FradiSzív

Te Figyelj Haver!






                                                 TE FIGYELJ HAVER!!




Te figyelj haver nekünk ez már nem újdonság,mi ezt látjuk,ezt érezzük már 28 éve!
Jönnek mennek kapitányok elmondják mi a labdarúgásunk betegsége és problémája,elmondják mit kellene  tenni,minek kellene történnie,hogy jobbak legyünk.
Csak az a fránya gyakorlat,hogy ott nem megy mert elméletben nagyon jók vagyunk!
Te figyelj haver,a mostani kapitány is elmondta a sport tv-ben vasárnap,hogy a tízmillió edző országa vagyunk,az lehet de ők is sokszor Mourinhonak érzik magukat a nyilatkozataik alapján.
Kezdjük ott,ahol minden kezdődik a kiválasztással,nem értem minek hozzuk haza költségen Tőzsért ha a keret szűkítésnél már kirostáljuk,felesleges pénz kidobás a repülőjegye..sebaj ez lenne a legkevesebb több is veszett Mohácsnál..Többiekre azt mondom,hogy igaza van.
A Haladás védőitől isten mentsen,nincsenek szokva a sok néző által látogatott meccsek hangulatához,ezért megremeg a lábuk eladnak egy labdát és megint Bukarestben érezheti magát minden szurkoló.
Fradistaként is megértettem,hogy sajnos Böde árnyéka önmagának formán kívül játszik és még büntetőből sem megy neki,Laczkó pedig meccshiánnyal küzd még.
De lássuk akik maradtak azokkal minden rendben?Kapusposzton azt mondom,hogy rendben vagyunk.Védelmünkben már vannak gondok,,Kedves Attila,kapitány,mint egykori védő miért nem látod amit mind a tízmillió edző lát az országban,hogy Lipták egy lassú,technikailag képzetlen védő???A Középpályán nem értem Komant miért játszatta,(talán menedzsere kérte) mert egyszerűen formán kívül van,akárcsak értetlen számomra Sándor játszatása,még jó,hogy néha labdához ért mert elfelejtettem volna,hogy pályán van!
Csatár poszton azt mondom ebből kell főznünk,bár idegesítő volt,hogy Rudolf lőtt egy gólt(2.év után)és rögtön CR-nek gondolta magát mert utána már nem is passzolt senkinek akármilyen helyzetben volt!
Te figyelj haver,a sajtótájékoztatón azt mondtad,hogy megint mindenki negatív,haver egy vereség után még ez a tízmillió edző országa sem hülye,hogy pozitív legyen,vagy örüljünk,hogy csak eggyel kaptunk ki?!
Te haver,sok sikert a munkához egy a lényeg te légy pozitív és higgy abban amit csinálsz,és ha nyertek akkor mi is pozitívak leszünk!!!


Végül álljon itt a bizonyítvány!
Bogdán        4-es        (sok dolga nem volt a gólokról nem tehetett.
Rudolf.         5-ös        (csak a gól miatt meg az első félidő miatt)
Leandro       4-es        (harcolt,segítette a támadásokat)
Futács         3-as        (keveset volt fent de volt helyzete akart)
Vanczák       3-as       (amit kellett megcsinált,de semmi plusz)
Dzsudzsdák  4-es       (akart támadott,és a frizura plusz egy jegy)
Lovrencsics   2-es       (nem értem a Poznanban miért ekkora sztár)
Varga           3-as        (azt hozta amit szokott)
Lipták           1es         (képzetlen,lassú,nem tud helyezkedni)
Kádár           2-es        (nem értem,olyan mintha súlyfeleslege lenne)
Gyurcsó       2-es        (sok ideje nem volt,egy két elfutása csak)
Juhász         2-es         (sajnos ő sem a régi már)
Elek             2-es        (volt egy fejese ezenkívűl semmi)
Sándor         1-es         (még jó,hogy eszembe jutott,hogy játszott)
Koman         1-es         (formán kívül,gyengén,ötlettelenül)

-Rácz János
 

Címkék:

FRADISZÍV.HU-VENDÉG:SVÁB DANI.













                                    FRADISZÍV.HU INTERJÚ-SÁB DANIVAL!


