Favorit

Kíválóság a legjobbak között

Igen szoros küzdelmeket csodálhatott meg a nagyérdemű ebben a nyáridéző, szép időben.

 

 


A nap leginkább várt futamában, a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben erős mezőny küzdött a győzelemért. Nancho – ahogy azt reméltük – fel tudta venni a tempót a többiekkel, de hiába futottak itt a legjobbak, ezúttal egyetlen egy ló bizonyult igazán annak.

Mégpedig a francia tenyésztésű Tour To Paris, aki remekül startolt el és hatalmas diadalt aratott, 12 hosszal hagyva hátra ellenfeleit. Stílusos finisével megválaszolta korábbi kérdésünket, miszerint meg tudja-e őrizni veretlenségét. Azt kell, mondjuk: igen, sikerült neki! Sőt, olyan jó formát mutatott ezen a vasárnapon Ribárszki Sándor idomítottja, hogy jó eséllyel indul majd a Nemzeti Díjban.  Kisebb csalódás volt látni, hogy a favoritok közé tartozó, Kritériumot nyerő, Smiling ennyire lemaradt. Csupán az ötödik helyre sikerült begaloppoznia. Az új import, Please Be True az előbb említett kedvenc, legjobb kétévesek csapatát erősítő ló mögött ért célba. Talán nem is olyan rossz bemutatkozás ez a részéről.

A főfutam bajnokát lovagló Suták Csengének így sikerült dupláznia, hiszen Tour To Paris mellett a képen látható Navajoval megnyerte a nyitófutamot is.

Azonban a legnagyobb meglepetést Muffin okozta a Gróf Hunyady József Emlékverseny Hendikepen, mert óriásit hajrázott és megverte az előzetesen esélyesebbnek vélt lovakat.

Az Overdose ivadékokról sem érdemes megfeledkezni, ugyanis Rose Fire-t csak az utolsó pillanatban tudták megelőzni.

Ilyen izgalmakat a következő vasárnap(ok)ra is!

Kép: Mérges Enikő/Racing Portal