Favorit

A fickó, aki Secretariat lovasa volt

Múlthét szerdán azt a szomorú bejelentést tették közzé, hogy Charlie Davis  tüdőrákban elhunyt 78 évesen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A dél-karolinai Orangeburg-ban született 1940-ben. Hivatását akkor kezdte, amikor otthagyva az iskolát egy kis létszámú ám kemény és céltudatos csapat tagjaként munkalovasnak állt és olyan legendás trénernek kezdett dolgozni, mint pl. Lucien Laurin.


1960-as évek versenycsillagait lovagolta, köztük a bajnok Quill-t, vagy a Belmont Stakes győztes Amberoid-ot. 1971-ben a munkalovasa lett az istálló két reménységének számító éves csikónak, Riva Ridge-nek, majd később Secretariat-nak. Utóbbival 1973-ban Hármas Korona győzelmet arattak. Egészen 1981-ig foglalkozott lovaglással, amikor hátsérülés miatt abbahagyni kényszerült. Később foaling menedzserként dolgozott különböző farmokon Ocala környékén, és az iparág jól ismert alakja volt.

Davis rendszeresen tett jelenést olyan eseményeken, mint a Secretariat Fesztivál a rajongók örömére, ugyanis mindig készségesen mesélt első kézből szerzett tapasztalatairól Big Red-del  és a Meadow Istállóról.  A rákdiagnózisáról szóló bejelentést követően a barátok és rajongók gyülekeztek körülötte és pénzadományt gyűjtöttek, hogy fedezni tudja az orvosi költségeit. A lánya, Katina elmondta, hogy a család rengeteg szeretetet és támogatást kapott.

Davis sosem hagyott ki egyetlen lehetőséget sem, hogy kifejezze büszkeségét a bajnok sárgával kapcsolatban, akit egyszerűen „The Man”-nek hívott. De mindig alázatos volt a saját vitathatatlan hozzájárulásával kapcsolatban a legendás telivér sikereit illetően. Megelégedett teljes mértékben azzal, hogy Big Red árnyékában álljon.

Szeretném, ha az emberek beszélnének rólam, ’Ismertem a fickót aki Secretariatot lovagolta.’ Ez bőven elég számomra.

Fotó: Twitter/@SECRETARIATofcl