Hatharom / Blog / Bejegyzések
Megérkezett orvosira Ricardo Rodriguez!
Miután belátjuk jogosan hogy az előző szezonban rendre a védelmünk baklövései révén bukdácsoltuk végig a komplett 2016-2017-es...

Miután belátjuk jogosan hogy az előző szezonban rendre a védelmünk baklövései révén bukdácsoltuk végig a komplett 2016-2017-es évet, így most Fassone számmára kiemelt fontosságú az új védő játékosok beszerzése.

Ugye korábban már megtudtuk, hogy a Villareal védője Mussacchio a Milan mezében kíván a jövőben rohangálni, de ugye fent maradt még a kérdés, hogy ki fog még a védelembe érkezni.

És erre a kérdésre a válasz az, hogy Ricardo Rodriguez.

Kedden megérkezett Olaszországba a Wolfsburg svájci válogatott balhátvédje, Ricardo Rodriguez.  

 Marco Fassone, a klub vezérigazgatója hétfőn Németországba utazott, hogy lezárja Ricardo Rodriguez átigazolását a Wolfsburg vezetőségével. A megállapodás megszületett, így a 24 éves balhátvéd egy lépésre van attól, hogy hivatalosan is a Milan játékosa legyen. A várakozásoknak megfelelően Rodriguez gépe kedden az esti órákban landolt a milánói Malpensa repülőtéren.

A tervek szerint szerda reggel vesz részt az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, majd aláírja szerződését.

“Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Forza Milan!” – ezek voltak Rodriguez első szavai.

Sajtóhírek szerint a piros-feketék 15 millió eurót plusz további 3 millió bónuszt fizetnek a védőért a Wolfsburgnak.

 

Ricardo egy gyorsabb ütemű és nagyon technikás bajnokságból érkezik, s természetesen fizikailag is megfelelő állapotban levő srácról van szó. Szerintem egy nagyon jó igazolás, hiszen De Sciglio már lebukott, hogy titkon zebrás mezben akar szaladgálni a gyepen, míg  a többi baloldali védünk nem kiegyensúlyozott 100%-ban. Sem Antonelli, sem pedig Calabria. Viszont ha Ricardo hasonlóan jól szerepel, mint az előző klubbjában, akkor nagy hasznunkra lesz, és a blvédő posztja kérdőjelezése is lezárul mint esetleges fennáló kérdés.

A másik az átigazolási összeg. 15+3 millióért nem volt rossz vétel, hiszen tudja azt amit egy balhátvédnek tudnia kell, jók a beadásai is, amire szükségünk lehet a Montella-féle 4-3-3-nál, továbbá a védekező munkája igen meggyőző, masszív.