Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 10. forduló (2017. szeptember 23-25.)
Cibalia - Inter Zaprešić 1:2 A hazaiak szerezték meg a vezetést a 21. percben, Štrkalj befejelt egy szögletet. (1:0) Sőt, egyből lehetett volna 2:0 is, ha a...

 

Cibalia - Inter Zaprešić 1:2

A hazaiak szerezték meg a vezetést a 21. percben, Štrkalj befejelt egy szögletet. (1:0) Sőt, egyből lehetett volna 2:0 is, ha a rákövetkező percben Gordić nem lő mellé. Itt, ezen a szakaszon folyamatosan támadtak a vinkovciak, de egyszer sem sikerült gólt szerezniük. (És igen, tudjuk, hogy ennek mi a következménye...) Az Inter a félidő vége felé feltámadt és a 44. percben ki is egyenlítettek: Mamić balról érkező beívelését Šarić befejelte. (1:1) Az 56. percben aztán 11-est kaptak a vendégek, a vinkovciak kapusa elsodorta Rešetart. Šarić állt a labda mögé, ellőtte, Brkić kapus remek reflexszel védett, de nem volt szerencséje. A labda visszapattant Šarićhoz, ő pedig másodszorra már nem hibázott. (1:2) Az Inter lassan átvette az irányítást, Brkićnek köszönhetően végül nem szenvedett nagyobb gólkülönbségű vereséget a Cibalia.

 

Slaven Belupo - NK Rijeka 1:1

Ezt a meccset biztosan nem teszik ki a vitrinbe a Kantrida stadionban, még akkor sem, ha ráfoghatják ezt a döntetlent arra, hogy fejben már a csütörtöki, AC Milan elleni EL-meccsre készülnek. A mérkőzés elején mindkét oldalon nagy helyzetek maradtak ki, az igazság pedig az, hogy ha a 37. percben Bouadla lövésénél nem véd óriásit Prskalo, akkor már ott vezettek volna a hazaiak. A kissé álmos első félidő után a másodikban már felpörögtek az események. Purić még az elején próbára tette Prskalo reflexeit, aztán az 59. percben megszerezték a vezetést a vendégek. Zuta fejelt Heber elé, a brazil rálőtt, a labda megpattant a kapuson, úgy gurult a hálóba. (0:1) A 78. percben egyenlítettek a koprivnicaiak, egy szögletet Bouadla fejelt rá, Medimore egy kicsit belepöckölt, úgy ment be a gólvonal mögé. (1:1) Ateljesen takaréklángon működő Rijeka a 90+3. percben megszerezhette volna a vezetést, de Acosty két lépésről a kapusba lőtt.

 

NK Istra 1961 - Dinamo Zagreb 0:0

A forduló legfaramucibb mecse a éllovas és a sereghajtó gól nélküli döntetlenje volt. Pedig támadtak a zágrábiak, de mindegyik próbálkozás vérszegény volt. A hazaiaknak a 28. percben lett volna lehetőségük gólt szerezni, de Matyazh az ötösről az égbe lőtte a labdát a krumpliföldre emlékeztető pulai pályán. A második félidő sem volt boldogabb, a Dinamo sorban vezette a támadásokat, aztán mindegyiket sikerült elbaltázni, sokszor csak pár centivel, vagy - mint a 78. percben - a hazaiak kapusa védett nagyot. A vendégek ráadásul a 85. percben 10 emberre fogyatkoztak, Sigali kapott piros lapot, miután bodicsekkel próbálta a kapura törő Ofusut megállítani. Ezek uán az Istra belőtt egy gólt, Vojnović tolt meg fejjel egy szabadrúgást, de a bíró les miatt érvénytelenítette.

A meccs egyik jelenete: a sötét mezes Soudanit igyekszik megállítani egy pulai védő

 

A post shared by GNK Dinamo (@gnkdinamo) on

 

 

Hajduk Split - Lokomotiva Zagreb 2:2

Gyengélkedő Hajduk, kihagyott helyzetek - az első félidőben konkrétan egy bődületest sikerült kihagyni, a 35. percben szabadrúgást kaptak a hazaiak, a beívelés a kapufán csattant, óriási kavarodás támadt, mintha még némi bunyó is lett volna, Šemper az ötös környékén leblokkolt, de a vendégek nem kis szerencséjére a védők végül a gólvonalról hárítottak - és egy utolsó pillanatban kicsikart döntetlen a Lokomotiva részéről. A 44. pervben meg is szerezhették volna a vezetést a zágrábiak, Ivanušec vágtatott fel teljesen egyedül a kapuhoz, végül Stipica védett nagyot. A 65. percben aztán csak sikerült... Krstanović kapott egy fantasziku, átívelő indítást, lerázta a védőt és a vetődő kapus mellett, egy elegáns mozdulattal beküldte a jobb alsó sarokba. (0:1) A Hajduk ettől felébredt és a 72. percben ki is egyenlítettek. Egy beívelést Said tolt meg fejjel, egyenesen Almeida elé, ő pedig a lest reklamáló hátvédek között belőtte. (1:1) A Hajdukot fellelkesítette az egyenlítő gól, támadni kezdtek, Šemper hősiesen védett, egészen a 90. percig, amikor Almeuda befejelt egy szögletet, a hazaiak pedig megszerezték a vezetést.(1:2) Sokáig nem tartott az öröm. A lefújás előtti másodpercek peregtek, a 90+3. percben Radonjić robogott fel a bal oldalon a spliti kapu felé. Beívelt, Stipica jókora lepkét fogott, az érkező Capan pedig bekotorta a labdát a hálóba. (2:2) A végén a verekedés is kitört, Said és Radonjić ugrottak össze, megúszták egy-egy sárgával.

Meccs előtti pillanatok, a Lokomotiva csapata kezet fog a splitiekkel

 

 

Rudeš - NK Osijek 1:1

Lelkes, oroszlánszívű Rudeš, méla undorral játszó Osijek - utóbbiak még úgy az első negyedórában odatették magukat, aztán a maguk részéről le is tudták az aznapi adagot és csak a minimális erőkifejtésre voktak hajlandók. A Rudeš ezt egyből ki is használta, és már a 20. percben megszerezték a vezetést, Budimir pöckölt a hálóba egy jobbról érkező passzt. (1:0) A teljesen megérdemelten vezető Rudeš akár növelhette is volna az előnyét, a 37. percben Turčin lőtt mellé egy látványos támadás végén. A második félidőre valamennyire összekapták magukat az eszékiek, de gólt csak a 72. percben sikerült kicsikarni, azt is egy eladott labdából, amit Bočkaj küldött előre és Grgić fejelt be. (1:1) A 75. percben aztán kis híján visszaszerezte a vezetést a Rudeš, Turčin azonban két lépésről a kapusba lőtt. Az ímmel-ámmal játszó Osijeknek a 90+3. percben jutott egy utolsó helyzet, Bočkaj telibe találta a kapufát.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Dinamo Zagreb 26 pont

2. NK Rijeka 22 pont

3. Hajduk Split 17 pont

4. NK Osijek 17 pont

5. Skaven Belupo 12 pont

6. Lokomotiva Zagreb 11 pont

7. Inter Zaprešić 11 pont

8. Cibalia 9 pont

9. Rudeš 7 pont

10. NK Istra 1961 6 pont