Fehérváron teljesült egy régi álom...

Újabb meccs gól nélkül...

Egy újabb gól nélkül. Sorozatban a harmadik. Értem én, hogy EL, meg Ligakupa, meg bajnokság, mind rendben van....De ez volt a cél, ezt vállalta brigád nem? Sanyi ismét megmutatta, hogy igazi favágó, "könyökkirály", és még sorolhatnám. Ideje lenne már a kaput célba venni, az ellenfél játékosának nyaka, tarkója helyett. Niko meccsek óta csak ténfereg a pályán, a hétközi EL meccsbe sem tudott úgy beszállni, mint szokott, vagy vártuk tőle. Paraiba egymaga többet csinált 20 perc alatt, mint Sanyi és Niko az elmúlt három meccsen. Gyors, jól cselez, trükközik (bár ez inkább a szimpátia megszerzésére kellett), jó lesz. Jobban kéne bízni benne. Teljesen mindegy, hogy Ő kezd e, vagy Niko. Nikotól mostanában nem várhatunk gólt, a srác pedig végre beilleszkedhetne. Arról nem is beszélve, hogy érezze Niko és Sanyi, hogy nem minden papsajt, van azért konkurencia.

A genki meccsen, mikor beállt Gyurcsó a bal oldalra, akkor voltunk a legveszélyesebbek. Én preferálnám ezt a következő hetekben. Oli visszakerülne a jobb szélre, ahol igazából jól érzi magát, Gyurcsó meg húzhat befelé, és próbálkozhat a pókhálózással. Walter nálam még mindig nem opció, rég volt ilyen rettenetes játékosunk, még Alumonán is túltesz. Teljesen sablonos, abszolút egylábas, ha álmomból keltenek is megmondom merre fog cselezni. Haraszti kár, hogy sérült, benne sok lehet. Igaz, mikor idejött nem ez volt a véleményem, azóta azonban a Haladás és a Siófok elleni teljesítményével rám cáfolt. Gyógyuljon meg hamar, és folytassa, ahol abbahagyta.

Kokó sem villog mostanában, és dacára annak, hogy jó pár kiló izmot raktak már rá, elkélne még. Feleslegesen dobálja magát, bár ez tulajdonképpen az egész csapatra jellemző, teljesen érthetetlen módon. Többet kell vállalnia, 20-22 méterről lőni, nem örökké a tutit keresni, mert valljuk be, az utóbbi meccseken ezt tesszük. Sándor Gyurinál sok jobb szervező középpályás van a magyar élvonalban, én személy szerint nem értem mi ez a nagy ragaszkodás felé. Lásd pl. Pátkai, csak hogy az aktuális meccsnél maradjunk. Egyszer villant, elég is volt. Gyuritól rég láttunk ilyet. Kövezzetek meg, én Netot jobbnak látom Mitrovicsnál. Tény, hogy nincsenek olyan ülő mélységi passzai, ám ezt bőven ellensúlyozza a rengeteg labdaszerzéssel, a vállalkozó kedvével, és ellentétben több játékostársával, nem félti magát. Tegnap sem értettem egyet a lecserélésével, szívesebben vettem volna, egy Mitrovics-Tóth cserét. Tóth hetek óta agilisan, pontosan játszik, nagyon megéreztük a hiányát. Talán az övét a legjobban.

Hátul Brachin látszik, hogy fáradt, Szoszó elintézte a sorsát egy időre. Hector egyre jobb. Benne volt ugyan a gólban, a helyén ment el Koltai, ennek ellenére úgy gondolom, az egyik legjobbunk volt tegnap. Kakán érződik még az összeszokottság hiánya, de azt is érezni, rutinos jó játékos. Caneira ismét vezér volt a védelemben, az évtized igazolása volt. Nem kis mértékben köszönhetjük neki a kevés kapott gólt. Viniciusra ráfért a pihenés, sokszor vétett kisebb-nagyobb hibákat mostanában, gólt,gólokat is kaptunk róla. Nagyon úgy tűnik, Szekerest peremembernek hoztuk, annak tökéletesen megfelel. Bozsó szemlátomást javult, mióta nem Petya foglalkozik vele, ám a beadásokkal még mindig nem barátkozott meg, ezen javítani kéne.

Egy szó, mint száz, otthon legyen bárki is az ellenfél, be kell vállalni a minimum kétcsatáros játékot. Ha jövőre a BL-ben akarunk indulni, bajnokságot kell nyerni, amit ilyen ötlettelen, súlytalan, bekkelő játékkal nem fogunk tudni megcsinálni. Nincs mese, eljött az ideje a váltásnak....