Rácz János- Mennyire kezd stabil lenni a helyed cottbusban?
Dani Sváb- Jó kérdés, most kezdődött el a tavaszi szezon és eddig 2 meccsből egyen jatszottam, amin pontot szereztunk idegenben, remeéelm megkapom a lehetőséget és minél előbb stabil leszek.
Rácz János- A szurkolói kritikák mennyire befolyásolták a nyári döntésed?
Dani Sváb - A szurkolók véleménye nem folyásolhat be egy profi játékost, természetesen a pozitiv kritikák jol esnek de helyén kell kezelni őket , a negativ kritikákat is meghallgatom,de ket ember gondolata szamit , a sajátom és az edzőé.
Rácz János- Mennyire volt nehéz megszokni a kinti életet mennyire más a közeg a Fradi után?
Dani Sváb- János, nem egyszeru egy uj országban légióskodni , uj hely uj élmények más nyelv. de idő és szorgalom megold mindent, sok sok munka vár ránk és bizakodás a jo eredmenyben.remekül érzem magam, nagyszeru felkészülés után teljes erőben érzem magam. Nehez olykor helytállni de ugy érzem megszoktam, és rengeteg munka után ugy érzem kezdenek elismerni.
Rácz János-Mennyire màs és miben más a kinti alapozàs mint az itthoni?
Dani Sváb-Azt kell hogy mondjam sokkal másabbak, csak egy példát felhozok míg otthon mindig télen a fagyos műfüvön vaagy a hóba futottunk edzettünk addig itt ezen a télen nem léptem műfűre hanem jó minőségu pályán edzhettem, és ez rengeteget számít 
Rácz János-Kinek a hatására kezdtél el focizni ? mik az első focival kapcsolatos emlékeid, eseményed?
Dani Sváb- Édesapám profi focista volt nb1 es. Neki köszönhetem hogy elindultam ezen a szép igaz rögös és nehez uton. az első egy focitábor volt Salgótarjánban ...hihii bevallom őszinten nem találtam el sokszor a labdát
Rácz János- Mennyire ismerik kint a Fradit?Tudnak rólunk valamit, vagy mára már teljesen elfeledkeztek rólunk?
Dani Sváb -Ha magyar csapatot ismernek az csak a Fradi, tudják hogy nagy klub nagy multtal és nagyon komoly szurkolótáborral. A derbirol mutattam képeket mindenki elismerően nézett vagy pislogott.
Rácz János -Kinntről mi a vélemény Thomas Dollról,a Német közeg mit mond róla?
Dani Sváb -Jani: ismerik és elismerik, tudják hogy kemény de jó edző. es hogy a neve mindig forog a médiában.
Rácz János-Megérte váltani?
Dani Sváb-Azt kell hogy mondjam megérte, nagyon sokat tapasztaltam és tanultam jobb futballista vagyok és jobb ember..felnőttem.
ki a példaképed persze apukádon kívül?
Dani Sváb - Apukámon kívul igazi példaképként nem nézek senkire, de akit mélyen tisztelek az még mindig Simon Tibi, akihez egyből hasonlítottatok az ő győzni akarasása példátlan, valamint Huszti Szabolcs, egyszerűen zseniális.
Rácz János-És hogy megy a nyelv?
Dani Sváb- Tanárhoz járunk hetente egyszer és közben ugye németországban nem szeretik ha más nyelvet beszélünk így akarva akaratlanul ragad az emberre. Amugy nem tudtam semmit sajnos, viszont angolul jól tájékozódok.
Rácz János- Honnan van a Bölény becenév?
Dani Sváb -Háát ez egy régi sztori, egyik volt csapattársam és jó baratom Kutasi Zsolt, és Tóth Bence adta rám. Ugyanis felkerültem a magasabb korosztályba és az első edzőmeccsen átmentem három játékoson, nem kellet nekik több elneveztek.
Rácz János- Most, hogy már nem vagy a Fradinál, mit tudsz mondani az utánpótlásról?
Dani Sváb - Nehez a fradiban helyt állni főleg az utánpótlásból mindenki Lipcsei Petit és Simon Tibit akar látni belőlük, de ők különlegesek voltak. Tény hogy nem vagyunk ott az utánpótlásban mint akiknek akadémiájuk van. Dávid és Tomi nagyon jó játékosok és jó mentalitásuk van szurkolok nekik és bizom bennük.
Rácz János -Prukner,Nagy Tomi,Détári,Moniz,kinek köszönet..és kienk nem?
Dani Sváb -Mindenkinek köszönök , megtanultam mindenkitől el kell sajátítani ami jó és tanulni , Détárinál játszottam a legtöbbet azt hiszem neki és Ricardonak köszönhetek a legtöbbet.
Rácz János-Szerinted felérhet ez a mostani Fradi a dobogóra?Kit tartasz a legjobb játékosnak a csapatból?
Dani Sváb -Szerintem a dobogó sima! Nekem a fradi legjobb játkosa nálam Gyömbér Gábor..elképesztő játékos és profi srác!
Rácz János -Milyen időként engednek haza?
Dani Sváb-Hát amikor két nap szünetünk van akkor hazatudok látogatni, de az ugye maximum 2 3 havonta van. 
Rácz János -Nagyon szépen köszönöm Daninak,hogy itt volt és elvállalta köztünk ezt az órát ami több is lett.Remélem érezte szeretetet és,hogy nekünk mindig Fradista marad!kvánunk neki feljuttást,és válogatotságot,és ehez sérülésmentes szezont,és jóegészséget!!!
Dani Sváb -Nagyon köszönöm én is, nagyon élveztem, és nektek is jó szurkolást soksok győzelmet kívánok! TI nekem mindig a legjobbak maradtok! sziasztok
 

