Hatharom / Blog / Bejegyzések
Az MLSZ a múltra szavazott.
A magyar labdarúgó szakma képviselői, az élősködők, a magyar labdarúgás vámpírjaipezsgőt bonthatnak. Nagy sikert arattak. Ha...

A magyar labdarúgó szakma képviselői, az élősködők, a magyar labdarúgás vámpírjai pezsgőt  bonthatnak. Nagy sikert arattak. Ha már a pályán nem tudnak, akkor legalább a 'hivatalban' sikerült. A pályán való siker sohasem volt fontos számukra. Ahhoz tudás és intelligencia szükségeltetne. Az meg nincs. Márpedig nekik be kell bizonyítaniuk, hogy igenis nekik van igazuk. Nekik mindig igazuk van. Nem így van? Nekik igazuk van már évtizedek óta. Ugye? Ők sikeresek. Ok, nem a pályán, de az nekik nem számít. Miért is számítana? Mert ugye, ha valaki hülye, akkor nem annak fáj a hülyesége, hanem a körülöttük levőknek. Na ez is így van. Nem nekik fáj az, hogy a magyar labdarúgás nem létezik. A szurkolók már évtizedek óta szenvednek. Rengeteg olyan ember szenved a magyar labdarúgás sikertelenségét és tehetetlenségét látva, akik sokkal többet tudnának tenni a labdarúgásunk megreformálásában. De nem. Sajnos Magyarországon olyanok vannak pozicióban, akiknek nem érdekük a sikeresség elérése. Azért nem, mert akkor nekik nem lenne helyük, poziciójuk labdarúgásunk berkein belül. Arra nem képesek, hogy sikeressé tegyék focinkat. Így az kell, hogy minden maradjon a régiben. Na ezért kellett nekik elérni, hogy ne változzon megintcsak semmi. Mert megint csak az történt, hogy minden maradt a régiben. 

Már akkor érezni lehetett, hogy nem fog semmi sem történni, nem lesz előremutató döntés, mikor Bölöni nem vállalta el az MLSZ ajánlatát. Ő felelősségteljes ember, ami nem mondható el a 'belterjes' tagjairól. Ő nem azért jött volna, hogy kapjon egy poziciót, hanem azért mert tenni szeretett volna a magyar labdarúgás felemelkedéséért. Viszont ez érdekeket sértett volna. Ő nem elsősorban a szövetségi kapitányi posztban gondolkodott, hanem rendrakásban, a dolgok helyes útra állításában, munkában, tudásban és alázatban. Azok pedig akik nem megfelelőek a poziciójukra, azok valószínűleg kiestek volna a a körforgásból. Abból a körforgásból, ami évtizedek óta jellemzi a magyar labdarúgást. Akikre Varga Zoli is mondta, hogy semmit nem csinálnak és mégis nagyon jól megélnek a fociból. Körön kívül kerültek volna azok, akik a fociból élnek, de nem a fociért.

Szóval nekünk nem kellett se Varga Zoli, se Bölöni. Nem fogadjuk el se Huszti kritikáját, se Szalai Ádámét. Nekünk azok az emberek nem kellenek, akik tényleg szeretnék kiemelni labdarúgásunkat a posványból. Azok nem kellenek, akik felébresztenék labdarúgásunkat csipkerózsika álmából. Azok nem kellenek, akik hazánknál sikeresebb országokban értek vagy érnek el sikereket. Nekünk azok nem kellenek, akikben meg van az alázat a munka iránt, van tudásuk, állandóan fejlesztik magukat és megtapasztalták, hogy miről szól a futball sikeresebb országokban. Persze rosszul fejeztem ki magam, mert nekünk, nekünk szurkolóknak, jóérzésű embereknek szükségünk lett volna Varga Zolira, szükségünk lenne Bölönire, szükségünk lenne Husztira és szükségünk lenne Huszti és Szalai Ádám kritikájára is. Mi látjuk azt, hogy ők tudnának segíteni a magyar labdarúgás felemelésében. Nekünk ők kellenének. Viszont azoknak akik uralják a labdarúgásunkat már évtizedek óta, nekik ők nem kellenek.

Azt sajnos az élősködök elfelejtik, hogy ez az egész a szurkolókért kellene, hogy legyen. Vagy nem felejtik el csak pusztán nem érdekli őket. Mindegy melyik változat van érvényben, mert ránk nézve mindkettő szomorú és felháborító. Miért nem lehet Magyarországon sikeres a labdarúgás? Miért vagyunk mi, magyar szurkolók bűntetve? Az élősködőktől erre választ mi sohasem fogunk kapni. 

