Hatharom / Blog / Bejegyzések
Mennyből, a pokolba...
Sokan kérdezik tőlem, a Milan fanatikustól, hogy mi fog most történni, hogy ez most tényleg igaz-e, s merre veszi most az irányt az egész Milan. A...

Sokan kérdezik tőlem, a Milan fanatikustól, hogy mi fog most történni, hogy ez most tényleg igaz-e, s merre veszi most az irányt az egész Milan.

A kérdésre bonyolult megadni a tökéletes választ. Már ha létezik ilyen jelenleg. A futballvilág szerelmeseinek (nem csak a Milan drukkereknek) teljességgel érthetetlen a 18 éves csodakapus cselekedete, s nem tudjuk miért kellett mindennek így történnie, ahogy. 

A mennybe repítette az egész csapatot a kínai új vezetőség, miután a Mercató megnyitását követően aktív munkába kezdtek a tulajdonosok, Fassone, és a komplett vezetés. Sikeresen elmondhatjuk hosszú évek után, hogy igazi ászok érkeztek a klubhoz, akikkel ismételten a régi pompájában ragyoghat az il Diavolo. S erre tessék, jött a feketeleves. A jövő AC Milanjának a kapusát, minden szurkoló Donnarumma személyében találta meg, kinek minden eszközt és lehetőséget igyekezett mind a klub, mind pedig szurkolók serege megadni az ifjú kapustitánnak, de úgy néz ki Gigio számára nem vagyunk már olyan jók. Pedig ez a srác hányszor csókolgatta a Milancímerét, s hányszor hangoztatta hogy ez a klub az álma, s mindig itt akar majd szerepelni, mint labdarúgó. Hát ennyit ért ennek 18  éves kölyöknek a szava és a becsülete.

Mindannyiunk megszerette, befogadta a szívébe, s mindenki oly büszkén igyekezett a kapus gyemántunk megbecsülni, hogy úgy tűnik lóvá tett bennünk ez a 18 éves kölyök. Hatalmas a csend Milánó San Siro negyedében,s voltaképp senki sem érti miért nem hosszabbít az a gyerek, akinek tálcán ajánlottuk  fel fejet hajtva az AC Milant, hogy mi nálunk védje hálót. 

Az előzményekről :

Mint most már mindannyian tudunk róla, nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését a Milan labdarúgócsapatának 18 éves kapusa, Gianluigi Donnarumma. Komoly csalódást okozott ezzel a klub szurkolóinak, és nehéz döntés elé állította a vezetőket. Most nyáron még eladhatják, tehát pénzt is láthatnak a saját nevelésükből, jövőre viszont ingyen távozhat.

Nem kapott volna keveset

Marco Fassone, a Milan ügyvezetője tárgyalást folytatott az újabb szerződésről a kapus ügynökével, Mino Raiolával, de nem volt eredményes a megbeszélés. "Ez végleges döntés, amelyet a játékos hozott meg. A játékos ezt kiértékelte, nemcsak az anyagi, hanem a technikai és sportszakmai szempontokat is figyelembe véve, majd arról tájékoztatott minket, hogy nem akarja meghosszabbítani a szerződését, így az ő ideje a Milannál 2018. június 30-án lejár” - nyilatkozta Fassone az újságíróknak. A Milan által kínált szerződés egyes források szerint évi 5 millió eurós fizetést jelentett volna a fiatal hálóőrnek. Raiola akart egy 10 millió eurós kivásárlási záradékot, arra az esetre, ha a Milan nem jut be a Bajnokok Ligájába. A klub ebbe nem egyezett bele, és ezzel a történet végére értünk. Ha idén nyáron nem értékesítik, akkor jövőre, a szerződés lejártával, ingyen távozhat és szabadon igazolható lesz.

Hangsúlyozom mindannyian befogadtuk, szerettük, éltettük, s minden támogatást megadtunk neki, s ő szembe köpte az AC Milant! Ez tiszteletlenség egy ilyen nagy múltú klubbal szemben, mint a Rossoneri. Donnarumma, ki a San Siro gyermeke volt, most örökké kitaszítottá és árulóvá válik ezzel a tettével Milánó piros-fekete részében!

Remélem egyszer felfogja majd Rossi kapus ajándék mezének az üzenetét, amikor már felnőtt emberré válik fejben is!

Forza Milan!

Donnarummának pedig : Szégyelld  magad és soha többé ne tedd be a lábad az AC Milan öltözőjébe!