Címkék:

Napi Friss!2014.01.28.







                                                                     Napi Friss!


Zalaegerszegen nyertek a fiúk.
Gyöcsej SK 6-9 Ferencváros
Gólok: Karacs 3, Balán 2, Molnári 2, Gábor 1, Nagy 1
Csapatunk remekül kezdett, Karacs vezetésével tíz perc alatt négy gólos előnyt szorgoskodtunk össze. A hazaiak csak ezután eszméltek és szépítettek, de az előny megmaradt a félidőre, hiszen Nagy is betalált még, az eredményjelzőn az állás így 1-5 volt. A második játékrészben aztán felváltva potyogtak a gólok, a közönség jól szórakozhatott, összesen tizenötször találtak a felek a hálóba. Újabb győzelmünkkel immáron kilenc pontos előnnyel állunk a tabella élén, öt fordulóval az alapszakasz vége előtt.



A Hír TV Stopper c. műsorában adott hosszabb interjút Thomas Doll, a Ferencváros új vezetőedzője.
– Tudom, hogy a szurkolók azt akarják látni, hogy szívvel-lélekkel harcolunk. Ha ez a mentalitás átragad a csapatra, már nyert ügyünk van. Ha ez a csapat jó közösséggé érik, akkor már idén jóval feljebb léphet, nekem pedig az a feladatom, hogy ezt megteremtsem. Nem lehet, hogy az öltözőben külön csoportok vannak. De intelligens srácokról van szó, akik tudják, hogy mit szeretnék – kezdte mondandóját a német.
A riportban elhangzott az is, "nem az a tréner fő célja, hogy megszerettesse magát a szurkolókkal".
– Nagyon tisztelem a drukkereket, hiszen akár 500 kilométert megtesznek a csapatért. Ők pénzt adnak ezért, támogatják a klubot. Nekem viszont az a fontos, hogy a csapatot, a focinkat szeressék, és azt mondják, ez a Doll jó munkát végzett. Fontosabb ez, mint hogy engem magasztaljanak, jó fejnek tartsanak. Nekem a legnagyobb elismerés, ha a csapatomat ünneplik, 90 percen át szurkolnak neki – fogalmazott.
Az ötödik helyen álló FTC azonnal belevág a dolgok közepébe tavasszal: az első két hazai meccsen a Győri ETO és a DVSC lesz az ellenfél, a kettő között pedig a megerősödött MTK otthonába látogatnak a zöld-fehérek.
– Pont jól jön ez nekünk! Egyébként sem lesznek könnyű meccseink, és ősszel úgyis az volt a gond, hogy a kisebb csapatok ellen hullajtottunk el sok pontot – mondta ezzel kapcsolatban Doll, aki a gárda stílusát tekintve egyértelmű elképzelésekkel rendelkezik.
– Könnyű azt mondani, hogy szeretnénk úgy játszani, mint a Barcelona vagy a Bayern München. Tiki-taka, egyérintő – ez nem téma. Mi nem őket nézzük. A legfontosabb az, hogy tartsuk a labdát. Láttam, hogy korábban sok probléma volt abból, hogy lassan rendeződtünk vissza támadásból védekezésbe, emellett a csapat gyakran 70-80 méteren játszott, így pedig lehetetlen visszaszerezni a labdát. Én is a támadó játékos voltam, úgyhogy szeretem a szép akciókat, a cseleket, a kényszerítőket.
Doll hozzátette, Németországban is elfogadott jelenség, hogy külföldi edzők dolgoznak a csapatoknál, mint ahogy a világon mindenhol, ő pedig azon lesz, hogy a magyar kollégákkal jó kapcsolatot alakítson ki.