Mi lehet a megoldás? Mert arra hiába várunk, hogy a belterjes majd megoldja gondjainkat  és labdarúgásunkat felvirágoztatja. A szurkolók összefognak és nyilvánvalóan kifejezik, hogy rendszerváltás kell a labdarúgásunkban. El kell érni, hogy ez megtörténjen és mindazokat, akik részt vettek a focink lezüllesztésében, el kell zavarni még a pályák környékéről is! Menjenek és züllesztjék le saját magukat, de hagyjanak minket békén! Tünjenek el a labdarúgásunkból! Mert ez nem az övék. Ők csak bitorolják.

A magyar válogatott legjobb játékosai is segíthetnének azzal, hogy kimondják, hogy elég! Nem lépnek pályára addig, amíg normális változás be nem következik. Ezt sajnos kétlem, hogy meg fog történni. Pedig nem lenne elképzelhetetlen. Huszti is megtette. Ezt kellene a többieknek is tenni. Mert ők így tehetnének a magyar labdarúgás felemelkedéséért. Viszont nincsenek illúzióim. Valószínűleg a játékos saját magára gondol elsősorban és nem a magyar labdarúgás felemelkedésére. 

Szóval, ha a játékosok nem lépik meg azt a lépést, amit Huszti meglépett, akkor csakis a szurkolók tehetnek valamit. Mert másra nem számíthatunk. Meg kell érteni, hogyha szeretnénk minőségi focit, akkor ki kell mondanunk, hogy elég volt! Elegünk van és innentől kezdve változást akarunk! Tényleges változást! Addig kell mennünk, amíg el nem érjük a célunkat. Ha kell, akkor senki nem fog meccsekre járni. 

Csak akkor fogunk újra minőségi focit látni, ha a 'belterjest' elzavarjuk a labdarúgásunk környékéről. Csak akkor lesz változás, ha nem csak várunk rá, hanem összefogunk és teszünk érte. Ha ez nem történik, meg akkor jobb ha elfelejtjük még azt is, hogy valaha létezett magyar labdarúgás. A döntés mindenki saját kezében van. 

Évtizedek hülyének néznek minket. Csak azt lehet hülyének nézni, aki hagyja magát. A kérdés az, hogy mi meddig hagyjuk magunkat hülyének nézni? Főleg akkor mikor tudjuk, hogy a hülyék nem mi vagyunk, mégis velünk játsszatják el a hülye szerepét. Ha ezt hagyjuk, akkor tényleg hülyék vagyunk.

 

II.

Az eddig sem volt kétséges, hogy az MLSZ szarik a szurkolók véleményére. Mert ha nem így lenne, akkor nem választ meg egy olyan embert kapitánynak, aki miatt saját csapata szurkolóinak nagy többsége azért nem jár ki a meccsekre, mert ő az edző. Saját csapatának szurkolói sem szeretik. Ha meg még az az ország többi foci rajongójánk a véleményét is figyelembe vesszük, akkor nyilvánvaló, hogy Pintér kinevezésével nem a közvéleménynek akartak megfelelni. Mit érdekli őket a közvélemény?

Ők szarnak a szurkolókra és a közvéleményre. Ha nem így lenne, akkor legfőbb feledatuk az lenne, hogy intelligencia injekciókkal tömje tele a Magyar labdarúgást. Ennél fontosab feledat nem létezik. Enélkül sosem fogunk sikeresek lenni. Ez viszont úgy nem történhet meg, hogy egy olyan valakit neveznek ki szövetségi kapitánynak, akivel kapcsolatban intelligenciáról nem beszélhetünk.

De az MLSZ szarik a szurkolókra. Mert ha nem csak a zászlajára írná ki a szurkolói létszám növekedésének tervét. Ez mind hülyeség. MIvel minden lépésével a szurkolói létszám csökkenését éri el. Ennyire hülyék lennének az MLSZ-ben? Vagy csak arról van szó, hogy mast írnak a zászlóra, mint amit valójában akarnak? Nem lenne meglepő. A politikában ezt már jól megismerhettük az utóbbi évtizedekben.

