CsakaZöld

Napi mérkőzés ajánló ( Crystal Palace - Tottenham )

Jöhet az újabb forduló Anglia, és a világ egyik ha nem a legnivósabb bajnokságában.

Egy élcsapat, akik mindig a csúcsra törnek találkozik egy nem túl jó formában lévő és a kiesés elől menekülő csapattal.

Christian Eriksen és Dele Alli újra játékra kész állapotban lesznek, visszatérve a sérülésből, Harry Kane formája pedig újra fellendülőben, egyre jobb teljesitményt nyújt úgy, mint a Wolverhampton és a PSV ellen is megmutatkozott. 
Nem mehetünk el ugyanakkor Son játéka mellett is, aki szintén fontos része lehet a Spurs játékának előrefele, ami gólban, gólokban is meg fog remélhetőleg mutatkozni.

És ha már gólok, úgy vélem képes lehet a CP is gólt rúgni, igy a BTTS mint opció felmerülhet, de ehhez azért majd a meccs képét inkább igazitanám egy élő fogadás alatt, mintsem, hogy már most ajánlást tegyek mellette. Már csak azért is, mert ha képesek azt a játékot, vagy akár csak egy kicsi részét is megvillantani, amint az Arsenal ellen tettek legutóbb, akkor okkal feltételhetünk tőlük is gólt.
(Tottenham vendég mérlege gólokat tekintve: RG14:KG6) 

Megnézve a két csapat mutatott játékát, tabellán elfoglalt helyezést, nem is igazán kérdés, hogy a Spurs a favorit. A magasabb odds egyedül amiatt ilyen "magas" véleményem szerint, ugyanis idegenben a jobb csapatnak mindig nehéz, és ez sokszor be is bizonyosodott már.

Tippem:

Tottenham nyer
Odds: 1.86
Iroda: Betfair

Napi mérkőzés ajánló (Mol Vidi - Paok )

 

Jöhet a nagy visszavágó, már ami a Paok csapatát illeti.
Az előző meccsből kiindulva, amikor is alig volt a pályán a Paok, lefocizta őket a Vidi.
Éppen ezért, amennyire a nyilatkozatokból kivehető, kettőzött erővel készülnek, hogy revansot vegyenek.

Ugyanakkor ha megnézzük a tabellát, jelenleg második a Paok, és ugye ma a Bate azzal a Chelsea-vel játszik, aki magabiztosan vezeti a csoportot, és nem nagyon lehet kérdés, hogy este is begyűjtik a három pontot. (1.4x a Chelsea szorzója momentán)

A hazaiaknál előzetesen Scepovic és Géresi nem lép pályára, a Paoknál csak egy hiányzóval számolhatunk, de ő eddig se játszott meghatorzó szerepet a csapat játékában.

Mire készülhetünk a meccsen ?

A Paok nem fogja még egyszer félvállról venni a meccset, ugyanakkor véleményem szerint fejjel se fognak a falnak menni, hisz ha most csak egy döntetlenre futja tőlük, még játszanak a Bate ellen, akik ellen azért jóval több esélyük lesz a következő fordulóban, mint nekünk a Chelsea ellen. Másrészt azzal is számolhatnak, hogy képesek több találatra, mint a Vidi és ezáltal meg tudják tartani a második, továbbjutást érő poziciót.

A Paok honlapja alapján a csapat már készen áll a mérkőzésre, és készek a végsőkig harcolva kiszenvedni a győzelmet. ( ezeket azért mindig kezelhetjük fenntartásokkal )

Kevés gólra és egy szolid 0-1, 1-1 amit várok a mérkőzéstől.
Ugyanakkor erősebb tippnek érzem, hogy mégegyszer nem esik meg az a blama a Paok-al, hogy elkalapálja őket a Videoton.

 

Tipp:

MOL VIDI - PAOK  vendég vagy döntetlen
Iroda: Betfair
Odds: 1.4x

Napi mérkőzés ajánló ( Juventus - MU )

A "Vörös ördögök" hamarosna Torinóban tesznek látogatást, hogy egy szerencsés eredménnyel megszerezzék a második helyet, amivel tovább folytathatják a Bajnokok Ligájában a küzdelmet.

Ha megnézzük a hazaiakat, elmondható, hogy a legjobb szezonstartot produkálta az "Öreg Hölgy" amit legutóbb egy Cagliari elleni győzelemmel nyújt tovább. A számok önmagukért beszélnek, 10 győzelem, 1 döntetlen, és 0 vereség, vagyis 33-ból 31! pontot szereztek.