Szezon végén lejár a szerződése Tomori Zsuzsannának az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatánál. A magyar válogatott átlövőt megtartaná a Fradi, de a Bajnokok Ligája topcsapatai is érdeklődnek iránta, a sorsa heteken belül eldőlhet.
„Tomorinak év végén lejár a szerződése, meghallgattuk a Fradi hosszabbítási ajánlatát, mint ahogy a többi érdeklődőt is. Konkrét neveket nem mondanék, de a Bajnokok Ligája topcsapatai hívják, a döntés már a játékos kezében van. Azt hiszem, néhány héten belül eldől a sorsa, mindenkinek ez az érdeke" – mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére Tomori menedzsere, Szörnyi Attila.
Tomori 2010 óta erősíti a Fradit, ezalatt két KEK-et nyert Elek Gábor együttesével.

Mint ismeretes, a Ferencváros labdarúgócsapata múlt szombaton a vírusos fertőzéssel küzdő brazil Leonardo nélkül utazott el a törökországi edzőtáborba. A támadó azonban már jobban van, ma a társai után utazott.
A Ferencváros brazil támadója, Leonardo az Instagram közösségi oldalon osztott meg egy képet, amelyen éppen a reptéren várakozik. A klubtól megtudtuk, a játékos a csapat után utazott a törökországi edzőtáborba.
Thomas Doll együttese ma játssza első törökországi felkészülési mérkőzését 16 órától a román Rapid Bucuresti ellen, ezen a találkozón még (várhatóan) a brazil nélkül lép pályára a Ferencváros.
A FERENCVÁROS TÖRÖKORSZÁGI KERETE
Kapusok: Jova Levente, Dibusz Dénes, Kunsági Roland
Mezőnyjátékosok: Philip Bönig, Hidvégi Sándor, Aleksandr Jovanovic, Julian Jenner, Somália, Vladan Csukics, Buzsáky Ákos, Busai Attila, Holman Dávid, Pintér Dominik, Péter Antal, Csilus Tamás, Nagy Dominik, David Mateos, Muhamed Besic, Gyömbér Gábor, Józsi György, Böde Dániel, Ulysse Diallo, Andrei Ionescu , Leonardo.
A FERENCVÁROSI TC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 6.
Edzőtábor: Törökország (Belek), január 25-től 
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK 
01. 18.: Ferencváros–Soroksár 5–1 (Busai 2, Gyömbér, Ionescu, Péter A.)
01. 22.: Ferencváros–Dunaújváros PASE 3–3 (Péter A. 2, Mateos)
01. 28., 16.00, Belek: Ferencváros–Rapid Bucuresti (román II.)
01. 31., Belek: Ferencváros–Irtis Pavlodar (kazah)
02. 03., Belek: Ferencváros–Viborg (dán)
02. 06., Belek: Ferencváros–Sigma Olomouc (cseh)
02. 12.: Ferencváros–DAC (Dunaszerdahely; szlovákiai)
02. 15., Szekszárd: Ferencváros–Pécsi MFC


