Hatharom / Blog / Bejegyzések
Lopetegui: kirúgva! - Hierro kudarcra ítélve?
Hát a fene tudja már, hogy mi folyik futball-berkekben... Az még csak-csak, hogy nálunk tök ismeretlenek, vagy nyugdíjaskorúak adták...


Hát a fene tudja már, hogy mi folyik futball-berkekben...

Az még csak-csak, hogy nálunk tök ismeretlenek, vagy nyugdíjaskorúak adták egymásnak a kilincset szövetségi kapitány címen, de a spanyol foci azért előbbre tart a mienknél, mégis olybá tűnik, arrafelé is tudnak kevésbé megfontolt döntéseket hozni.

Isten látja lelkem, készültem megírni vaskos meglátásaimat arról, helyes volt-e a Real Madrid vezetői részéről, pár nappal a vébé előtt megnevezni a csapat új edzőjét?

No nem egyszerűen munkavégzési jogviszony, vagy bármi más, akár mondvacsinált emberi dolog miatt, hanem pusztán lélektani okok miatt, amelyek közül az alábbiakra fókuszáltam:

- a legfőbb szempont szerint én a kinevezéssel megvártam volna a vébé végét, már csak azért is, mert ott le is szerepelhet az új edző, bár eddig hibátlanul vezette a nemzeti csapatot...

- a spanyolok első mérkőzésüket pénteken éppen ibériai szomszédjuk, Portugália ellen játszák, amely sorai között tudja CR7-et, szóval pikáns egy meccs lesz, annyi szent

- esetleg úgy gondolták a Real vezetői, jót fog tenni Lopetegui-nak, hogy mint edzőnek, biztos az állása a vébé után

Aztán addig gondolkodtam, miként fogom címmel ellátni becses meglátásaim, mígnem robbant a hír-bomba, a spanyol labdarúgó szövetség eleganciát félretéve, kirúgta az eddig hibátlan kapitányt, mert a hátuk mögött egyezett meg a Real Madriddal.
Innentől fogva csak egy dolog esetén nem fog a szövetség lelkére száradni az esetleges nagyobb vébé-kudarc: ha legalább a dobogón végezni, a hirtelen kinevezett új kapitánnyal.

Az már csak hab a tortán, hogy a hírek szerint Ramos és több társa próbálta lebeszélni a szövetséget Lopetegui kirúgásáról, eredménytelenül.

Túléli-e ezek után a spanyol válogatott a csoport-kört?