Az esti mérkőzést árnyalja azért, hogy nem is egy fontos játékos nem fog pályára lépni a hazaiaknál: Can, Kean, Costa, Spinazzola várhatóan nem játszik.
A vendégeknél aki igazán fájó lehet, az Lukaku hiánya, emellett kérdéses Fellaini és Valencia pályára lépése is.

Érdekesség, hogy 2003 óta az elmúlt 35 meccséből csak egyszer kapott ki a Juventus, emellett 24 győzelem és 10 döntetlen a mérleg.

A formák és a hiányzó nevek és az odavágó alapján kevésnek tűnik a hazaiakra megszabott 1.64x szorzó, ugyanakkor én valahol 1.8x körül húznám meg a határt, ahol még lenne "value" a hazai győzelemben. Éppen ezért nem a háromesélyes fogadási piacon keresném a betevőre valót. (vendég győzelem szorzója ~6.5x körüli)

Hány gól is várható a mérkőzésen?

Ha megnézzük a szorzókat, a bukik 2.5-re lőtték be a meccset, ennek ellenére én inkább a 1.5-t favorizálnám:
- Juventus eddig otthon még nem kapott gólt
- M.u. 3:1-es mutatóval rendelkezik, de ahhoz, hogy képesek legyenek gólt rúgni sokkal többet kell mutatniuk, mint legutóbb amikor otthon folytották meg őket, szinte esélyt sem adva ( 3 kaput eltaláló lövéssel végzett a MU.
- A második helyhez okvetlen győzniük kellene, főleg, hogy a Valencia jó eséllyel megnyeri a mai találkozóját, ezért az X nem életbiztositás
- A Juventus az elmúlt öt meccsén csak egyszer állt meg egy rúgott gólnál, viszont kapni összesen kettő gólt kaptak

Tipp:

Juventus-MU gólok száma több, mint 1.5
Odds: 1.38x a mérkőzés előtt ( de én várnék pár percet vele, akkor már bőven 1.4 felett fogadható lesz )
Iroda: Betfair

Címkék:

Napi mérkőzés ajánló (Wigan-Leeds)

Sziasztok

Újabb mérkőzést szemeltek ki fogadási szempontból, és megosztanám a meglátásaimat vele kapcsolatban.
Anglia, második vonal: Wigan Athletic - Leeds United

Az előző alkalomhoz hasonlóan előre hozom a tippem, hogy aki csak azt szeretné tudni, már most láthassa:

Háromesélyes fogadás:
Iroda: Betfair
Wigan-Leeds vendég vagy döntetlen: 1.38x

 

Meglátásaim a mérkőzéssel kapcsolatban:

Nincs az idei szezonban még egy olyan championship csapat aki hazai pályán több pontot szerzett volna, mint a Wigan (GY5,D2,V0) és az elmúlt 21 meccsből is csak egyet! veszítettek el, mellette 12 győzelem és 8 döntetlen a mérleg. Ennek ellenére a ~3.55 odds nem mondható éppen alacsonynak, na de miért:

Eddig úgy fest, négy játékos nem lép pályára a Wigan-ban, akik közül Massey és Grigg fájó hiányzók lesznek.
A vendégek számai a bajnokságot nézve nagyon nem mondhatóak gyengének.
A Wigan játékstílusa kedvezhet a Leeds-nek akik jó eséllyel dominálni készülnek a találkozót, Az úgynevezett xG faktor, ami mostanság felkapott lett, ebben nagyot gyengült a Wigan az elmúlt 9 meccsből hatszor is.
Formát tekintve csak egyszer sikerült nyernie a Wigan-nak az elmúlt 5 meccsen, dacára a jó hazai mérlegnek.

De éppen ezért, vagy ennek ellenkezőleg nem nyeretem a Leeds együttesét, hanem biztonságot szemelőtt tartva csak egy x2-re teszek javaslatot.
Ahol jó eséllyel kevés gól is lesz, főleg Wigan részről hisz az elmúlt 5 meccsen háromszor egy találat volt, egyszer nulla, és csak egyszer sikerült megugorni a 2.5-es határt.

 

Sok sikert mindenkinek !! 

 

Napi mérkőzés ajánló (Aston Villa - Bolton )

Sziasztok

A mai napra újfent nem egy gólos fogadást választottam és hoztam, hanem egy háromesélyes fogadást méghozzá egyenes Angliából.