A legtöbb kritika a nyáron igazolt Jack Tuijpre zúdul, talán nem véletlenül, hiszen az ő érkezését előzte meg a nagyobb felhajtás. A harmincéves futballista gólkirály volt a holland másodosztályban, a nyáron nagy reményekkel igazolt a Ferencvároshoz, tőle rögvest azt várták, hogy átugorva a beilleszkedés, az új környezethez való alkalmazkodás időszakát, leveszi a terhet Böde Dániel válláról.
Jack Tuijp nevét mindenki ismeri Hollandiában, elismert labdarúgó, jó futballistaként tartják számon – mondta a csatárral kapcsolatban Georgi Attila. – Csendes, szerény ember, és bár a korábbi sikerei miatt van önbizalma, megszokta, hogy rajta múlik a csapat eredményessége, érthetően nagyon nehezen éli meg a jelenlegi helyzetet. Az sem könnyítette meg a dolgát, hogy bokasérüléssel bajlódott, csak az őszi szezon végére lett egészséges. Nincs hozzászokva, hogy állandóan kritizálják, mindenki csak bántja. A környezetváltozásnak pozitív és negatív hatása egyaránt lehet, sajnos a holland támadóval az utóbbi történt, és mivel tudja magáról, hogy többre képes, nagyon szenved amiatt, hogy nem tud bizonyítani.”
Nos, nem biztos, hogy a három holland futballistának lesz még lehetősége bizonyítani Thomas Dollnak, az FTC német vezetőedzőjének. Georgi Attila elmondta, a Ferencváros végig őszinte volt a játékosokhoz, így valószínű, új csapatot kell majd keresni a légiósoknak.
„Nincsenek illúzióim, pontosan tudom, mit jelent a szakmai stáb döntése. Mark Otten rutinosabb játékos, pontosan tudja, hogy két gerincműtét után idő kell ahhoz, hogy újra felépítse magát, ráadásul olvasott a jelekből, nem lepte meg a döntés, de nagyon bántja a helyzet. Arsenio Valpoort esete más, ő még csak huszonegy esztendős, karrierje szempontjából fontos lett volna, hogy a Fradiban is bizonyítson, erre azonban valószínűleg már nem lesz esélye. Ez az állapot senkinek sem jó, igyekszünk megoldást találni a problémára, a helyzetet azonban nehezíti, hogy a játékosok keveset játszottak ősszel.”

Rácz János-Fradiszív.hu

Címkék:

Nyugodj Békében Bence!!







A csend beszél tovább, helyettem Ő mondja el,
a csend beszél tovább, helyettem Ő énekel.
Elbúcsúzom, de ott leszek, ahol a szél zúg, a nap nevet,
elbúcsúzom, de itt marad belőlem néhány pillanat...

                                      RAKACZKI BENCE   (1993. május 14-2014.január.16)


„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a DVTK fiatal kapusa, Rakaczki Bence ma délután fél négykor hosszú betegség után elhunyt” – adta hírül a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő DVTK klubhonlapja.
A Diósgyőr fiatal kapusánál 2012-ben diagnosztizáltak súlyos betegséget. Rakaczki Bence 18 évesen került be a DVTK felnőtt keretébe, és a diósgyőriek utolsó négy tavaszi bajnoki mérkőzésén védte a csapat kapuját. A tehetséges kapus a bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát, és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig szomorú eredményt hozott: Bence leukémiában szenved. Rakaczki Bence csak annyit kért a szurkolóktól, hogy ugyanúgy drukkoljanak a gyógyulásért, mint ahogyan tették, amikor pályára lépett a meccseken.
Rakaczkinál 2012 első felében diagnosztizálták a súlyos betegséget, majd rendkívüli összefogással próbált rajta segíteni a futballtársadalom, míg a kapus hihetetlen lélekerővel viselte a betegségét
Király Gábor aláírt Neuer-mezzel lepte meg a kapust, a Barcelona és a Deportivo is dedikált mezt küldött árverésre – a befolyt összeget természetesen a kapus gyógyulására fordították. A Ferencváros is gyűjtést szervezett a fiatal játékos megsegítésére, majd Patrick Vieira által aláírt Manchester City-mezt, a 85-szörös cseh válogatott Tomás Rosicky révén az Arsenal-játékosokkal aláíratott dresszt, a 72-szeres cseh válogatott Marek Jankulovski által aláírt Milan-mezt valamint Jaromír Jágr aláírásával díszített mezt is elárvereztek a megsegítésére.
Rakaczki ezután csontvelő-átültetésen esett át, s először úgy tűnt, jól reagált erre a szervezete.
Sőt, 2013 áprilisában Rakaczki János, Bence édesapja arról adott tájékoztatást, hogy pár hónap múlva akár már a „labdát is előveheti" fia. Ez meg is történt, Bence a Nemzeti Sportnak elmondta, napról napra erősebbnek érzi magát...
A nyár végén azonban visszaesett az állapota, a betegség újra megjelent a szervezetében és év végén már szóba került az ismételt őssejt-transzplantáció. Az elmúlt szűk két hónapban újabb hír nem nagyon érkezett Rakaczki állapotáról – egészen máig. Bár ma se jött volna...
A Fradiszív.hu szerkesztői és oldalunk és Facebook csoportunk tagjai is osztoznak a DVTK szurkolók és a gyászoló család fájdalmában!
NYUGODJ BÉKÉBEN BENCE!!!

