Hatharom / Blog / Bejegyzések
MLS All Stars - Chelsea 3-2
A mérkőzés úgy kezdődött, ahogyan arra számítani lehetett. A londoniak rögtön kezükbe vették az irányítást...

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogyan arra számítani lehetett. A londoniak rögtön kezükbe vették az irányítást és mezőnyfölényt alakítottak ki a PPL Park-ban. Az első gólt azonban mégsem az angol gárda szerezte. A 21. percben Morrow került a gyengén játszó Braniszlav Ivanovics mögé, beadását pedig az egyensúlyát elvesztő Terry mellett Chris Wondolowski értékesítette. (1-0)

A folytatásban természetesen nagyobb sebességre kapcsolt a Chelsea, ám Marin, Lukaku és Lampard próbálkozásaiból nem született gól. Nem úgy a 32. percben Terry-éből, aki Frank Lampard szöglete után emelkedett a legmagasabbra és fejelt a kapu hosszú sarkába. (1-1) Az eredmény az első félidőben már nem változott.

A második játékrész elején apró változástatásokon túl eső Chelsea a fordulás után újra nyomás alá helyezte a hazai kaput, ám a kijátszott akciók végén egyszer sem sikerült a kapuba juttatni a labdát. Az 57. percben aztán az egyik szöglet utáni pillanatokban Ramires emelte vissza a másik oldalra a labdát, a kapus rossz kijövetelét pedig Frank Lampard használta ki és lőtt a szinte üresen álló kapuba (1-2).

Roberto Di Matteo ezután jelentősen átalakította a pályán lévő együttest, amivel stabilabbá nemigen sikerült tenni a társaságot. Az angolok mezőnyfölénye meddő volt, az All-Stars pedig ha eljutott az akkor már Turnbull védte Chelsea kapuig, rendre veszélyes helyzetet alakított ki. A 72. percben meg is lett ennek

 

az eredménye. Beckham mélységi indításánál De Rosario centerezett tökéletesen, a felfutó Pontius pedig egyenlíteni tudott. (2-2).

A meccs utolsó előtti percében is kihasznált egy védelmi hibát a válogatott együttes, a 91. percben Eddie Johnson lövése - ami szerencsétlenül pattant meg Luiz lábán - győzelmet eredményezett a vendéglátó csapatnak. (3-2)

 

 

forrás: chelseafanatics.hu

 

 

 

MLS All Stars - Chelsea 3-2