Hatharom / Blog / Bejegyzések
Olicnak köszönhetően négyen is telitalálatot értek el
Az utóbbi hetek meglepetés eredményei után ezúttal a papírformáké volt a főszerep a Bundesligában. Így nem csoda, hogy a...

Az utóbbi hetek meglepetés eredményei után ezúttal a papírformáké volt a főszerep a Bundesligában. Így nem csoda, hogy a hatharom.com és az Eurosport közös tippjátékában négy telitalálatos szelvény is született.

Szerkesztőségi verseny

Mérd össze tudásodat az Eurosport kommentátoraival és a hatharom.com szerkesztőivel, akik amellett, hogy veletek is versenyeznek egyéni szinten, egy, a két szerkesztőség között zajló külön versenyben is részt vesznek. A két szerkesztőségből hét sportkommentátor, illetve hét szerkesztő indul a versenyen. Fordulónként a legjobb négy-négy kommentátor és szerkesztő eredménysorát összesítjük a szerkesztőségi versenyben.

Az utolsó előtti forduló révén minden találkozó egy időben került megrendezésre, vagyis szombat délután 15:30-kor indult útjára a labda mind a kilenc stadionban. A Dortmund és a Bayern München hozta a kötelezőt, az ezüstérmes hazai pályán a Hoffenheimet, míg a bajnok idegenben a Hamburgot verték meg. A hamburgiak ettől függetlenül meg tudták tartani osztályozós helyüket, hiszen a másik két kiesőjelölt hazai pályán egyetlen pontot sem tudott szerezni.

Pedig a Braunschweig és a Nürnberg sem állt megoldhatatlan feladat előtt, hiszen előbbi az Augsburgot, míg utóbbi a Hannovert látta vendégül. Ezen eredményeknek köszönhetően az is eldőlt, hogy a Stuttgart jövőre is a Bundesligában marad, hiába kaptak ki a svábok hazai pályán a Wolfsburgtól. Ez a mérkőzés még azért is volt érdekes, mert Ivica Olic a 91. percben döntötte el a találkozót, aminek köszönhetően négy telitalálatos szelvény is született a fordulóban.

Szalai Ádámék freiburgi győzelmükkel eldőlt, hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában szerepelhet a Schalke, ám még legalább egy pontra szüksége van a gelsenkirchenieknek ahhoz, hogy megkaparintsák a bronzérmet, vagyis a BL-főtáblás helyezést. A Leverkusen frankfurti sikere a bajnokság ezen szakaszában papírforma volt, a Gyógyszergyáriak ezzel a sikerükkel vélhetően a negyedik helyen végeznek a Bundesligában, ami BL-selejtezőt ér. A Mönchengladbach legyőzte a Mainzot, amivel a hazaiak számára biztossá vált legalább az Európa Liga-selejtezős részvétel, míg a piros-fehérekre még vár egy kemény menet a hétvégén, ha ők is szeretnének indulni a második számú európai kupasorozatban. A Werder Bremen-Hertha mérkőzés semmilyen téttel nem bírt, a brémaiak hazai pályán győzték le a berlinieket.

Ami a hatharom.com és azEurosport különversenyét illeti, ezúttal visszavágtunk a kommentátoroknak a múlt heti csúfos vereségért, 23-20-ra nyertünk. A heti győztest is mi adtuk, maruzsai kilencből hét mérkőzést is eltalált, vele csak a Braunschweig és a Nürnberg babrált ki. Összesítettben változott a helyzet, hiszen Tomihmv átvette a vezetést a maga 60 pontjával, mögötte pedig nagy a tülekedés, hiszen sportinsider, buzma, dszekely és maruzsai is 59 egységgel áll holtversenyben a második pozícióban.

Amíg a szerkesztők és a kommentátorok elsősorban a mindennél fontosabb presztízsért, addig az olvasók értékes tárgynyereményekért játszhatnak. Amellett, hogy minden héten tárgynyeremények találnak gazdára, természetesen értékes fődíjat is nyerhettek! Ha érdekelnek a verseny részletei, kattints ide!

Az eheti 384 tippelő között, mint említettük, négyen is telitalálatot értek el, közülük beny13 lehet a legboldogabb, hiszen időrendben ő adta le leggyorsabban a tippjét. Érdemes megjegyezni, hogy beny13 kevesebb, mint két és fél perccel előzte meg a második helyezett Greget. Kedves játékosunk egy általa választott Bundesliga-csapat mezét és szurkolói sálját nyerte meg!

A Bundesliga ezen a hétvégén befejeződik, vagyis a 34. fordulót rendezik meg Németországban. A bajnoki pontvadászat igen komoly mérkőzésekkel zárul, mind a kiesést, mind az európai kupaszereplésért folytatott csatát tekintve. Összecsap többek közt a Wolfsburg a Mönchengladbachhal, a Schalke a Nürnberggel, a Mainz a Hamburggal, a Leverkusen pedig a Bremennel. A már bajnok Bayern München a Stuttgartot fogadja, míg az ezüstérmes Dortmund a Hertha otthonába látogat. Május 10., azaz szombat 15:30-ig adhatjátok le tippjeiteket!

Ha kíváncsi vagy, hogy állsz a versenyben, ide kattintva megnézheted az összesített sorrendet!

Végezetül felhívjuk figyelmeteket, hogy olvassátok el figyelmesen a tippelés és a nyereményigénylés szabályait a félreértések és az esetleges kellemetlenségek elkerülése miatt!