Hatharom / Blog / Bejegyzések
Atlanta Kupa, egy csomó felkészülési meccs és néhány átigazolási hír
Az NK Rijeka újabb győzelmet aratott az Atlanta Kupán, most a svéd Djurgårdens ellen nyertek 1:0-ra. A gólt Andrijašević lőtte a 22. percben. Franko...

Az NK Rijeka újabb győzelmet aratott az Atlanta Kupán, most a svéd Djurgårdens ellen nyertek 1:0-ra. A gólt Andrijašević lőtte a 22. percben.

Franko Andrijašević ellövi a labdát, a következő pillanatban már vezet is a Rijeka

Franko Andrijašević

(kép: nk-rijeka.hr)

 

Az NK Istra 1961 lassan a végére ér az amerikai túrájának. Az elmúlt napokban három barátságos mérkőzést játszottak le, először a Minnesota Uniteddel találkoztak. A meccs 1:1-es döntetlent hozott, a pulaiak szerezték meg a vezetést a 64. percben Roce góljával, Starikov a 80. percben egyenlített. 

 

A következő mérkőzésük a Tucson ellen volt, azt az Istra 3:0-ra megnyerte. Gólszerzők: Prelčec (27. - 11-es, 67.), Ljubanović (87.)

Végül a New England Revolution volt az ellenfelük, tőlük 1:0-ás vereséget szenvedtek. A mérkőzés egyetlen gólját Bovven szerezte a 33. percben.

Jelenet a New England elleni meccsen, az Istra a szokásos sárga mezében

New England - Istra

(kép: nkistra1961.hr)

A pulaiak itteni idő szerint  holnap hajnalban játszanak egy utolsó barátságos mérkőzést a Phoenix ellen, utána jönnek haza.

 

A Dinamo Zagreb a Zorja Luganszk ellen játszott döntetlent. A meccs első gólját az ukránok szerezték, Petriak talált be a 10. percben. Hodžić kiegyenlített a 35. percben, sőt, a zágrábiak Machado góljával meg is szerezték a vezetést az 53. percben. Sokat nem kellett várni az egyenlítő gólra, Forster az 58. percben beállította a végeredményt (2:2).

 

Dinamo - Zorya Luhansk 2:2 ⚽️ @arhodzic ⚽️ Machado 💪🏻😎 #dzg #dinamo #zagreb #hrvatska #football

A photo posted by GNK Dinamo (@gnkdinamo) on

 

A Slaven Belupo "csak" két mérkőzést játszott, az egyik kedvéért viszont eljött ide, Magyarországra. De előtte még a horvát 2. ligás Hrvatski Dragovoljaccal meccselt és győzött 2:1-re. Gólszerzők: Ivanovski (55.), Katić (89.), ill. Kendeš (68.).

Göröngyös pálya, masszív sárdagasztás

Slaven - Hrvatski Dragovoljac

(kép: Facebook/Nogometni Klub Slaven Belupo)

Majd a koprivnicai csapat Magyarországra jött, hogy a BFC Siófokkal játsszon le egy barátságos meccset. A mérkőzést 4:3-ra nyerték a horvátok, a siófokiak beszámolója szerint akár egyenlíthettek is volna, de a 84. percben Farkas kihagyott egy 11-est. Gólszerzők: Berki (10.), Petneházi (51. - 11-es), Berde (68.) ill. Radić (30., 42., 54.), Bistrović (49.).

Slaven - Siófok

Az egyik siófoki gól

Slaven - Siófok

(képek: Facebook/BFC Siófok hivatalos oldala)

 

Egy másik magyarországi mérkőzés is volt, a Cibalia csapata jött el Telkibe, hogy a Honvéd csapatával mérkőzzön. A Honvéd 2:1-re nyerte a találkozót, az ő két góljukat Eppel és Balázs szerezte, a Cibalia szépítő gólját pedig Zgrablić lőtte a 75. percben. Az összefoglaló videóban Balázs Zsolt, a második Honvéd-gól szerzője értékel.

