Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva Liga, 3. forduló (2017. július 28-30.)
Lokomotiva Zagreb - Rudes 1:1 Ivanusec hagyott ki egy óriási helyzetet a hazaiaktól, egyből a 6. percben, a Rudes ugyanezt a 9. percben játszotta el a másik...

 

Lokomotiva Zagreb - Rudes 1:1

Ivanusec hagyott ki egy óriási helyzetet a hazaiaktól, egyből a 6. percben, a Rudes ugyanezt a 9. percben játszotta el a másik oldalon. A 15. percben egy eladott hazai labdából kontratámadást indított a Rudes, és jól tette, Lulic be is lőtte. (0:1) Ez meghozta a kedvüket, támadtak tovább, Lulic többször is veszélyeztette a kaput. A 39. percben kiegyenlíthetett volna a Lokomotiva, Radonjic be is fejelte a labdát a kapuba, de a bíró les miatt érvénytelenítette a gólt. A második félidő elejét végigtámadta a hazai csapat, de nem sikerült kiegyenlíteni. A Rudes valamikor a 61. perc körül jutott levegőhöz. Egyből utána kontratámadásra indult a házigazda, aminek büntető lett a vége, Babicot gáncsolta el a spanyol Cristian. Majer állt a labda mögé, belőtte. (1:1) A Lokomotiva innentől kezdve bátrabb lett, akár a vezetést is megszerezhették volna, ha Ivanusec fantasztikus, ollózó lövése bemegy a 74. percben.

 

NK Rijeka - NK Istra 1961 2:0

Szokás szerint erősen kezdett a Rijeka, egyre-másra jöttek a látványos támadások, de egyik sem akart beakadni a hálóba. Se Matei szabadrúgása, se Puncec fejese, se Males távoli bombája, se Bradaric lövése. Az Istra a 40. percben feljutott a hazaiak kapujáig, gyorsan megmutatták magukat, aztán már vágtattak is vissza a térfelükre, mert a Rijeka egyből jött is fel - és volt egy vitatható jelenet. Szöglet a Rijekának, ível be a labda, Bertos lerántja Gorgont, a játékvezetőnek szeme se rebben. A második félidőben folytatódott a rijekai fölény, de az első gólt csak a 65. percben sikerült bepasszírozni, egy beívelést Gorgon ráfejelt, a labda pedig a keresztlécről a gólvonal mögé pattant. (1:0) A 74. percben a másodikat is megszerezték egy végzetes védelmi hibából: Gorgon akart passzolni Gavranovicnak, de a labda megpattant Gojkovic lábán, onnan pedig egyenesen a kapuba gurult. Öngól. (2:0)

Rijekai atmoszféra: érkeznek a játékosok a pályára

 

Igrači Rijeke istrčali su na zagrijavanje uoči utakmice protiv Istre 1961. #zajednosmorijeka

Nogometni klub Rijeka (@nk_rijeka) által megosztott bejegyzés,

 

 

Inter Zapresic - Slaven Belupo 0:1

Először a 29. percben volt konkrét kapuralövés, Puljic veszélyeztette a Slaven kapuját, Markovic kapus nagyot védett. A túloldalon pár perccel később Telushi mozgatta meg a zapresici kapust. Puljic a 42. percben megint megpróbálkozott egy lövéssel, a kapust valószínűleg felébresztette a szunyókálásból, de sok vizet nem zavart ezen az álmos szombat délutánon. A második félidő 50. percében Ivanovski eldöntötte a meccset, egy balról érkező beívelést megpöccintett, a labda a hálóba hullott. (0:1) A 60. percben volt egy érdekes helyzet, támadt az Inter, Rak pedig összeütközött a koprivnicai Katic-tyal és nagyot esett a kapu előtt. A bíró továbbot intett, a hazaiak heves reklamálása és a közönség szitoközöne ellenére. A 73. percben hatalmas Inter-helyzet maradt ki, egy kapus felett átemelt labda tartott - látszólag feltartóztathatatlanul - a kapuba, de Puric egy szívszaggató sprinttel beelőzte a labdát és a gólvonalról mentett.

 

Cibalia - Hajduk Split 1:2

Csapnivaló első félidő után (két próbálkozás a hazai oldalon és mindössze egy a vendégektől) a második játékrészre megemberelte magát a két csapat és sikerült futballra emlékeztető dolgot produkálniuk a 33°C-os hőségben. Bátran támadtak a hazaiak, ennek ellenére sikerült egy egészen buta gólt kapniuk az 56. percben. Ohandzát ugrasztotta ki Vlasic, ő az elmélázó védőket maga mögött hagyva rálőtt, a labda a kapuson megpattant, úgy gurult be lassan a hálóba. (0:1) Hőség volt, az eső is szakadt, a Hajduk pedig egy egyértelműen lesgyanús helyzetből szerzett gólt - Said kapta a labdát, és ugyan a lassítás egyértelműen mutatta a lest, a bíró nem fújt, a partjelző sem lengetett... Said felszáguldott, rá is lőtt, a kapuson megpattant a labda és úgy tűnt, hogy sikerül megúszni, de ekkor a semmiből megjelent Vlasic és belőtte. (0:2) A Cibalia a 83. percben szépített, akkor viszont nem is akárhogy, Vitaic egy legalább 40 méteres bombát vágott a kapuba. (1:2)

 

 

NK Osijek - Dinamo Zagreb 1:1

Döntetlen lett a forduló rangadója. Az Osijek már a 18. percben megszerezte a vezetést, Vojnovic kapott hatalmas indítást, felszáguldott a labdával, kicselezte a védőt a középen érkező Grgicnek adta, ő meg besétált vele a kapuba. (1:0) A Dinamo első kapuralövése a 24. percben volt, Fiolic követte el. Szinte egyből Fernandes egyenlíthetett volna egy látványos akció végén, de Malenica kapus elkapta a lövését. A 39. percben aztán sikerült, Moro lőtt rá messziről, a lövés megpattant a kapufán, úgy vágódott a hálóba. (1:1) A második félidő elején Hodzic akár a vezetést is megszerezhette volna a vendégeknek, de a játékvezető szabálytalanság miatt érvénytelenítette a gólját. Utána eléggé leült a meccs, csak a 86. percben éledt fel kicsit a hangulat, amikor Grezda tökegyedül megindult a zágrábi kapu felé, aztán a labda fennakadt egy lélekszakadva érkező védőn.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. NK Rijeka 9 pont

2. Dinamo Zagreb 7 pont

3. Hajduk Split 7 pont

4. Slaven Belupo 6 pont

5. Inter Zapresic 4 pont

6. NK Osijek 3 pont

7. Rudes 2 pont

8. Lokomotiva Zagreb 1 pont

9. NK Istra 1961 1 pont

10. Cibalia 0 pont