Favorit

Feltörekvő csillag a galopp egén

Hetek óta kísérhetjük a versenyszezont figyelemmel, s ez idő alatt megpillanthattunk egy tehetséges telivért, amely remélhetőleg egy ragyogó versenykarrier útján jár. Ráadást olyan fantasztikus stílusban versenyez, ami ritkaságszámba megy.

 

 

 

Bizony, Overdose és Steady As A Rock óta nem akadt eddig olyan ló, aki így tudott volna varázsolni a Kincsem Parkban. Most pedig itt van, Tour To Paris, hogy még inkább okot adjon a kimozdulásra és a bizalomra! Ez a francia tenyésztésű hároméves idén klasszishoz méltó stílusban mutatta meg mi rejlik benne futásai során. A Gróf Erdődy Rudolf Emlékverseny 1400 méterén például 12 hosszal (!) hagyta ott a mezőnyt. Legutóbbi részvételekor pedig 10 hosszal remekelt a klasszikus Nemzeti Díjban, ami szintlépés is volt számára, hiszen a táv nem a szokásos volt, hanem 1600 méter.

Óriási élmény őt látni, mivel általában az élre kerül és kicsit olyan, mintha egyszerre két futamot néznénk. Merthogy van Tour To Paris és jóval a nyomában vannak az ellenfelei, a levegő ennek ellenére megtelik izgalommal. A pej mén eddig 5 versenyt nyert meg – nagyon reméljük, hogy veretlenül folytatja a jövőben. Sajnos azonban nem a hosszabb távokon, hiszen idomárja, Ribárszki Sándor sprintversenyekben indítaná. Hogy Fuisse fia ott lesz e a régió lóversenyünnepén, a 40. Turf-gálán Pozsonyban, ez ma még a jövő zenéje, de idehaza az 1200-as Flandorffer Tamás Emlékverseny lehet a következő próbatétele. Ez az újabb jeles esemény július 1-én lesz. Addig viszont még hátra van jó néhány versenynap, így a vasárnapok során érdemes lesz a lósport rajongóinak kilátogatni a pályára.

A mostani vasárnap 8 futamot ígér, s akár élőben is át lehet élni a lóverseny hangulatát kis hazánk szívében; Budapesten, a Kincsem Parkban! Kovács Sándor és Csupor Ferenc 10-10 lovat indítanak. Az első futamban istállótársak egymás ellen is versengenek (Estike és Cartus). A második erőpróbán 7 idomár idomítottja méri össze a képességeit. Ezután olyan lovak lépnek pályára, amelyek közül 4 is Telivér Farm Kft. tenyésztésű.

Kép: Mérges Enikő/Racing Portal