Hatharom / Blog / Bejegyzések
Horvát Kupa, elődöntő, visszavágó
Az előző meccsen sima, 6:0-ás győzelmet arató Dinamo Zagreb most gól nélkül, de továbbjutással távozott az RNK Split otthonából....

Az előző meccsen sima, 6:0-ás győzelmet arató Dinamo Zagreb most gól nélkül, de továbbjutással távozott az RNK Split otthonából. Ugyan most is végig a zágrábiak akarata érvényesült, de úgy tűnt, megelégszenek a hatgólos előnnyel, a Split pedig most sem tudott sokat hozzátenni úgy a végeredményhez, mint ahogy a játék képéhez sem. A 9. percben Machado szabadrúgása a kapus kezében landolt, majd hasonlóképpen Čorić is megpróbálkozott, de az ő lövése a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Šitum küldte (volna) aztán Machado beívelését kapura, de lekésett a labdáról. Később Olmo 20 méteres bombáját hatástalanította a spliti kapus. Moro próbálkozott még a 37. percben egy lövéssel, de az is kimaradt. A második félidőben már volt néhány helyzete a Splitnek is, de egyszer sem sikerült bevenniük a kaput. A másik oldalon Sosának volt egy veszélyes próbálkozása, de Bender kapus nagyot védett.

 

 

Semmit nem bízott a véletlenre az NK Rijeka. A múltkori 3:1-es győzelem után most két góllal győzték le az NK Osijeket idegenben. Az első félidőben csak némán (és gól nélkül) trancsírozta egymást a két csapat, aztán a 49. percben ez már odáig ment, hogy a játékvezető kiállította az eszéki Lešjakot, miután megütötte Vešovićot. Nem sokkal később, egészen pontosan 3 perc múlva már meg is született az első rijekai gól - nem feltétlenül úgy, ahogy azt tervezték, de a labda bent volt a hálóban, mert Škorić próbált tisztázni Gavranović elől, de nagy igyekezetében a saját kapujába lőtte a labdát. Öngól. (0:1) Öt perc múlva azonban már "igazi" gólt ünnepelhettek a rijekaiak. Kontratámadásra indultak, Gorgon Andrijaševićnek passzolt, Andrijašević pedig köszönte szépen és belőtte. (0:2) A 65. percben szinte szóról-szóra ugyanez játszódott le, csak most felcserélődtek a szerepek: Andrijaševićtől ment a labda Gorgonnak, de az ő lövése végül a keresztlécet találta el. Egyetlenegy komolyabb próbálkozása volt az Osijeknek, azt Ejupinak sikerült kihagynia. A Rijeka tovább ostromolta az eszéki kaput, próbálkozott Mišić, Gavranović (utóbbi be is lőtte, de a partjelző lest lengetett, maradt a 0:2), aztán egy szöglet után Kulušić elől mentett nagyot az Osijek kapusa. Még Gavranovićnak volt egy lövése 16-ról, de nem sikerült eltalálnia a kaput. Az Osijeknek volt néhány vérszegény kísérlete, de nem veszélyeztették a rijekai kaput.

Gólöröm Andrijašević találata után

 
Posted by NK Rijeka on Wednesday, March 15, 2017

 

 

Összejött tehát az "álomdöntő" a Dinamo Zagreb és az NK Rijeka között, amely május 31-én került megrendezésre.

Péntektől pedig folytatódik a horvát bajnokság a 25. fordulóval.