Sajnálattal, de persze örömmel is olvastam az oldalon már kint lévő elemzést a meccshez amit választottam, ennek ellenére vettem a bátorságot és én is leírnám pár szóval mit gondolok róla, és mire is tippelnék.

Aki nem szeretné végigolvasni, annak előre helyezem a tippet:
Aston Villa - Bolton gólok száma 3.5 alatt   
Odds: 1.4
Iroda: Betfair

De aki maradna, és érdekelné is az okfejtés, annak az alábbiakban részletezném gondolataimat.

Aki látta a Villa legutóbbi mérkőzését, szinte tapintható volt a csalódottság és az elkeseredettség a vendégeknél a QPR ellen elveszített meccs után. (Ami várható is volt azért...)
Na nem mintha a Bolton-nál jobb lenne a helyzet.
Hiába a 3-4-1-2es formáció váltás a jobb eredmény reményében amit Phil Parkinson alkalmazott, nem jönnek az eredmények: az elmúlt mérkőzésen 16 lövésből 3! talált kaput, ami hát valljuk be nem túl sok és ennél több kell, hogy képesek legyenek gólt rúgni és mérkőzéseket nyerni.
Sammy Ameobi és Stephen Ireland újra edzésbe álltak ezen a héten, ennek ellenére valószínűleg nem fognak pályára lépni, ami érzékeny veszteség.

A Villa mérlege: Gy2-D6-V5
A Bolton mérlege: Gy1-D3-V7

De ami igazán aggasztó a gólokat tekintve, hogy a Bolton az elmúlt 8 meccsén csak kétszer talált be, a Villa pedig az elmúlt 5 meccséből csak egyszer volt képes megugrani az over 3.5-t.
A 63 2.5 gól alatti fogadást kínál, ha jól emlékszem, ennek ellenére én egy megérzésre is alapozva inkább 3.5 gól alatt húztam meg a határt, ami nyilván kevesebb pénzt hozhat, de egy korai gól után se leszünk bajban.

Címkék:

Napi mérkőzés ajánló (Emirátus, Svédország)

Kedves olvasó, íme a mai kínálat!
De előtte, mivel a katari meccs, amire korábban a program 100%-ot írt kissé félreérthető volt, így szeretném tisztázni a dolgot pár szóban.
Maga a program a korábbi meccsekből számol egy %-os valószínűséget, és előfordul, hogy minden szám úgy jön ki, hogy az összes korábbi meccs amit vizsgál, ült a tipp, ezért fordulhatott/fordul elő, hogy 100%-ot ad meg. Ez persze nem azt jelenti, hogy "tuti", de az esélye mindenképp jóval magasabb, mint egy olyan tippnek aminek az esélye példának okáért 60%.

És akkor lássuk a mai kínálatot, kettő darab Emirátus és kettő darab Svéd meccs kerül ma terítékre.

UAE D1 16:30 Al Ain   Sharjah 2.fi 90%
UAE D1 16:30 Baniyas   Al Dhafra 1.fi 90%
SWE D1 19:00 BK Häcken   Sirius IK 2.fi 86%
SWE D1 19:00 Djurgårdens IF   IFK Göteborg 2.fi 96%

Al Ain-Sharjah

Ezt a párharcot megvizsgálva elmondhatjuk, hogy még nem ment le sok mérkőzés, de azért lassan kirajzolódnak az erőviszonyok.
Három hazai találkozó volt eddig az Al Ain-nak ahol minden alkalommal volt gól, ebből 2 alkalommal kettő is !
Vendégeknél kettőből kettő, és 1-1 találat esett.
Ennek ellenére normális odds-n látok értéket a meccsben.

Baniyas-Al Dhafra

Ez a meccs kicsit nehéz dió, ugyanis ha csak az esélyeket nézzük, a hazai találkozók és a vendég találkozók is 3/3 mutatóval bírnak, vagyis minden alkalommal esett gól, ennek ellenére a tipp nem 100%, mivel számomra minden kritériumnak nem felelnek meg, ezért is a 90%.
Hazai eddigi mutatói négy meccsen 11 gólt, a vendég pedig 3 meccsen 13, ezek azért nem rossz számok.

