Hatharom / Blog / Bejegyzések
A Bayern a Freiburggal, a hatharom.com és az Eurosport egymással nem bírt
Zajlik az Eurosport és a hatharom.com szervezésében Bundesliga-totó játék. Ezen a hétvégén már a negyedik kört...

Zajlik az Eurosport és a hatharom.com szervezésében Bundesliga-totó játék. Ezen a hétvégén már a negyedik kört rendezték Németországban, lássuk, hogyan áll a verseny!

A Bayern szenvedett Freiburgban - Fotó: AFP

Elnyújtott forduló volt a legutóbbi Németországban, a Bayern München meccsét múlt pénteki Európai Szuperkupa-jelenése miatt keddre hozták előre. A bajorok meglepetésre botlottak Freiburgban, Ralf Eckert csapata addigi három bajnokiján mindössze egy pontot gyűjtött, és egyet hozzátett a terméshez a címvédő ellen. Pep Guardiola tartalékolta legjobbjait, Lahm, Ribéry, Mandzukic, Robben, Boateng és Alaba a cserék között kezdett. Shaqiri a 33. percben megszerezte a vezetést bajoroknak, de Nicolas Höfler a hajrában egyenlített a haloványabb vendégek ellen. A Bayern legutóbb májusban, a Dortmund ellen ikszelt a Bundesligában.

A Bőrnadrágosok a döntetlennel helyzetbe hozták a nagy rivális Dortmundot, amely a forduló vasárnap esti zárómeccsén élt a lehetőséggel, 2-1-re győzött az Eintracht Frankfurt otthonában. A fekete-sárgák nyerőembere Henrih Mhitarjan volt, az örmény támadó középpályás két góljával egyenlített, aztán fordított a Borussia. Ha így folytatja a 27 milliós igazolás, akkor jogosan teszi fel a kérdést Jürgen Klopp: "Ki az a Götze?"

Immár a Dortmund az egyedüli százszázalékos együttes a Bundesligában, ugyanis a Leverkusen és a Mainz elszenvedte első vereségét. A Schalkének nagy lökést adott a PAOK elleni siker és a feljutás a Bajnokok Ligája főtáblájára, Szalai Ádámék a várakozásokra rácáfolva simán, 2-0-ra legyőzték a gyógyszergyáriakat. A magyar válogatott csatár ezúttal nem szerzett gól. A Mainz Hannoverben vérzett el, Mirko Slomka fiai az eltiltott Huszti Szabolcs nélkül is 4-1-re diadalmaskodtak.

Szerkesztőségi verseny

Mérd össze a tudásodat az Eurosport kommentátoraival és a hatharom.com szerkesztőivel, akik amellett, hogy veletek is versenyeznek egyéni szinten, egy, a két szerkesztőség között zajló külön versenyben is részt vesznek. A két szerkesztőségből hét sportkommentátor, illetve hét szerkesztő indul a versenyen. Fordulónként a legjobb négy-négy kommentátor és szerkesztő eredménysorát összesítjük a szerkesztőségi versenyben.

Hamburgban és Stuttgartban ha csak rövid időre is, fellélegezgetnek. Az Elba-partiak megszakították május 18. óta tartó veretlenségüket, igaz, ehhez könnyű ellenfelet kaptak a Braunschweig révén (4-0). Az újonc Eintracht egyedüliként áll pont nélkül a mezőnyben. A sváboknál rendet tett az új vezetőedző, Thomas Schneider: három vereség után 6-2-re verte a VfB a Hoffenheimet. A Mönchengladbach a Werder Bremenre mért súlyos vereséget (4-1), a Wolfsburgnál folytatódott a győzelem-vereség sorminta, a Farkasok sikerükkel elvették a Hertha veretlenségét.

Visszatérve a Bayernre, a Guardiola-legénység igazi klasszikus mérkőzésen múlta felül a Chelsea-t Prágában és hódította el az Európai Szuperkupát.

 

Az Eurosport és a hatharom.com különversenyében döntetlen született (22-22) ezen a héten, egyénileg egy hajszállal, a győztes Tomihmv lett, a dobogó második és harmadik fokát a rivális kommentátorok foglalják el. Tomihmv a többiekkel "egyetértésben" a Bayern döntetlenjén bukott mindössze, valamint a Nürnbergben nem bízott az Augsburg ellenében.

Az eurosportos kollégáknak továbbra is két pont az előnyük, vagyis az első két, rosszul sikerült forduló után masszívan tapadunk a konkurenciára.

Amíg a szerkesztők és a kommentátorok elsősorban a mindennél fontosabb presztízsért, addig az olvasók értékes tárgynyereményekért játszhatnak. Amellett, hogy minden héten tárgynyeremények találnak gazdára, természetesen értékes fődíjat is nyerhettek! Ha érdekelnek a verseny részletei, kattints ide!

Ezen a héten 581-en tippeltek, közülük 16 játékosnak volt hét találatos szelvénye. A heti győztes, a "hetesek" közül a leggyorsabb, 'petersimo' lett. Ő Freiburgban Bayern-győzelmet várt, valamint a Werdertől győzelmet várt Mönchengladbachban, a többi eredményt eltalálta. Kedves játékosunk egy általa kiválasztott Bundesliga-csapat szurkolói sálját nyerte meg!

A verseny kiírásának értelmében ugyanis ilyen esetben az a tippelő jogosult a nyereményre, aki a leghamarabb feladta tippjeit! Nem árt tehát, ha minél előbb leadjátok a tippjeiteket! Ne felejtsétek el, hogy az 5. forduló tippjeit alaposan megrághatjátok, ugyanis a válogatott mérkőzések miatt ezen a hétvégén szüntelenk a nemzeti bajnokságok. Szeptember 13-án, azaz jövő pénteken 20:30-ig tippelhettek! Péntek, 13-a vajon kinek hoz szerencsét?

Ha kíváncsi vagy, hogy állsz a versenyben, ide kattintva megnézheted az összesített sorrendet!