Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 24. forduló (2017. március 10-12.)
Gól nélküli döntetlent és valószínűleg egy eléggé unalmas, eseménytelen mérkőzést hozott a forduló...

Gól nélküli döntetlent és valószínűleg egy eléggé unalmas, eseménytelen mérkőzést hozott a forduló nyitómeccse, az Inter Zaprešić - Lokomotiva Zagreb találkozó. Az első félidőben a hazaiak voltak aktívabbak, az 5. percben Puljić lőtt fölé egy kb. 17 méteres szabadrúgást. Két perccel később egy szöglet után a zaprešići Mazalović fejelt rá egy szöglet után, a labda megpattant a kapufán és a mezőnybe vágódott. (Nagy szerencséje volt a Lokomotiva kapusának, mert rendesen aláfutott a beívelésnek, ha ez a lövés bemegy, az az ő lelkén is száradt volna.) A zágrábiaknak egy támadásra futotta az első félidőben, a 24. percben Rozman birkózott egy védővel. Sikerült is leráznia, felvágtatott a bal oldalon, Majstorovićnak passzolt, ő továbbította Çekiçinek, a kifutó kapus hárított az albán játékos elől. A második félidőben már a Lokomotiva volt aktívabb, a 46. percben Majer lőtt rá vagy 18 méterről, fölé. Aztán a hazaiak a 49. perctől 10 emberrel játszottak, Mesfin megkapta a második sárgáját, a játékvezető felmutatta neki a pirosat. (A Lokomotiva viszont ennek ellenére nem tudott nekik gólt lőni...) Az 54. percben egy Lokomotiva-szöglet után Rrahmani fejelt rá, de a labda elkerülte a kaput. Újabb vendégszöglet jött a 87. percben, Antunović ugrott fel fejelni, de nem találta el a labdát.

Ha más nem, a fantasztikus naplemente talán kárpótolta a nézőket 

 

Inter-Lokomotiva

A post shared by NK Inter-Zapresic (@nkinterzapresic) on

 

 

Remek "főpróbát" tartott a Dinamo Zagreb az RNK Split ellen a közelgő Horvát Kupa visszavágó előtt, Ezt a meccset (is) simán hozták a zágrábiak, 4 góllal küldték haza a splitieket. A vendégek egyetlen 1. félidei helyzete még a meccs elején volt: a 4. percben Tomičić vitte fel a labdát a jobb oldalon. Továbbpasszolta Pešićnek, ő rálőtt, mellément a lövés. Innentől végig a félidőben a Dinamo támadott. Az 5. percben Guilherme kapott egy passzt, rálőtt, a spliti kapus blokkolta a lövést. A 10. percben Moronál volt a labda, 16 méterről rálőtt, a kapus ezt is hatástalanította. Két perc múlva Hodžić tűzte rá távolról, és be is lőtte a hosszú sarokba. (1:0) A 15. percben Antolić lőtt rá távolról, Kukić, a splitiek fiatal kapusa ezt már kivédte. A 23. percben Antolić vitte fel a labdát a bal oldalon, majd Sosának passzolt. Sosa bevitte a 16-osra, cselezett, majd Guilhermének akarta passzolni. Ajtó-ablak nyitva volt, de a labda nem ért célt, elgurult a brazil játékos háta mögött (erre már Ivaylo Petev vezetőedző is csak fogta a fejét). A 31. percben Ćorić passzolt ki az érkező Sammirnak. Sammir egy távoli lövést küldött a kapura, mellé. Még mindig ugyanabban a percben Perić is rálőtt, az ő lövése a keresztlécet találta el. Még mindig nem szabadult fel a spliti kapu, most Guilherme próbálkozott, mellé. A 35. percben Antolić kapta a labdát. Kipasszolta Stojanovićnak, a szlovén játékos beívelte, az érkező Sammir pedig befejelte. (0:2) A 41. percben megint Antolić kapta a labdát, beívelte középre, ott a splitiek védője, Dupovac lábán megpattant és beesett a kapuba, de - a vendégek szerencséjére - a bíró érvénytelenítette az öngólt, mert a középen érkező Hodžić lesen volt. A félidő legvégén még Sammir próbálkozott egy szabadrúgással, de mellément. A második félidőben folytatódott a Dinamo fölénye. Az 57. percben Sammir kapta a labdát középen. Guilhermének passzolt, a brazil rálőtt, a kapus hárított. A 60. percben már három góllal vezetett a Dinamo: jobbról érkezett egy lövés, Hodžićnak csak meg kellett tolnia. (3:0) A 63. percben volt a vendégek második említhető akciója. Pešić vitte fel a labdát és lőtte is rá, fölé. A 66. percben ismét a hazaiak támadtak. Olmo lőtt mellé, utána a 70.-ben Moro passzolt ki Ćorićnak, ő pedig belőtte. (4:0) A 75. percben Olmo lőtt rá, de mellément a lövése. A Dinamo még mindig bírta szuflával, a 84. percben Ćorić lőtt alig fölé. A hosszabbításban Antolić és Ćorić passzoltak egymásnak, majd utóbbi rálőtt, de a splitiek védője, Merajić mentett.

 

130. alkalommal rendezték meg az "Adria-derbit", a Hajduk Split és az NK Rijeka közötti rangadót. A mérkőzésre a rijekai szurkolótábor, az Armada - stílusosan - hajóval érkezett.

A meccs már kevésbé volt látványos. A Hajduk rendkívül aggresszíven játszott, a Rijeka pedig szenvedett, mert nem tudta feltörni a sziklakemény spliti védelmet. Ennek ellenére a mérkőzés elején ők támadtak többet. A 15. percben Andrijašević kapott egy hosszú passzt, egyből három védő vette körbe, le is kapcsolták. A 17. percben Gorgon vitte kapura a labdát, rá is lőtt, de a Hajduk védői blokkolták. A 21. percben jött a Hajduk első helyzete, Erceg próbált rálőni, majd Vlašić, mindkettőt blokkolták a védők. Egy perc múlva Futács Márkó kapott nagy labdát, teljesen egyedül mehetett kapura, rá is lőtt, a kapus nagyot védett. A 31. percben aztán a spliti Hamza kapta a labdát, megindult a kapu felé, Futácsnak passzolt, Márkó rálőtt, de a kifutó kapus blokkolta a lövést. Érkezett viszont Hamza és belőtte a splitiek vezető gólját. (1:0) A félidő utolsó percében Andrijašević lőtt rá, a kapus blokkolta. A második félidő elején megint a Rijeka támadott, először az 53. percben Andrijaševićet fogta közre két védő, a rijekai középpályás így is rálőtt, alig mellé. Két perccel később Gavranović lőtt rá 16 méterről, a kapus hatalmasat védett. Majd a Hajduk kezdett egyre erősebben nyomni. A 63. percben Futács kapta a labdát, meg is indult, vitte fel a kapura, rá is lőtt, a kapus blokkolta a lövést, végül egy védő tisztázott. A 66. percben megint Márkó próbálkozott, de Maleš közbelépett. Aztán a 72. percben a Rijeka védője, Žuta és a spliti Bašić koccantak össze a 16-oson belül. A Hajduk játékosai 11-est reklamáltak, a bíró azonban továbbot intett. Aztán a 80. percben a túloldalon Andrijaševićet lökte fel Nižić a büntetőterületen belül. A játékvezető azonnal lefújta és 11-est ítélt a vendégeknek. Bezjak állt a labda mögé és egy trükkös mozdulattal belőtte. (1:1) Még a 83. percre maradt egy rijekai helyzet, Andrijašević ívelt be jobbról Gavranovićnak. Gavranović ráfejelt, mellé.

Futács Márkót blokkolja Prskalo, a rijekai kapus

 
Posted by HNK Hajduk Split on Saturday, March 11, 2017

 

 

Nagy bajban van a Cibalia, mert nemhogy nem nyertek még egy mérkőzést sem a tavaszi idényben, de legutoljára valamikor tavaly ősszel tudtak egyáltalán meccset nyerni. A tabella legutolsó helyén állnak, és mindössze 9 pontjuk van (az előttük lévő RNK Split 15 pontot tudhat a magáénak). Most sem sikerült a győzelem az NK Istra 1961 ellen. A pulaiak kezdtek bátrabban, az 5. percben Puclin tört kapura teljesen egyedül, rá is lőtt, a kapus védett. Egy perc múlva Roce passzolt Solomonnak, a nigériai játékos megindult a kapu felé, rálőtt úgy, hogy még egy kötényt is kiosztott a kapusnak, és be is talált. (0:1) A 8. percben támadott először a Cibalia, Brekalo kapta a labdát és lőtte is rá messziről, nem sokkal ment fölé. Aztán a hazaiak a 29. perctől 10 emberrel játszottak, miután Glavica hátulról brutálisan beszállt Puclinba, a játékvezető pedig kérdezés nélkül felmutatta neki a piros lapot. A 28. percben Solomon passzolt Pavićnak, Pavić pedig megindult, rálőtt és sikerült is bevágnia a hosszú sarokba. (0:2) A hazaiak a 43. percben tudtak újabb akciót felmutatni, Mišić lőtt rá messziről, de a kapus védett. A félidő hosszabbításában a pulaiak próbálkoztak, Roce lövését mentették szögletre a védők. Ezek után Paracki fejelt rá, de azt meg védte a kapus. A második félidő 60. percében a pulaiaktól a brazil Lucionak volt egy gyenge próbálkozása, de a 68. percben már Gržan vágott le nagy szólót és lőtte mellé. A 76. percben a Cibaliától Muzenjak passzolt Tomaševićnek, Tomašević rálőtt 18 méterről, a kapus védett. A 83. percben jött a hazaiak újabb próbálkozása, Žderić passzolt Mišićnek, ő előreküldte a labdát Mastelićnek. Mastelić ráfejelt, a kapus elkapta. Végül 3 perccel később Mišić passzolt megint Mastelićnek, tőle Tomaševićhez került a labda. Tomašević rálőtt, a pulaiak egyik védőjén megpattant a labda, a Cibalia játékosai kezezést reklamáltak, de a játékvezető nem adott 11-est.

 

A forduló zárása a Slaven Belupo - NK Osijek mérkőzés volt. A hazaiak végig bátran, offenzíven játszottak, a 14. percben Christensen passzolt Melnjakhoz, de az ő beívelését kifejelték a védők. A 21. percben megint Melnjaknál volt a labda, most Heberhez továbbította, a brazil játékos rálőtt, de a lövése fölément. Két perc múlva - még mindig a hazaiaktól - Burić lőtt rá 22 méterről, fölé. A 28. percben Burić szabadrúgása találta el a kapufát. Az Osijek első támadása a 33. percben volt. Ejupinál volt a labda, tőle Lopához került. Ő Lulićnak adta, Lulić egy oxforddal visszaküldte Ejupinak, a kapus mentett. A második félidőben tovább támadott a Slaven. Melnjak passzolt Burićnak, Burić beívelte, Barišić tisztázott. Az 53. percben Heber kapta a labdát a 16-osnál. Kipasszolta balra Christensennek, a dán játékos beívelte, Heber kapta, de az ötösről sikerült mellélőnie. Az 57. percben Burić szabadrúgását védte a kapus. Majd a 66. percben Heber passzolt Melnjaknak, Melnjak pedig belőtte. (1:0) A 70. percben még mindig a Slaven támadott, újra Melnjaknál volt a labda, megint rálőtt, de most fölément. Egy perccel később szabadrúgást kapott az Osijek. Barišić lövését kifejelték a Slaven védői, de Pušić visszafejelte, ott Ejupi megtolta, Lešjak pedig belőtte az eszékiek egyenlítő gólját. (1:1) A 84. percben a Slaven labdavesztése után mehetett kontratámadásra az Osijek. Grgić már száguldott is fel, beküldte Ejupinak, ő pedig belőtte. (1:2) A Slaven nem adta fel, a hosszabbításban kétszer is próbálkoztak. Először Heber lőtt rá éles szögből, a kapus elkapta a lövést, majd Burić beívelését öklözte ki az eszéki kapus pont Katić elől. Araphoz került a labda, ő még próbálkozott, de a védők tisztáztak.

 
Posted by Nogometni Klub Slaven Belupo on Sunday, March 12, 2017

 

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. NK Rijeka 62 pont

2. Dinamo Zagreb 58 pont

3. NK Osijek 44 pont

4. Hajduk Split 42 pont

5. Slaven Belupo 28 pont

6. NK Istra 1961 26 pont

7. Lokomotiva Zagreb 24 pont

8. Inter Zaprešić 22 pont

9. RNK Split 15 pont

10. Cibalia 9 pont

 

Következik a Horvát Kupa elődöntőinek a visszavágója: kedden, március 14-én 17:00 órakor az RNK Split - Dinamo Zagreb meccs kerül megrendezésre, egy nappal később, 15-én 17:00 órától az NK Osijek - Rijeka találkozó.