Hatharom / Blog / Bejegyzések
Olga, Tamás és a kérdezés tudománya - a Lopetegui-Hierro váltás kapcsán
Olga: A VB előtt 1 nappal új kapitánya lett a spanyoloknak. Tamás: olvastam a hírt, meglepett, s mi lett a régivel? Olga: fölcserélték a...


Olga: A VB előtt 1 nappal új kapitánya lett a spanyoloknak.
Tamás: olvastam a hírt, meglepett, s mi lett a régivel?
Olga: fölcserélték a régit...

Ez a párbeszéd a HírTV, Egyenesen műsorában hangzott el, szerda este, a labdarúgó világbajnokság kezdete előtt egy nappal, Kálmán Olga és Vitray Tamás között.

Olgától megszokott, hogy műsorában igyekszik lépést tartani a nap sláger-témáival, versenyre kelni online lapok gyorsaságával is akár, hiszen elsőként kunszt tálalni a hírt, vagy a hozzá kapcsolódó, lehetőleg bennfentes, szakvéleményt.

Az Oroszország-Szaud Arábia meccsel kezdődő focivébé témájához ideálisabb vendég talán nincs is, mint az egykor sok vébéről közvetítő tévés kolléga, Vitray Tamás, akinek egyébként szintén van saját műsora a DigiTV-n.

A bevezetőben említett háromsoros párbeszéd - ha valaki nem tudná - a spanyol válogatott szövetségi kapitányának kirúgása körüli botrányt érintette, Olga pechére... A lehető legrosszabbul zárta az ügyet és váltott más történésekre.
Ugyanis ha szánt volna egy kis időt a kirúgás hátterére, akkor nem zár úgy: felcserélték a régit... - hanem közli egyébként profi, idős kollégájával a spanyol szövetség indokát, miszerint a hátuk mögött megegyezett a Real Madriddal!

Magam is kíváncsi lettem volna Vitray Tamás hozzáértő véleményére, ehhez azonban kevés volt a focihoz kevésbé értő kolléganője által tálalt információ...

Egyszer maga Vitray mesélte műsorában azt az esetet, amikor valaki dicsekedett valakinek, hogy ezt ő tanulta... - mire azt a választ kapta: van, aki tanulta, van aki tudja!