Rácz János-Fradiszív.hu

Címkék:

Győri Eto-Ferencváros






 

Győri ETO 29-21 (14-10) Ferencváros
Gólok: Kovacsicz 4, Zácsik 4, Pena 3 (1), Cifra 2, Steinbach 2, Tomori 2, Szamoránsky 1, Szarka 1, Szucsánszki 1, Vérten 1

Ismét az utóbbi években általános forgatókönyv szerint zajlott a mérkőzés, a győriek erősen bekezdtek, négy gólt lőve, ahonnan kapaszkodhattunk. Egyszer sikerült visszajönnünk a meccsbe, majd utána ismét állandósult a négy-öt gólos különbség, ami végül nyolcra nőtt. Lunde fantasztikusan védett, a heteseket kihagytuk, a Horváth – Marton páros is hozta a megszokott színvonalat, tényleg kár erre több szót pazarolni. Steinbach két góljának hála nem lett tíz közte, ahogy végül csapatkapitányunk nyilatkozta, majd a rájátszásban… Folytatás szombaton, a Dunaújvárost fogadjuk az Elek Gyula Arénában.

Címkék:

Dibusz a Fradié!!!




Dibusz Dénes ma este már Fradi játékosként hajtja álomra a fejét!
A fiatal kapus ma este szerződést köt a Ferencvárossal.Ezzel valszínüleg megoldódik a rekordbajnok kapus probmlámája.A Fradiszív.hu szeretettel üdvözli klubunkban, 3 évre ide érkező kapust!

Küzdj és Bízz!





                                              Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál


Ezt Talán Madách helyett Pintér Attila is mondhatta játékosainak,és talán üzenhette nekünk Magyar futball szúrkolóknak.1986-tól nagyon sokszor bíztunk..reménykedtünk..álmodoztunk.Mennyi edző volt akiben a megváltót láttuk,(Bicskei,Gellei,Bozsik,Mattheus,Kooman,Egervári).Most Pintér a soros...
Nézzük,hogy is dobta be magát kapitányunk most  a munkába,felszólította a Magyar labdarúgó társadalmat a nagy összefogásra.Majd elmondta az itthon szorgoskodó játékosokkal minden hétfőn egy közös gyakorlást tartana ennek már megvolt az első kihátrálója Szivics Tomislav személyében,aki mindjárt megfogalmazta az első kritikát is a kapitány első edzésével kapcsolatosan.Ennyit a nagy összefogásról kb egy hétig tartott.
Tehát jelentsük ki a helyzet máris változatlan...
Úgy látszik a kapitány a meglepetések mestere lessz..mert első amit éreztem és baráti köröm érzet az a meglepetés volt a keret hírdetés után....
Hát voltak is itt nevek...Simon a liláktól...2 osztályból kapus...a Romániai meccs hősei Szombathelyről...egy pár meglepetés Debrecenből..és egy sor Győri játékos.
Vannak pozitívumok is Gera visszatér,és szeretné Pinyő ha Huszti újra válogatott lenne.
Hangsúlyoznám az előbbi sorok nem kritikai jellegűek hanem összefoglalás részemről.
Részemről adott a bizalom a kapitány felé,mert Fradista,nyert velünk bajnokságot,mert nyert mással is címeket és mert tényleg az elmúlt évek legsikeresebb edzője.
Mert tényleg munka mániás és csak abban hisz.
Egy esély mindenkinek jár..lehet nem szép focival,de eredményeket érünk el vele,és végre talán már bármi áron az lenne a lényeg,hogy kijussunk!!!!
Mindegy a szerkezet mindegy a taktika végre az a lényeg eredmény legyen.
Tehát visszatérve Madách szavaira kedves játékosok küzdjetek mi pedig bízunk a kapitányban és vele együtt bennetek.

Csizmadia!MTK?Kaposvár?Paks?


                                              Csizmadia Újra az NB-1-ben.

Napokon belül eldől hol folytatja pályafutását a Ferencváros egykori védője.
A Gyírmóttal napokkal ezelőtt közös megegyezéssel szerződést bontó egykori válogatott védőnek több ajánlata is van.Információnk szerint az Mtk,Kaposvár,Paks trióból kerül ki a szabadon igazolható játékos új klubja.Egy biztos üde színfoltja lehet a védelem több posztján is bevethető játékos az elsőosztályú küzdelmeknek.A játékos tehát napokon belül már Újra elsőosztályú csapat keretében kezdheti meg a felkészülést  a tavaszi rajtra.
Honlapunk sok sikert kíván egykori játékosunknak!
 

