Hatharom / Blog / Bejegyzések
Di Matteo: a City a Chelsea-receptet követi
A Chelsea májusban megnyerte a Bajnokok Ligáját és az F.A. Kupát is, azonban a Premier League-ben csupán a hatodik helyen zárt. A londoniak olasz...

A Chelsea májusban megnyerte a Bajnokok Ligáját és az F.A. Kupát is, azonban a Premier League-ben csupán a hatodik helyen zárt. A londoniak olasz mestere, Roberto Di Matteo reméli, hogy sikerül ledolgozniuk hátrányukat a manchesteri duóval szemben, és a 2012/2013-as kiírásában már ők is beleszólnak a bajnoki címért folytatott harcba.

„A Manchester City ugyanazt csinálja, mint mi 2004-ben. Sok játékost vásárol, hogy megalapozza jövőjét” – kezdte interjúját Di Matteo. A Chelsea vezetőedzője a The Sunnak elárulta, hogy nem lesz könnyű feladat befogni a Cityt. „Le kell dolgozunk 25 pontos hátrányunkat velük szemben, de ez nagyon nehéznek ígérkezik. Kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanunk” – mondta az olasz szakember.

„Most az a feladatom, hogy motiváljam a futballistáim és megtaláljam a tökéletes kezdőcsapatot. A tény, hogy sikerre éhes fiatalokat igazoltunk, sokat segít majd nekünk. Az együttes gerincét továbbra is rutinos játékosok alkotják (Cech, Terry, Lampard, Ivanovic, David Luiz, Cahill). Ők sokat tehetnek azért, hogy Hazard, Marin és a többiek beilleszkedése zökkenőmentesen menjen.” – zárta szavaid Roberto Di Matteo.

Bár a Chelsea címvédőként indul a Bajnokok Ligájában és az F.A. Kupában, ráadásul ott lesz az Európai Szuperkupa döntőben és a Klub Világbajnokságon is, mégis a Premier League megnyerése most az elsődleges feladat.

 

 

forrás: futballista.hu