Hatharom / Blog / Bejegyzések
Di Matteo: Ígéretes játékot láttam
Romelu Lukaku meglőtte első gólját a Chelsea-ben (aztán a duplázás is összejött), Eden Hazard és Marko Marin pedig beírta magát a...

Romelu Lukaku meglőtte első gólját a Chelsea-ben (aztán a duplázás is összejött), Eden Hazard és Marko Marin pedig beírta magát a rekordok könyvébe azzal, hogy mindketten betaláltak első meccsükön. A két újonnan érkezett labdarúgó lendületes játékot mutatott az első félidőben.

 


"Úgy érzem, jól sikerült a bemutatkozásuk." - kezdte Di Matteo. "Ahhoz képest, hogy első meccsüket játszottak, sikerült véghezvinni, amit elterveztünk. Megértik egymást a társakkal, ami biztató a jövő szempontjából. Egy játékosom sem szerzett sérülést, aminek szintén örülök."

"Valami ilyesmiért vagyunk itt. Persze nem játszottunk tökéletesen és voltak hibák, de jó néhányszor gyorsan, szépen és kombinatívan játszottunk. Ezeken a meccseken az új játékosok beépülése is jól halad, illetve láthatunk ígéretes, fiatal játékosokat játszani."

"Hazard egy univerzális játékos. Ezúttal a támadó szekció közepén játszott, de kiválóan feltalálja magát a szélen is, ami sok jóval kecsegtet Juan (Mata) visszatérése után. Sok lehetőség van a kezemben."

Egyelőre mindösszesen Romelu Lukaku az egyetlen játékos (Patrick Bamford nem volt nevezve a meccsre), aki otthon mozoghatott a középcsatár posztján. A 19 éves belga játékos 60 percet játszott és kétszer is bevette a Sounders kapuját.

"Érdekes volt látni őt, abszolút elégedett vagyok vele." - fogalmazott Robbie. "Az előszezon kezdetén volt vele egy hosszabb beszélgetésem és az lejött, hogy nagyon motivált. Szeretnék egyre több feladatot rábízni. Ő egy olyan csatár, aki mindig nagy veszélyt kelt a kapu előtt, a mai meccsen nagyon jól megcsinálta azt, amit én egy csatártól látni akarok."

"Természetesen Torres és Sturridge visszatérése változtat majd a képen, de ott van előtte a lehetőség a bizonyításra. Ne felejtsük el, hogy még mindig egy nagyon fiatal labdarúgóról beszélünk, akinek kell még idő a teljes kibontakozáshoz, de mindenképpen biztató a teljesítménye."

Di Matteo megerősítette, hogy a mérkőzés után Ashley Cole is csatlakozott a társaihoz, a többiekkel pedig majd a keleti partra költözéskor találkozhatunk.

"Örülök, hogy egyre több játékosomat kapom vissza. Még mindig hiányoznak heten, négyen olimpián vannak, hárman pedig pihenésüket töltik. Már nagyon várjuk, hogy teljes legyen a keret és a csapat minden tagját bevonva tudjuk elkezdeni az új idényt."

"JT-t régóta ismerem, egy kimondott vezér az öltözőben és a pályán egyaránt. Ő kapott egy kis extra pihenést, de várjuk vissza a lehető leghamarabb. A keleti parton már ő is a rendelkezésemre fog állni."

Az eddigi tapasztalatok tehát jók. Legközelebb (magyar idő szerint) hétfő éjszaka 1 órakor láthatjuk újra pályán a csapatot a Chelsea-hez, valamint Roberto Di Matteóhoz is közel álló Carlo Ancelotti vezette Paris Saint-Germain ellenében.

 

 

forrás: chelseafanatics.hu