Hatharom / Blog / Bejegyzések
Benelux derbi: Belgium - Hollandia
A keddi napra kiötölt duplám sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Két angol ligakupa meccsel indultam harcba, de az egyik...

A keddi napra kiötölt duplám sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Két angol ligakupa meccsel indultam harcba, de az egyik közülük befuccsolt, úgy látszik túl sokat vártam az általam erősebbnek vélt csapattól, amelynek erejéből csak egy döntetlenre futotta a rendes játékidőben. Nem búslakodunk, nézzük mi lehet a mai nyerő.

 

 

 

Barátságos meccsek garmadát játsszák ma szerte a világban. Nem nagyon csípem, de ha csak ez van, akkor ezt nyomjuk.

Az első kiválasztottam egy benelux derbi, vagyis Belgium fogadja a 2012-es Eb-n igencsak maga alatt teljesítő Oranje-t.

 

BELGIUM - HOLLANDIA

2012.08.15. 20:45

 

A belgáktól az egyik nagyágyú, a hajkirály, Marouane Fellaini sérülés miatt hiányozni fog, de rajta kívül akad azért egy-két tehetséges spíler a csapatban. Elég csak Eden Hazardot megemlíteni, akit a nyáron körbeudvarolt pár gigaklub, és végül a Chelsea szolgálatába szegődött. De megemlíthetnénk akár az összes játékost aki ma kezdő lesz a hollandok ellen, hiszen egytől-egyig, hétről-hétre európai topklubokban játszanak.

 

Aki a fociban jártas, annak a hollandokat sem kell nagyon bemutatni, felesleges szócséplés lenne részemről, ha mindegyikőjükről írkálnék pár sort. Most bizonyítási kényszer van rajtuk, új mesterrel az élen, van Gaal most majd megmutatja, hogy számolni kell vele, de így lesznek ezzel fiai is. A keret nem nagyon változott, de mitől is változna, ki hagyná ki a csapatból Sneijdert, van der Vaartot, Robbent vagy van Persiet? Senki. A szemléletet kell egy kicsit gatyába rázni, amihez van Gaal talán jó lesz, de a túlzott szigora aztán mégsem vezet sehova a sztároknál. Ma mindenesetre annyit illik elérniük, hogy ne kapjanak ki a belgáktól, az már talán előrelépés lenne számukra az Eb-n elszenvedett három zakó után. Tippem is ennek szellemében született. Egy jó kis adok-kapokban lehoznak egy 2-2-t a srácok. 

 

Legutóbbi öt találkozásukból négy felkészülési, egy pedig egy vb mérkőzés volt. Az öt összecsapás során négy alkalommal nem bírtak egymással a szomszédok. Az ötödik meccsük, amely már nyolc évvel ezelőtt volt és a 2004-es Eb előtti ráhangolódás jegyében telt az Oranje-nek, nem nagyon jött össze, hiszen a belgák Eindhovenben 1-0-ra nyerni tudtak Goor találatával. Jön az újabb döntetlen?

 

Várható kezdők:

Belgium: Mignolet - Vermaelen, Kompany, Vertonghen, Gillet - Defour, Witsel - Hazard, Dembélé, Mertens - Mirallas

 

Hollandia: Stekelenburg - Willems, Mathijsen, Heitinga, Maher - van der Vaart, de Jong - Robben, Sneijder, Afellay - van Persie

 

Tipp1: Belgium +0,5 (1.650)

Tipp2: +2,5 gól (1.85)

Eredmény: 4-2