Címkék:

Napi Friss!








                                                             Napi Friss.

 Dibusz Dénes a Pécsiek kapusa holnap már a Népligetben jelentkezhet edzésre,amennyiben a mai nap a zöld asztalnál menedzserével sikeresen megegyeznek a Fradival!

Kubatov Gábor a Facebookon reagált a szurkolók elkeseredésre amiért nem a Ferencvároshoz hanem Kaposvárra igazolt az egykori Magyar gólkirály Andre Alves.Közleménye szerint a Dubai sc-nek jelenleg is érvényes szerződése van a játékossal amik komoly szankciókat jelenthetnek,elmondása szerint még tárgyalni sem szabad ebben a szituácóban a játékossal amit a Kaposváriak vagy nem tudtak vagy figyelmen kivül hagyták.

Orosz Pál a Digi sporton elmondta Thomas Doll nem kap akkora szabad kezet mint Moniz.
Sajnálja,hogy nyáron az egykori szakvezető nem tartott igény Vass Ádámra és nem látott fantáziát Futács Márkóban.
A téli holtszezonban egy kapus és egy védő mindenképpen érkezni fog.
A stadion avatón egy egykori Bl győztes csapat lesz a vendégünk.

A Paks fiatal védője Fiola Attila iránt érdeklődik a Fradi,a játékost egykori edzője  a jelenleg Eto-t irányító Horváth Ferenc is kinézte magának.

Fradiszív.hu Vendége-Váczi Zoli.







                            Váczi Zoltán A Fradiszív.hu Vendége volt!


Rácz János- Szép jó estét kívánok minden zöld fehér szurkólónak és Fradiszívnek!Ma esti vendégünk Váczi Zoltáni!!
Zoltán Váczi- Szia! Üdvözlök mindenkit!

Rácz János- Zoli akkor kezdem én a kérdésekkel.mivel foglalkozol jelenleg,hogy alakul az életed a játékos pályafutásod után?
Zoltán Váczi- Csillaghegyen vagyok edző jelenleg. És ott is focizom még a nagy csapatba.

Rácz János- akkor megy még a zsuga most is és mennek a régi trükkök ?
Zoltán Váczi- Igen, az ember nem felejt, csak egy kicsit kopik a gyorsasága.

Rácz János- hogy emlékszel vissza az Üllöi úti időszakodra?
Zoltán Váczi- A legnagyobb tiszteletet a pályafutásom alatt azon a pályán kaptam meg a szurkolóktól, így szívesen emlékszem vissza.

Rácz János-Megkérdezhetem ,hogy mi a véleményed arról ,hogy most Pintér felkereste Dollt??
Zoltán Váczi- Nehéz kérdés, Doll még nem is ismeri a játékosokat. Nem tudom, milyen tanácsot tud adni Pintérnek.

Rácz János mostanában egyre több helyen hangzik e la magyar edzők felkészületlenek nincs bennük szakmai éhség,szerinted milyen a jelenlegi helyzet?
Zoltán Váczi Részben igaznak tartom, mert a Mezei Érában nem volt fontos a tudás, elég volt, ha befizetik a pénzt, vagy kapcsolatok kellettek. De ehhez hozzátenném, hogy a mai gyerekek nem alkalmasak erre a gyors és kemény gondolkozó futballra.

Rácz János-A FRADI utánpótlásáról mi a véleményed?
Zoltán Váczi Régen voltam már a Fradi pályán, így nem vagyok napra kész, de gondolom ha jó lenne az utánpótlás nevelés, mint régen, csak saját nevelésű játékosok játszanának. Néztem a meccseket, de sajnos itt is azt látom, hogy külföldiek rohangálnak a magyar pályákon.

