Hatharom / Blog / Bejegyzések
Már megint a Bayern babrált ki (majdnem) mindenkivel
Úgy másfél évtizede volt egy hétvége, amikor a fél országnak 12+1 találata volt a totón. A majdnem teljesen papírforma...

Úgy másfél évtizede volt egy hétvége, amikor a fél országnak 12+1 találata volt a totón. A majdnem teljesen papírforma fordulót akkor csak a Bayern München mérkőzése borította. Majdnem ugyanez történt most, a hatharom.com és az Eurosport közös Bundesliga-totójátékában, de azért senkinek nem kellett infarktust kapnia egy nyolctalálatos szelvény miatt, héttel már meg lehetett nyerni a fordulót.

A pénteki Hamburg-Leverkusen meccset a szezon előtt mindenki rangadónak titulálta volna, mostanra azonban már látjuk, hogy a HSV a kiesés elől menekül. Ennek ellenére le tudta győzni a Bayert, amelynek tizedik 2014-ben elszenvedett veresége után el is bocsátották Sami Hyypiä vezetőedzőt.

A Bayern München nagyon spórolósan állt ki Augsburgban a két Manchester United elleni BL-meccs között, és ebbe most bele is tört Josep Guardiola bicskája. Már amennyiben kudarcnak tekinthetjük, hogy nem veretlenül lesz meg a bajnoki cím, hiszen így is húsz pont az előnyük a tabella élén.

Szerkesztőségi verseny

Mérd össze a tudásodat az Eurosport kommentátoraival és a hatharom.com szerkesztőivel, akik amellett, hogy veletek is versenyeznek egyéni szinten, egy, a két szerkesztőség között zajló külön versenyben is részt vesznek. A két szerkesztőségből hét sportkommentátor, illetve hét szerkesztő indul a versenyen. Fordulónként a legjobb négy-négy kommentátor és szerkesztő eredménysorát összesítjük a szerkesztőségi versenyben.

A Schalke Brémában nem bírt a Werderrel szombaton délután (1-1), míg a Dortmund hátrányból felállva legyőzte a Wolfsburgot (2-1), így a sárga-feketék hárompontos előnyt szereztek a második helyen. Szalai Ádámék dobogós pozíciója és őszi BL-főtáblája nagy veszélyben egyelőre nincs, hiszen annak ellenére is hét ponttal állnak a Mönchengladbach előtt, hogy utóbbiak nyerni tudtak Nürnbergben (0-2).

A Hamburg a Leverkusen legyőzésével csak az osztályozós helyre kapaszkodott fel, mivel a Stuttgart 2-0-ra verte otthon a Freiburgot. