Hatharom / Blog / Bejegyzések
Első nyári hírcsokor
Véget ért már a szezon - illetve a Cibalia - HNK Gorica osztályozó mérkőzés visszavágója még hátravan, holnap...

 

Véget ért már a szezon - illetve a Cibalia - HNK Gorica osztályozó mérkőzés visszavágója még hátravan, holnap játsszák 20:00 órai kezdettel - és azonnal megindult a jövés-menés.

 

Slaven Belupo 

Hárman is eljöttek a csapattól: Dalibor Stevanovićnak, a dán Søren Christensennek, valamint Mario Burićnak lejárt a szerződése, egyikük sem hosszabbított. Kérdéses még Mario Gregurina, a belga Selim Bouadla és Josip Tadić sorsa is. Rajtuk kívül a klub el szeretné adni Nikola Katićot, a brazil Hebert és a macedón Mirko Ivanovskit is, utóbbi hármat egyértelműen a remélt bevétel miatt.

 

NK Rijeka

Az európai klubok legszívesebben elkapkodnák a bajnokcsapat fél keretét. A legbiztosabbnak Filip Bradarić távozása tűnik, a 25 éves középpályás lehet, hogy Nagy Ádám csapattársa lesz: a Bologna (állítólag) 4 és 5 millió euró közötti vételárat szurkolna le érte a Rijekának. Franko Andrijaševićre a belga Standard Liège vetett szemet, Mario Gavranović iránt Görögországból érdeklődnek, Stefan Ristovskit a Feyenoord vinné. Ami egészen biztos: Ante Kulušić elhagyja a csapatot. A 31 éves hátvéd a tavaszi szezonban alig kapott játéklehetőséget, úgy döntött, hogy másik csapatot keres magának. 

 

Hajduk Split

Két kulcsjátékos a klubnál marad: a gambiai Hamza Barry 3 évvel, az albán Hysen Memolla 2 évvel hosszabbította meg a szerződését. Leigazolták továbbá Josip Radoševićet, jobban mondva a 23 éves, védekező középpályás poszton játszó játékos visszatért a nevelőegyesületéhez, miután megjárta a Serie A-t és a La Ligát is.

Radošević (a kép bal oldalán), mellette Mario Branco, a klub sportigazgatója

 

 

NK Istra 1961

Az előző szezon negatív szenzációját a pulaiak szolgáltatták, amikor három fordulóval a vége előtt kenyértörésre került a sor a csapat és Mario Tot vezetőedző között. Tot azóta távozott, a helyére Darko Raić-Sudar került. A szakember korábban már volt a pulaiak másodedzője, most először kapja a vezetőedző posztját. 

Ami viszont rossz hír, hogy további nehézségek adódtak a klub körül. Kiderült ugyanis, hogy a csapat 2015 óta nem fizet rendszeresen fizetést a játékosoknak, ráadásul semmi jele nincs annak sem, hogy esetleg a klub kompenzációval élne feléjük. A sportarena.hr-nek nyilatkozó ügyvéd szerint emiatt már el is indították a csapat ellen a büntetőeljárást, és ha a dolgok nem változnak, akár az Istra licenszét is visszavonhatják, a csapat pedig nem indulhatna a Prva Ligában.

 

Lokomotiva Zagreb

Leigazolták a 20 éves Kristijan Jakićot. A fiatal játékos az RNK Splittől érkezett, védekező középpályás posztra.

 

 

Inter Zaprešić

Ide is az RNK Splitből érkezett erősítés, a 24 éves Ivan Tomičić két évre írt alá.

 

A végére pedig egy kép a válogatott háza tájáról: Mario Mandžukić készül a vasárnapi, izlandiak elleni VB-selejtezőre.