Rácz János-Lenne egy kellemetlen kérdesem:Ha a Te csapattársad jár olyan szerencsétlenul,mint Adams,ez anno mit hozott volna ki belőled,belőletek?Teljes letargiát,vagy ökölbe szorított kézzel,minden erőtökből hajtottatok volna,pont Adams miatt?
Zoltán Váczi Sok régi jó fradista játékos után nem akarom nyíltan kijelenteni, de a Ferencvárosban nagyon sok játékos nem üti meg a Fradi szintet.Úgy gondolom, hogy egy csapat attól erős, hogy összetart, így engem meglepetésként ért, hogy a Fradi játékosok nem teljes erőbedobással, sőt, nem kettőzött erővel küzdöttek a pályán. Ez lenne a természetes, de a sok külföldi játékos úgy néz ki, hogy nem tart ösze a Fradiban.

Rácz János Akkoriban ki volt a legkedveltebb csapattársad a Fradiban?
Zoltán Váczi Nagy Norbert, Horváth Feri, de mindenkivel kijöttem.

Rácz János Horváth Ferinek kellett volna megkapnia a kispadot nem Dollnak ez az én személyes véleményem.Szted Zoli?
Zoltán Váczi Én is jobban bíznék azokban az emberekben, akik leraktak már Mo-on az asztalra valamit, ráadásul Feri a Fradiban is jól teljesített.Nem értem, hogy Tomas Doll kinek jutott eszébe. Lassan úgy dívik, hogy minden magyar csapatnál külföldi edző lesz. a külföldi edzőt pláne a portugál edző után nagyon nehéz lesz elfogadni.mikor ide jönnek ezt meg kéne nekik tanítani, hogy a Fradi szív az MINDHALÁLIG GYŐZELEM.

Rácz János Szted Pintér Attilával elindul feljebb a válogatott vagy reménytelen meló ez már?
Zoltán Váczi Én szerintem most találtak egy madarat, aki elvállalta ezt a csapatot, ezt még a Fergouson sem vállalta volna.

Rácz János mennyire vagyunk lemaradva szted években?behozható ez még valaha?van szerinted bármi biztató?Hiába épűlnek stadionok az üres szinház a gyenge előadás miatt van!!
Zoltán Váczi Szerintem kb 30 évvel vagyunk lemaradva. Lehet, hogy behozható lenne, csak az egész magyar futballtársadalomnak jobban össze kéne fogni, nem azt nézni ki-kinek a rokonak, ki kitől mennyit kap.Sok pénzt pumpálnak, de biztos vagyok benne, hogy nem mindig kerül a célállomásra.2092-ben, biztos ott leszünk az Olimpián. A viccet félre téve egyenlőre nem látok kiutat.

Rácz János kik voltak a kedvenc edzőid illetve azok akiktől tanulhattál valamit?
Zoltán Váczi Gyerekként volt egy edzőm, aki 4 évig volt velem. Tőle tanultam meg a focit imádatát. Azt mondta, hogy ez egy olyan játék, ha megszereted, soha nem tudsz szabadulni tőle. Ilovszky Rudolf akitől azt tanultam, becsületes legyek, ha nem tetszik valami mindig szemtől szembe mondjam, és mindig maradjak ember.Én személy szerint az edzőmet nagyon tiszteltem, egy csomó játékossal ellentétben. A futball körülményei adottak voltak, 10-20 ezer néző előtt, szép stadionban, már eleve nem lehetett rosszul játszani.

Rácz János-Meg egy nehéz kérdés:Mi a véleményed arról,mikor a focisták nem kapjak meg a fizetésüket,de a drukkerek azt mondjak,egy FRADI játékosnak úgy is meg kell halnia a pályán?
Zoltán Váczi Ez nehéz kérdés, a játékos mindig azért lépjen pályára, mert szenvedély a labdarúgás. Mikor vége van a meccsnek, majd ráér gondolkozni, hogy mi lesz a pénzzel. Soha nem volt még úgy, hogy a csapat hajt, küzd, ne kapták volna meg a pénzüket.Azokról a játékosokról beszélek, akiknek a klub és a futball volt a mindenük.Persze mindenhol voltak olyan játékosok, akiknek csak a pénz számított, de nem tették oda magukat a pályán.

Rácz János Nagyon szépen köszönöm,hogy időt szántál a Fradistákra és jó volt kicsit nosztálgiázni veled nekem fiatalkorom pengéje voltál egyik kedvencem,és köszönöm,hogy láthattalak játszani!köszönöm,hogy itt voltál velünk!!
Zoltán Váczi Én is nagyon köszönöm, hogy itt lehettem veletek, nekem is nagy élmény volt vissza emlékezni a múltra, most már csak azt kívánom, hogy sokkal több örömünk legyen a magyar labdarúgásban.