Hatharom / Blog / Bejegyzések
Bepöccent a hiába udvarló bíró - kiállította a szélsőt
Ezúttal hadd osszak meg veletek egy kézilabdás történetet. Csapat- és játékosneveket sajnos nem írhatok meg, de a többit igen, ami...

Ezúttal hadd osszak meg veletek egy kézilabdás történetet. Csapat- és játékosneveket sajnos nem írhatok meg, de a többit igen, ami azért önmagában is tanulságos:

Az idei bajnokság utolsó meccsén, a tabella első két csapata csapott össze. Ennek ellenére a meccs már tét nélkül zajlott, mert az első helyen álló csapat több ponttal vezetett a második helyezett előtt, mint amennyit egy győzelemért kapni lehet.

A kép csak illusztáció

 

A meccs az első helyen álló csapat városában zajlott és a tétnélküliség hangulata uralkodott és vezetett végig könnyedén a második. A játékosok normális hozzáállással játszottak komolyabb érzelmek nélkül. Ennek ellenére a meccsen előkerült egy piros lap a bíróktól a vezető csapat szélső játékosának. Ilyesmi nagyon ritkán előfordul, főleg egy olyan meccsen nem, ahol sem a meccs, sem pedig a játékosok viselkedése nem vonzza, illetve vonzotta az ilyesfajta szankciót. Üsse kő, megtörtént, valószínűleg a bíró, így látta helyesnek az akkori érzelmi állapotában annak ellenére is, hogy az eset a jegyzőkönyvbe végül nem került (!) bele.

 

Minden piros lap után van lehetősége a bíróknak feljelentést tenni. Az ominózus tabella második helyezett csapatnál egy-két piros lap esett egész évben, azok is a durvább meccseken a belső posztokon, beállósoknál. Feljelentésig nagyon kevés esetben fajult el a dolog, de büntetéssel nem járt egyik sem. A történet főszereplője pedig egy olyan szélső játékos, aki sárga lapból is maximum egyet kapott egész szezonban! A bíró ennek ellenére most élt a feljelentés lehetőségével. Az ilyenkor megszokott rend szerint ezért fegyelmi tárgyalás következett.

 

A tárgyaláson a szélső játékos elmondta, hogy pontosan mi történt, amire a fegyelmi tárgyalás elnöke és segítői közölték vele, hogy semmi nem úgy történt. Játékos ezek után kérte, hogy a találkozó felvételét nézzék meg, de - teljesen szabálytalan módon - az ominózus videó nem volt ott. További szabálytalanságok is megestek: nem jelentették, hogy feljelentés történt és a jegyzőkönyv se árult el erről semmit (feltételezhetően, mert amikor történt nem tűnt akkora szabálytalanságnak). Nem árt tudni a történethez, hogy a fegyelmi tárgyalás elnöke maga volt a zsűri elnök a meccsről, ami természetesen szintén teljesen etikátlan és szabálytalan.

 

Hab a tortán, hogy mindkét bíró és a mérkőzés zsűrijének elnöke is az otthon játszó csapat  térségéből származnak, ráadásul a második csapat 14 gólos különbséggel nyerte az "éles" meccset.....Végeredményben a nem teljesen közömbös és független fegyelmi bizottság eltiltotta a játékost két meccsről a következő szezonban.

 

A meccs után a büfében a győztes csapat titkára azért kikérdezte a bírót arról, hogy miért viselkedett így a játékossal. Így derült fény az egésznek a motivációjára miszerint a játékos termen-meccsen kívül egyszer nem ismerte fel az játékvezető urat, pedig ő korábban még túrórudit is vett neki (!) és hevesen udvarolni is próbált......A játékos tehát ezért bűnhődött a SZAKMAI fegyelmi bizottság előtt...