesítésben: 2:0)

A 16. percben már volt egy nagyon látványos hazai támadás - Vlasic lőtt rá, a dán kapus nagyot védett, a labda visszahullott a mezőnybe az érkező Kozulj elé. Kozulj rálőtt, a kapus ezt is nagy bravúrral védte. A 38. percben megint Kozulj hagyott ki egy óriási helyzetet. A második félidő 59. percében végre sikerült betalálni: Menolla beívelését Erceg tolta meg, egyenesen a kapuba. (1:0) A második gólt is ő szerezte, szinte szóról-szóra ugyanígy, egy remek akció végén, most Hamzától került hozzá a labda. (2:0) A vendégek a 88. percben hoztak össze egyetlen támadást, Stipica biztos kézzel védett. A Hajduk továbbjutott, a folytatásban az angol Evertonnal fognak játszani.

 

Odds (NOR) - Dinamo Zagreb 0:0 (összesítésben: 1:2)

Bőven elég volt a gól nélküli döntetlen a Dinamonak a továbbjutáshoz, ettől függetlenül a találkozón szinte végig az ő akaratuk érvényesült. A 20. percben Hodzic lőtt alig mellé, a 26.-ban is ő hagyta ki, a 28.-ban Fernandes fejesénél védett nagyot a kapus. A második félidő 54. percében a hazaiak hagytak ki óriási helyzetet, a finn Riski vágtatott fel egyedül, rálőtt, a kapusnak sikerült szögletre hárítania. Az 58. percben újra Fernandes serénykedett, közvetlen közelről vágta a kapusba a labdát. A 67. percben Riski lövését védte a zágrábi kapus, a mezőnybe visszapattanó lövés vége kis híján öngól lett. A 77. percben Olmo lőtt az oldalhálóba, a 81.-ben Fernandes találta el a kapufát. A Dinamo továbbjutott a rájátszásba, ahol az albán Skenderbeu lesz az ellenfele.