De az már tényleg abszurd, hogy ezt egy olyan helyen teszik, ahol elvileg a szurkolóért történik minden. Képzeljünk már el egy színházat, ahol üres nézőtér előtt játszanak a színészek és se a vezetőséget, se a rendezőt, se a színészeket, se senkit ez nem érdekel. Ők így is úgy is jól megélnek belőle. Mit érdekelné őket a nézők. Jól elvannak ők nézők nélkül is. Legalább kevesebb a negatív hangot hallhatnak. Nen lehet jelen a kritika. Jó ez így nekik. A zsebük tele, a többi meg nem számít.

Képzeljünk már el egy bevásárló központot, amelyben minden tartozék megtalálható egyet kivéve. Az pedig a vásárló. Vásárló az nincs, de a vezetőség és irányítók, szerint minden rendben van. Sőt még a dolgozók sem panaszkodhatnak. Mindenki jól elvan. Nem kell oda vásárló. Anélkül is mindenki jól elél ebből a bevásárló központból.

Ilyen a mi focink közege. Ők nézők, vásárlók nélkül is jól elvannak. Most meg különösen jól elvannak, mivel a kormány rengeteg segítséget megad számukra. Mlg szép, hogy nem azzal vannak elfoglalva, ami normális esetben a legfontosabb lenne. Az intelligencia injekcióra gondolok.

Persze furcsa is lenne elvárni a hülye gyerektől azt, hogy beismerje azt, hogy ő hülye gyerek. Mert attól a pilanattól már nem lenne hülye gyerek. A belterjestől is ugyanígy hülyeség lenne elvárni, hogy változásokat akarjon. Mert az a változás azt eredményezné, hogy nekik nem lenne helyük a focink világában. Ennire azért megvan az eszük. Ezt képesek belátni. Tudják, hogyha minőségi emberekkel árasztanák el a labdarúgásunkat, akkor neki menniük kellene. Nem abszurd ez a helyzet? Hülyékkel van tele a labdarúgásunk és ők fogcsikorgatva ragaszkodnak a poziciójukhoz. Harcolnak a közvéleménnyel, harcolnak a szurkolók ellen, harcolnak ők mindenki ellen. Miközben ez az egész a szurkolókért kellene történni és nem ellenük. De ahogy az előbb leírtam, a szurkoló az nem számít.

Az nagyon fontos volt a ‘belterjes’ számára, hogy most az egyszer még Magyar szövetségi kapitányat válasszanak. Miért? Mert a következő EB-re kis tulzással csak az a csapat nem fog kijutni, ameyik nem akar. Így, ha Pintér nem szerencsétlenkedi el a helyzetet, akkor a válogatottunk Magyar kapitánnyal fog kijutni az EB-re. Akkor pedig majd jöhetnek a ‘belterjes’ képviselői és hangoztathatják, hogy igenis őkmegmondták, hogy ugyanolyan jók ők is, mint külföldi kollegáik.

Jó lenne már befejezni a bohóckodást! A ‘belterjes’ egy lós.art  sem ér. Ezt bebizonyították az utóbbi évtizedekben. Semmi sem változott évtizedek óta. Sőt! 2013-ban csapataink már Júliusban kiestek a nemzetközi kupákból. Válogatottunk meg ‘sikerrel’ vette be

Románia és Hollandia stadionjait.

Szóval jó lenne, ha mind az MLSZ és a ‘belterjes’ befejezné a mellébeszélést! Jó lenne, ha abbahagyná a szurkolók hülyének nézését! Viszont ez nem fog megtörténni addig, amíg a szurkoló az asztalra nem csap és azt mondja, hogy:

 

ELÉG VOLT! VÁLTOZÁST AKARUNK!

A FŐKOLOMPOSOKAT, FŐBŰNÖSÖKET, AKIK LEZÜLLESZTETTÉK A MAGYAR LABDARÚGÁST, EL KELL ZAVARNI MÉG A PÁLYÁK KÖRNYÉKÉRŐL IS!

INTELLIGENCIA INJEKCIÓVAL KELL FELPUMPÁLNI A MAGYAR LABDARÚGÁST!

 

Amennyiben változást akarunk, ezt nekünk szurkolóknak kell eldönteni. Ha igen, akkor tennünk kell a változás eljöveteléért! Tevékeny részt kell vállalnunk a változásért! Ha nem tesszünk semmit, akkor ne is álmodozzunk arról, hogy minőségi labdarúgást fogunk látni a magyar pályákon.