 

Az RNK Split két mérkőzést is lejátszott, először a fehérorosz Dinamo Minszk ellen. A meccs 1:1-re végződött, a dalmacijanews.hr beszámolója szerint a Minszk játékosai végigpankrátorkodták a találkozót (két spliti játékos is megsérült az első félidőben), ennek ellenére számottevő helyzetük nem nagyon akadt. Mégis a 31. percben megszerezték a vezetést, a Split a 65. percben egyenlített Jurendić góljával.

A splitiek utána a moldáv Zaria Balti együttesével csaptak össze. Ez a találkozó már simább volt, bár az első félidőben a Split tartalékcsapata játszott, a dalmacijanews.hr szerint elég nyögvenyelősen. A második félidőre a vezetőedző már az A csapatot küldte a pályára, fel is gyorsultak az események. Az RNK Split 4:0-ás győzelmet aratott. Gólszerzők: Vidović (67., 77.), Jukić (75.), Jurendić (84.).

RNK Split - Zaria Balti

(kép: dalmacijanews.hr)

Az NK Osijek az orosz Rubin Kazany csapatával játszott, az eszékiek 2:1-re nyerték a mérkőzést. Gólszerzők: Perošević (38.), Grgić (50.), ill. Jonatas (38.).

 

Az Inter Zaprešić a szlovén ND Goricát fogadta, a találkozót a horvát csapat nyerte 2:1-re. Gólszerzők: Kunštić (22.), Horvat (89.), ill. Serdarušić (31.)

 

Inter- Gorica

A photo posted by NK Inter-Zapresic (@nkinterzapresic) on

 

Átigazolási hírek: az Inter Zaprešić leigazolta Abid Mujagićot. A 23 éves bosnyák csatár a boszniai élvonalban szereplő Zvijezda Gradačactól érkezett.

A Cibalia egyszerre 5 játékost igazolt. Mindegyik játékos a szezon végéig írt alá.

Danijel Romić, 23 éves, középhátvéd, ex-Hapoel Katamon Jerusalem (ISR)

 

Danijel Romić potpisao ugovor sa HNK Cibalia Vinkovci do kraja sezone 2016/2017. U ime cijelog kolektiva želimo mu dobrodošlicu u Klub.

Posted by HNK Cibalia Vinkovci on Monday, February 6, 2017

 

Dejan Glavica, 25 éves, középpályás, ex-NK Varteks 2011 (horvát 4. liga)

 

Dejan Glavica danas je potpisao ugovor sa HNK Cibalia Vinkovci do kraja sezone 2016/2017. Želimo mu dobrodošlicu u Klub.

Posted by HNK Cibalia Vinkovci on Monday, February 6, 2017

 

Toni Markić, 26 éves, hátvéd, neki tavaly júliusban járt le a szerződése a lengyel 2. ligás Zawiszánál, azóta nincs csapata

 

Toni Markić danas je potpisao ugovor sa HNK Cibalia Vinkovci do kraja sezone 2016/2017. Želimo mu dobrodošlicu u Klub.

Posted by HNK Cibalia Vinkovci on Monday, February 6, 2017

 

Marko Brekalo, 24 éves, csatár, ex-NK Krka Novo Mesto (horvát 2. liga)

 

Marko Brekalo danas je potpisao ugovor sa HNK Cibalia Vinkovci do kraja sezone 2016/2017. Želimo mu dobrodošlicu u Klub.

Posted by HNK Cibalia Vinkovci on Monday, February 6, 2017

 

Toni Tipurić, 26 éves, hátvéd, tavaly júliusban lejárt a szerződése a szlovák Zlate Moravcénál, azóta nincs csapata

 

Toni Tipurić danas je potpisao ugovor sa HNK Cibalia Vinkovci do kraja sezone 2016/2017. Želimo mu dobrodošlicu u Klub.

Posted by HNK Cibalia Vinkovci on Monday, February 6, 2017

 

A Hajduk Split és a Lokomotiva Zagreb befejezték az edzőtáborozást; Futács Márkóék a tegnapi és a mai napot megkapták szabadnak, az első edzésük kedden lesz. A Lokomotiva szombaton fog játszani az NK Zagreb ellen egy felkészülési meccset 14 órától. 

Jövő héten pénteken pedig kezdődik a horvát bajnokság tavaszi szezonja!