Chelsea

Villas-Boas lett a Tottenham menedzsere

A Tottenham tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy hároméves szerződést kötött a Chelsea tavalyi menedzserével André Villas-Boas-al. A posztért többek között a francia szövetségi kapitánnyal Laurent Blanc-al, a Wigant irányító Roberto Martínez-el és az Everton edzőjével, David Moyes-al volt versenyben. A 34 éves edzőnek nem lesz egyszerű feladata hiszen Harry Redknapp helyét kell átvennie. Redknapp irányításával nagyon jól szerepelt a csapat az utóbbi években és fennállásuk során először bejutottak a Bajnokok Ligája főtáblájára is.

Villas-Boas 2009-ben a portugál Académicánál kezdte az (vezető) edzői pályafutását. Egy évvel később a Portóval veretlenül megnyerte a portugál bajnokságot, a portugál kupát és az Európa Ligát. A sikereket követően a Chelsea tulajdonosa, Roman Abramovich egyből lecsapott az új Jose Mourinhonak kikiáltott "csodagyerekre". 15 millió eurót fizetett ki a Portónak, hogy megszerezze az edzőt. Azonban a londoni csoda elmaradt. 40 mérkőzésen irányította a kékeket és 19 győzelmet, 11 döntetlent és 10 vereséget ért el velük.

Címkék:

A Juventus érdeklődik Torresért, de nem kellene eladni

 

A héten napvilágot került hír szerint az olasz bajnok Juventus érdeklődik Fernando Torres iránt. Az értesülések szerint 30 millió eurót kínálnának a spanyol játékjogáért. Az igaz, hogy Torres finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de nem ez a legjobb pillanat az elküldésére.

67 mérkőzésen mindössze 12 gólt szerzett. 4066 percet töltött a pályán Chelsea mezben, így 338 percenként szerzett gólt. Ez azt jelenti, hogy majdnem négy mérkőzés kell neki, hogy betaláljon az ellenfelek hálójába. 18 gólpasszt adott, ami több mint amit bárhol (Liverpool, Atletico Madrid, válogatott) máshol eddig szerzett. De a régi igazság szerint a csatárt a gólok minősítik és az pedig kevés.

Drogba és Kalou távozását követően a spanyol maradt az egyedüli játékos a csatársorban. Persze ott van Lukaku, de a belga tehetség sem André Villas-Boastól, sem pedig Roberto Di Matteotól nem kapott sok lehetőséget a bizonyításra.

Tavaly januárban 58 millióért érkezett, és ha most eladják az minimum 28 millió dolláros veszteséget jelent (a fizetését leszámítva). Más értesülések szerint annyira meg akarnak szabadulni tőle, hogy még egy 20 milliós ajánlatba is belemennének. Sőt a kölcsönadás lehetőségét sem zárják ki, hiszen ez esetben is megszabadulnak a horribilis fizetésétől.

De ha elküldjük akkor ki fog játszani. Egészen addig amíg nem szerződtetnek más csatárt nem szabad túladni Torresen. Véleményem szerint a következő szezont mindenképpen meg kellene várni. Ha ilyen gyatra teljesítményt követően is megér 30 milliót akkor egy év múlva is eladható lenne 20 millióért. 20-ért csak a neve miatt megvenné egy Anzhi Makhachkala. Így is hatalmasat buknának, de már eddig is rengeteget költöttek Torresre, így ennyi rizikót még be lehetne vállalni.

Elkészült a következő szezon sorsolása

A héten nyilvánosságra hozták a következő szezon sorsolását. A Chelsea augusztus 18.-án a Wigan Athletic vendégeként kezdi meg a bajnoki szereplést. Hazai pályán egy héttel később a Newcastle United ellen fog bemutatkozni.

Az első igazi rangadóra szeptember végéig kell várni amikor is az Arsenalhoz látogat majd a csapat. A szezon hajrája keményre sikeredett hiszen az utolsó hat mérkőzésen játszani fognak a Tottenham Hotspurs-el otthon és idegenben a Liverpool-al és a Manchester United-el.

Két mérkőzés időpontja pedig biztosan változni. Először a Szuper Kupa miatt amit a bajnoki címvédő Manchester City-vel játszanak majd. Decemberben pedig a klubvilágbajnokság miatt.


Bővebben...

Nem kap több meccset az EB-n Kassai

Ennyi volt, jöhetnek haza a magyar játékvezetők. Bekövetkezett amire tegnap utaltam és az egész európai sportsajtó a hibáról beszélt. Ennek nem is lehetett más végkimenetele, minthogy hazaküldjék a magyar delegációt.

Pedig az esetet nem is lehet egyértelműen Kassainak felróni. A legnagyobb hibát (az általam fizetett nézőnek nevezett) a gólbíró Vad II. István követte el aki nem jelezte, hogy a labda áthaladt a gólvonalon. Ilyenkor pedig a főbíró nevével fémjelezett gárdát emlegetik.

Ma délután Pierluigi Collina, az UEFA-nál a játékvezetők első embere és egykori játékvezető elismerte, hogy emberi hiba történt, de ennek ellenére sem számítanak Kassaira az Európa Bajnokság kieséses szakaszában.

Az Anglia - Ukrajna mérkőzés vesztese: Kassai Viktor

Ma este játszották az Anglia - Ukrajna Európa Bajnokság mérkőzést amit az angolok nyertek meg 1:0-ra az eltiltásából visszatérő Wayne Rooney találatával. A mérkőzés igazi vesztese nem Ukrajna, hanem a Kassai Viktor által vezetett játékvezetői stáb lett. Erre az esetre muszáj kitérni hiszen egyaránt érinti az angolokat és a magyarokat is.

A csoport másik mérkőzésén Franciaország 2:0-ás vereséget szenvedett Svédország válogatottjával szemben, így egy esetleges ukrán győzelem továbbjutást érhetett volna. De a 64. percben egy sorsdöntő momentum tanúi lehettek a nézők. Egy a kapuson megpattant labdát John Terry tisztázott a gólvonalon túlról. Sem a partjelző, sem az alapvonalon elhelyezkedő gólbíró se jelzett semmit. Az első visszajátszás bebizonyította, hogy mindenki hibázott és a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon.

Ilyenkor az első felmerülő kérdés a szokásos, mégpedig az, hogy miért nincs videóbíró. Egyetlen egy visszajátszást kellet megnézni, hogy egyértelmű legyen a szituáció. Ezt a tartalék játékvezető fél perc alatt megnézte volna (aki teljes jogú bíróként van jelen a mérkőzésen). Akik a videóbíró ellen vannak mindig azt mondják, hogy szaggatott lenne a játék ha bevezetnék. De most őszintén, mindenki gondoljon bele, hogy egy sérülés vagy egy véleményes 11-es esetén mennyit áll a játék. Nem fél, nem egy hanem több esetben két percről beszélhetünk ami bőven elegendő az eset visszanézéséhez. És mi ebből a tanulság?


Bővebben...