Hatharom / Blog / Bejegyzések
Bemutatkozás 2.0
Bemutatkozás vol.2 Sziasztok, újra! Az előző bemutatkozó írásom, konzultálva akár „varin”-al, akár más tagokkal,...

Bemutatkozás vol.2

Sziasztok, újra!

Az előző bemutatkozó írásom, konzultálva akár „varin”-al, akár más tagokkal, kissé hiányosra sikerült. Éppen ezért úgy döntöttem, megfogadom a tanácsokat, amiket kaptam és írok egy bővített bemutatkozást, amivel remélhetőleg eloszlatok minden kételyt, és egy bő támpontot tudok adni, mit, hogy és miért is fogadok.

Ahogy korábban is írtam, szűk 10 éve fogadok már, kisebb nagyobb sikerrel. Kezdetben Tippmix szelvények töltésével, focimeccset száraz statisztikáinak elemzésével teltek a lottózókban eltöltött idők, ami hosszútávon, főleg mai szemmel nézve nem igazán hozott eredményt. Ezt követte az online irodák megismerése, és az ottani fogadás, rövid ideig kontrolláltan, de sajnos hamar jött az önkontroll hiány, ami a már jól ismert tilt-hez vezetett és sokszor a bank roll teljes elvesztéséhez.
Pontos számokat nem tudok, de egy-két kiugró eredményt leszámítva sok volt a vesztes tipp, és összegségében eléggé nagy volt a veszteség, ami sajnos borítékolható volt.

Valahol ez időben vetődött fel bennem az ötlet, hogy valami rendszert kellene alkalmazni, és szabályok mentén, fegyelmezett módon fogadni, és remélhetőleg ez profitot fog termelni.

Itt jött képbe egy tőzsde alapú iroda (mivel nem tudom szabad-e, így nem írom le a nevét) ahol is más megközelítés mentén, és az én gondolkodásmódomhoz passzoló helyre leltem. Alapvetően azóta is itt fogadok, hisz számomra ez vált be a legjobban. Régebben elvétve képes voltam egy-két surebet-t rakni az oldalon, de rengeteg számolgatás, folyamatos figyelés és pénz árán sikerült csak, ami nem feltétlen hozta meg a várt eredményt.

Természetesen a közvetlen környezetemben a mai napig sokan foglalkoztak/nak sportfogadással, de kevés egyén volt aki „magasabb” szinten is űzte ezt, és mint pénzszerzési formaként tekintett rá. Ekkor jött képbe egy ismerősöm, aki által szert tettem arra a programra, amit a mai napig aktívan használok és segítségével a meccsek kiválasztása, és szűkítésének ideje jelentősen le tud rövidülni.

Aki már olvasott akár egy bejegyzést is a blogomból, láthatta a programot, igaz csak, mint egy kép, de a lényeg egy része kivehető belőle.
A következőkben szeretném pár pontba szedve leírni, mikor, hogyan és mit fogadok.

A fogadási terület kizárólag focimeccsekre korlátozódik, azon belül is a gólokra.
A bajnokságok listája minden évben változik, függően attól, milyen a liga gólátlaga
Nálam az a szám, aminél már fogadok: 2.8 gól / meccs
A kiválasztás gerincét a program adja, miután már megvannak a kiválasztott ligák
Az aktuális fordulói elején a programmal minden párosítást összehasonlítok, ahol az első félidőben legalább 85%-ban képesek a gólra, az a meccs már bekerül a listába
Ugyanez a helyzet a második félidőre vonatkozóan is, azzal a változással, hogy itt minimum 90% kell ahhoz, hogy bekerüljön a listára.
Ha első félidőre fogadok, a program mellett megnézem a két csapatot, ahol is

Fontos, hogy minimum annyi gólt rúgjanak, ahány forduló már lement
Legalább annyit is kapjanak. de persze minél több, annál jobb és közel hármas gólátlagnál ez több lesz, mint 1
Ne a kiesők játszanak, mert nálam az eléggé hektikus eredményeket mutat
Legalább 3-4 pozíció különbség legyen a tabellán, mert így nagyobb a tétje a meccsnek

 

Ha második félidőre fogadok, akkor a következőek a fontosak

Félidőben az aktuális meccs állását képes a program megnézni, hány %-ban volt gól például egy 0-0 félidei állásban-
Itt ha minimum 85-90% és az oddsz is megfelelő, akkor nem kérdés, hogy rakom a meccset
Ha piros lap van, akkor általában hagyni szoktam a meccset, hosszútávon nekem nem volt profitábilis

Kizárólag bajnoki mérkőzésekre korlátozódik a fogadási stratégiám, se:

kupamérkőzés
Bajnokok ligája
Európa liga
play-off mérkőzések

Az első 4-5 fordulót pedig mindig meg szoktam várni, mielőtt fogadok, hogy:

Legyen egy kicsi minta legalább
Kiderüljön, rúgnak-e elég gólt (új edző, új játékosok, más taktikai felfogás)

Egy eseményre a teljes egyenlegem 3-4%-át teszem fel maximum, hogy biztonságosan tudjak fogadni.

Elsősorban ezek, azok a támpontok amik mentén fogadok, persze hónapról hónapra változik, fejlődik a kiválasztási módszer, amit majd igyekszem megosztani, ha van rá igény, de nekem ez vált be eddig a legjobban.

Igyekszem minden megjátszott tippemet közzétenni vagy a blog-ban, vagy a naplómban, de előfordult és még fog a jövőben is, hogy nem lesz időm blogbejegyzést írni, csak szimplán a naplóba beillesztem a napi tippjeimet, emiatt elnézést mindenkitől.

Ez a bejegyzést igyekezett főleg a szakmai részére irányítani a fókuszt, mintsem arra, hogyan lettem egy hobbistából az, aki most, és akivé válni szeretnék. Persze elsősorban ez továbbra is hobbi a számomra, ugyanakkor, amíg látok benne potenciált, addig bele szeretném fektetni az időmet és az anyagiakat is.