Hacken-Sirius

Egy, az élmezőnybe igyekvő csapat fogadja az elsősorban a biztos bentmaradást kitűző(legalábbis idén) Sirius együttesét.
A tippünk ugye a második félidőre szól, de miért is:
-Formát tekintve a mutatók
Hazai: GY-D-V ( 4-1-0 ), Gólarány: 13:2
Vendég: GY-D-V ( 2-1-2 ) Gólarány: 5:12
Hazai mutatók amik még fontosak: 13 lejátszott meccsből 12 alkalommal volt gól a második félidőben
Vendégeknél ugyanez a szám 13-ből 11 alkalom, de ! a hazai csapatnél az az egy alkalom pont az előző meccs volt, ami számunkra egy nagyon jó hír, ugyanis valószínű, hogy ez a tendencia nem folytatódik tovább.
Ami még tovább erősít, az a játékosok kiléte: 
A hazaiak legnagyobb ásza ( Paulinho, nem az ex Barcelona játékos) eddig 19góllal áll.
Vendég oldalon pedig Haglund, aki szintén 10 gólt jegyez ezidáig

Djurgarden-Göteborg

Dujrgerdan egy masszív középcsata, a Göteborg pedig a kiesés elől menekül, bár azért a 7 pontos előny azért adhat okot némi nyugodalomra a csapatnak.
Gólokat tekintve hazai csapat nagyon adok-kapok, vendégek szintén.
Djurgarden hazai gólátlaga 3.1, vendégnek ez kerek 3
A második félidőt nézve:
Hazai csapat 13 alkalomból 12x volt gól, vendégeknél ez az arány 13/13!
+ a hazai csapatnál az előző meccsen volt a szakadás ami csak egy plusz számunkra

 

 

Napi mérkőzés ajánló (Qatar, Svédország)

Sziasztok

A mai napra kettő, gólos fogadást ajánlok, és szeretnék bemutatni.

Egyik mérkőzésünk egy Katari bajnoki meccs lesz.
A listavezető utazik a negyedik helyezetthez.
Gólok tekintetében, főleg a második félidőre fókuszálva nagyon termékeny mind a kettő csapat, nem véletlen a program szerinti 100%-os előzetes valószínűség, hogy képes lesz valamelyik csapat betalálni a második félidőben.
Szám szerint ez 5 hazai és 3 vendég meccset jelent, ahol mindig volt gól.
Ugyanakkor érdemes lehet nem már a második félidő elején rakni a gólt, mivel :
ötből négyszer a hazai a 80.perc, a vendég pedig háromból kétszer szintén a 80. perc után talált be.

QAT D1 17:25 Sailiya SC Al Duhail SC

Második félidei gólok száma több, mint 0.5
️Elemzőprogram szerinti esély: 100%
 

Másik meccsünk egy skandináv  derbi lesz.
Nem kimondottan két élcsapat találkozója lesz, ennek ellenére már kellően sok forduló lement, hogy biztonságosan tudjunk a találkozó elé tekinteni, mibe is lenne értelme fektetni kis pénzünket.
Egy a TOP3-ba igyekvő csap össze a kiesést elkerülővel, ahol számíthatunk egy adok kapokra, és a döntetlen esélye sem túl magas, ha az aktuális formákat nézzük.
A hazai csapat az elmúlt 5 meccséből minden alkalommal kivétel nélkül volt legalább egy találat, a vendégeknél ezzel szemben, és ez nekünk csak erősíti a tippet az elmúlt 5 alkalomból négyszer volt, de az utolsó meccsen nem!
Ha emellé figyelembe veszem, hogy a Varbergs ezt megelőzően még Áprilisban! volt képes olyan meccset lehozni, ahol szintén nem volt találat a második játékrészben, adja magát tippünk.

SWE D2 19:00 Örgryte IS Varbergs BoIS

Második félidei gólok száma több, mint 0.5
️Elemzőprogram szerinti esély: 80%
 

Napi meccs ajánló (Argentína - Superliga )

Sziasztok

A mai napra egy tengerentúli tippel készültem.

Két, hazájában nagy múltra visszatekintő csapat csap ma össze, és az ő meccsükre próbálunk egy remélhetőleg nyerő tippet adni.

Mai meccsünk a : 

ARGENTÍNA: Superliga
22:15   Gimnasia LP - Boca Juniors

Hazaiaknál előzetesen úgy tűnik, mindenki bevethető lesz, egyedül Oreja játéka kérdéses, de az ő kiválását képesek pótolni, szóval miatta nem kell aggódni.
Ugyanez a Boca-nál már Andrada és Fabra a várható hiányzók névsora ami azért mondható fájónak, elvégre két, a csapat jobb képességű játékosai közé tartoznak. Na ettől még nem kell félteni őket, olyan nevekkel a csapatban, mint: Pavón, Nández, Reysonso.

