Hatharom / Blog / Bejegyzések
Di Matteo: Kezdődhet az állandósítás!
Roberto Di Matteo ezidáig betartotta a 60 perces határt a játékosok terhelését illetően, így a csapat teljes egészében átalakult...

Roberto Di Matteo ezidáig betartotta a 60 perces határt a játékosok terhelését illetően, így a csapat teljes egészében átalakult a kezdéstől a lefújásig. Az olasz menedzser ugyanakkor elérkezettnek látja az időt ahhoz, hogy konkretizáljon egy-egy pozíciót.

 


"A következő mérkőzésen már lesz 2-3 olyan játékos, aki végigjátssza a meccset. A többi kezdőjátékos várhatóan kb. 60 percet fog kapni." - árulta el a 42 éves tréner. "Az Európa-bajnokságon résztvevőkkel már kiegészültünk, így a csapat összeállításánál most már ezt is figyelembe kell helyeznünk. Lévén, hogy barátságos mérkőzésekről van szó, a legfontosabb, hogy megtaláljuk az optimális megoldást, megoldásokat."

"Megpróbáljuk azokat a dolgokat átmenteni a pályára, amelyeket edzésen gyakorlunk. Voltak gondjaink a tavalyi szezonban, a változtatások pedig csak akkor jöhetnek be, ha állandósítunk. Igyekszünk beépíteni az új játékosokat, ugyanakkor feltétel nélkül megbízunk az eddig itt lévőkben is. Ha a vége győzelem, lényegtelen, ki volt a pályán és ki nem."

"Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a szezon előtti felkészülés kulcsfontosságú, amibe beletartozik a fizikai erőnlét is. Ezen is változtattunk egy keveset a tavalyi idényhez képest, remélem, jó úton haladunk és minden működni fog."

"Túl korai még a legerősebb csapatot pályára küldeni. Sok játékosom van, akik szeretnének bizonyítani, nem beszélve arról, hogy még én sem látok teljesen tisztán. Legközelebb talán a Community Shield-en vagy a Premier League első fordulójában fog árulkodó kezdőcsapat pályára lépni."

Fernando Torres volt az utolsó játékos, aki az EB-n való részvételből adódó pihenése után tért vissza. A spanyol csatár már két napot edzhetett, legutóbb pedig már a társaival készülhetett a Novacare Komplexum egyik edzőpályáján. Roberto Di Matteo le van nyűgözve a körülmények láttán és örül, hogy ilyen remek alapokat biztosítanak az amerikai edzőpályák.

"Egy rossz szavunk nem lehet, a körülmények az edzéshez kiválóak." - mondja Robbie. "Az emberek nagyon barátságos és közvetlenek, valamint a két eddigi mérkőzésünket is kifogástalan pályán és környezetben vívhattuk."

"Elégedett vagyok azzal, ahogy eddig állunk. Ahogyan az bizonyára sokaknak lejött, a Paris Saint-Germain elleni mérkőzésünk már egy jóval nehezebb találkozó volt, de egy jó tesztnek bizonyult.

Minden adott, hogy a jelenlegi stádiumból továbblépjünk. Reméljük, hasonlóan a Seattle elleni meccshez, most is kilátogat majd 50 ezer ember, hogy támogassa az MLS All-Stars együttesét, valamint minket."

 

 

forrás: chelseafanatics.hu