Hatharom / Blog / Bejegyzések
Mourinho és a kritikusok
Nem értem, hogy a sok nagyokos, kritikus lelkületű írogató (újságíró???) miért nem tud értelmesebb időtöltést...

 

Nem értem, hogy a sok nagyokos, kritikus lelkületű írogató (újságíró???) miért nem tud értelmesebb időtöltést találni, mint Mourinho fikázása és ócsárlása. Ha nem szereted ne nézd, ne foglalkozz vele! Tanácsolnám a mindíg okosaknak.

A labdarúgás egy olyan játék, amelyet gólra játszanak és az a csapat nyer, amelyik több gólt szerez. Ez valószínüleg mindenkinek világos. Márpedig Mourinho az utóbbi évek legsikeresebb, de minimum az egyik legsikeresebb edzője. Véleményem szerint azért a legsikeresebb, mert négy különböző bajnokságban sikerült a csapatával bajnokságot nyernie, melyek közül három a top bajnokságok közül való. A két Bajnokok Ligája győzelmet sem sokan szokták elérni két különböző csapattal. Ezek tények.

A kibirhatatlanságáról, annyit említenék, hogy a legtöbb játékosa imádja. Tudom, most sok ennek ellentétes hír jön spanyolhonból. Ám azt azért egy hat évesnél idősebb egyén képes belátni, hogy a média az egy külön világ. Azt hiszik, hogy ők az uralkodók, ami valamennyire sajnos igaz is. Ám szerencsére nem mindenki van hat éves szinvonalon és nem hiszi el azt, amit ők hasraütés szerűen kitalálnak vagy átformálnak.

Mourinho egy erős személyiség. Enélkül nem is lenne képes sikereket elérni a legmagasabb szinten. A média próbálja most szétcincálni, mert Mou nem úgy ugrál, ahogy ők szeretnék. Ez egy kötélhúzásnak tünik a média és ő közötte. A média próbálja sötét színben láttatni őt, amelynek sajnos sokan be is dőlnek.

Vegyük például a Mou és játékosai közötti ellentétet. Miért ültette a padra Casillast vagy korábban Ramost. Miért? Mert ő az edző. Ez ennyire egyszerű. Mert ő a fönök és kész. Nem tudom, hogy melyik újságíró meri megkérdőjelezni főnöke cselekedetét? Valószínüleg egy sem. Csak akkor nagy a szájuk, ha más bőréről van szó. Mert had engedje már meg magának Mou, hogy ő állítsa össze a csapatot. Ellentétben a sok okos kritikussal Mou évek óta top játékosokkal dolgozik és nyert veük bajnokságokat, kupákat. Valószínüleg senki nem kérdőjelezi meg a sikereit. Azt meg főleg azok szokták elmondani, akik vele együtt dolgoznak nap, mint nap, hogy mennyire jó pszihológus, mennyire ért a játékosok nyelvén.

A Casillas esetről jut eszembe, hogy Mou legfontosabb célja jelenleg a Bajnokok Ligája megnyerése a Real Madriddal. A bajnokság már nagyon nagy valószínűséggel elúszott. Miért ne pihentetné Casillast a bajnokság félidejében, mikor a nagyon fontos meccsek még arrébb vannak? Főleg így, hogy Casillas ebben a bajnokságban nincs élete formájában és sokszor unottnak tünt. Talán Mou jobban tudja, hogy mit, miért csinál. A baj az, hogy egyes nagyokos újságírók nincsenek az ő szinvonalán a saját szakmájukban és Mou nem díjazza, ha valaki nem felkészült. Ezt nem is rejti véka alá. Na ez itt a bökkenő. Legfőképp ezért fordultak ellene. Ami pedig a média erejét ismerve azt jelenti, hogy más országokban is átveszik a többnyire légből kapot híreket, információkat. Sajnos ebből Magyaroszág sem kivétel. Itt is megjelennek a minden valóságalapot nélkülöző információk. Sajnos ez van.