Előzetes szorzókat tekintve, és mivel a Gimnasia van hazai pályán, közel háromesélyes a meccs, az viszont fontos adalék lehet, hogy korábban, mikor kijöttek a meccs odds-i, akkor a Boca 3.5ről indult, ami mostanra mérséklődött 2.4-2.6 közé.

A hazai pálya előnye kettejük párharcában nem igazán szokott érvényesülni, lásd:

Elmúlt 5 egymás elleni: 4 vendég siker, egy döntetlen.

A Boca jelenleg 7. a Gimnasia 14.
A Boca több gólt rúg jóval (10), szemben a Gimnasia (6), eközben kapni mind a ketten hét gólt kaptak.

 

Amire számíthatunk a meccsen:
-kiegyenlített párharc
-a minőségibb pad, és remélhetőleg a kezdő a vendégeknek kedvez
-egy gólos Boca győzelem, de a biztonság kedvéért a tippem:

Gimnasia-Boca Juniors x2
Irodától függően: 1.44-1.36

 

Jó szurkolást, és sok sikert !

Napi meccs ajánló (Bajnokok Ligája)

Sziasztok

A tegnapi nap sikere után ma ismét egy nem "sima gólos" fogadást hoztam, méghozzá egy kombit.

Az iroda, ahol eme gaztettem elkövetem a Betfair, mindjárt ki is fejtem, miért.

Mérkőzésünk: Barcelona - Inter

Ez a mostani Inter nagyon teper, nagyon hajt, és nagy sorozatot megy. Volt szerencsém a legutóbbi, Milan elleni mérkőzésüket látni, és hát túl sok köze nem volt a meccshez a Milan-nak, ami igaz csak a végén, de góllá érett.
A Barcelona elveszítette legnagyobb aduászát, Messi személyében, ami mindig érzékenyen érinti őket, főleg egy TOP európai csapat ellen.
Az Inter az elmúlt 10 meccséből 8 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereséget tudott produkálni, ami eléggé impozáns mérleg, és egy sokkal dinamikusabb csapat benyomását kelti, mint néhány évvel ezelőtt.
A Barcelona 6-3-1 mérleggel bír, ami nem sokkal rosszabb, ennek ellenére, még a hazai pálya ellenére is erősnek érzem a tippet, amit fel is vezetnék.

A tipp: Inter +3 vendég    +   Barcelona más eredménnyel nyer: Nem
Odds: 1.47

Maga a tipp első fele azt jelenti, hogy 3 gólos előnnyel indul az Inter, és így képes lehozni a meccset.
A másik fele pedig: A Betfair-en van lehetőség "más eredménnyel" kimenetelre fogadni a pontos végeredmény piacán, ami azt jelenti, legalább 4 gólt fog rúgni az adott csapat.
De ez a mostani Barcelona ennek az Internek nem fog rúgni négyet szerintem.

Amit várok, az egy 2-1, ennek ellenére a biztonságra helyezem a hangsúlyt.

Napi meccs ajánló ( BL )

Sziasztok

A mai nap egy picit eltérő, nem gólos, hanem háromesélyes piaci tippem készültem.

A kiválasztott meccsünk: MU vs Juventus

Igazi rangadó, mondhatnánk, ugyanakkor azt gondolom, hogy a MU ha nem is aszisztálni fog, de igazi sansza nyerni nem igazán lesz. A mostani formákat tekintve, mintha felszálló ágban lenne a United, ugyanakkor azt gondolom ez a Juve túl erős lesz nekik. Ezenfelül a végső győzelemre is esélyesnek tartom őket, amit picit a bukik is jeleznek, mivel a 7x odds a végső győzelemre nem túl sok, ismerem a TOP csapatokat Európában.

Ami még a Juventus mellett szól, hogy az elmúlt 17 idegenbeli meccsükön csak kétszer veszítettek, a Barcelona és a Sevilla ellen, emellett 12 győzelem és 6 döntetlen a mérlegük. Így a %-ban kifejezhető esélyük a győzelemre 41%.
Ellenben a MU az elmúlt 12 meccsükből csak ötöt nyert meg, mellette 4 döntetlen és 3 vereség. A gól mutatójuk pedig 0.42. 
A Tottenham-el és a Valencia-val sem bírtak.

Így nem marad más, mint a tippem:

Tipp: Vendég vagy döntetlen

1.42x