Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 10. forduló - tippek
Cibalia - Inter Zaprešić A Cibalia a 7., az Inter a 8. helyről várja ezt a találkozót és az előbbinek van több veszítenivalója. A Cibalia az...

 

Cibalia - Inter Zaprešić

A Cibalia a 7., az Inter a 8. helyről várja ezt a találkozót és az előbbinek van több veszítenivalója. A Cibalia az előző szezon vesszőfutása után fogcsikorgatva, kemény munkával megkapaszkodott a 7. helyen, már-már a középcsapat-kategóriát súrolva. Valószínűleg már magukhoz tértek a Rijeka elleni hétgólos sokkból és nem akarják a Lokomotiva elleni álomkóros meccset sem megismételni. Főleg, hogy kis szerencsével akár be is érhetik most őket. Ami az Intert illeti, sok okuk nincs a dicsekvésre, nem vagyok benne biztos, hogy lenne-e bennük elég kakaó egy feltüzelt, győzni akaró Cibalia ellen. Nagyon sok múlik a hazaiak hozzáállásán, mert ha még mindig olyan kedveszegettek, mint a múlt héten, akkor akár egy vendéggyőzelem is befigyelhet.

 

 

Slaven Belupo - NK Rijeka

A Rijeka a toronymagas esélyese ennek a találkozónak, főleg azután, hogy a múlt heti Adria-derbin fél kézzel lenyomták a Hajdukot a saját otthonában és azóta magasan lengenek a lobogók a Kantrida stadion felett. A koprivnicaiak az előző fordulóban hagyták kicsúszni a kezükből a győzelmet az Osijek ellen; ez most motiválhatja őket, kérdés, hogy a lehengerlő, látványos futballt játszó Rijeka ellen ez mire lesz elég.

 

 

NK Istra 1961 - Dinamo Zagreb

Újabb egyértel műnek tűnő meccs, ahol legfeljebb azt kell találgatni, hogy a Dinamo mennyit fog bevarrni a pulaiaknak, ebből mennyit fog szerezni Soudani, mennyit Henriquez, esetleg valaki más is betalál. Az Istra maga alatt van, a múlt héten az újonc Rudeštől kaptak ki, a minimálisnál is kevesebb a valószínűsége, hogy bármi gondot okozzanak a zágrábiaknak.

 

Hajduk Split - Lokomotiva Zagreb

Valószínűleg rossz a hangulat Splitben a múlt heti elvesztett Adria-derbi miatt, ráadásul a csapat a mutatott játékra sem lehet büszke. Joan Carrillo vezetőedzőnek muszáj kezdenie valamit a csapatával, különben a zágrábiak képesek lehetnek kellemetlen meglepetést szerezni. Ez azért is lenne különösen kínos, mert a Hajduk egyre inkább kezd leszakadni az élbolytól és ez túl nagy luxus lenne a splitieknek, amit nem engedhetnek meg maguknak.

 

 

Rudeš - NK Osijek

Ismerve a Rudeš lelkesedését, simán elképzelhető, hogy akár borsot is törhetnek az utóbbi időben egyre inkább méla undorral játszó eszékiek orra alá. Az Osijek az előző fordulóban csak óriási mázlival tudott döntetlent kicsikarni a Slaven ellen, az EL-selejtezők óta nem igazán találják a helyüket. Ha az Eszék megembereli magát, még akkor is lehetségesnek tartok egy döntetlent, de az X(-faktor) mindenképpen ott van szerintem az újoncban.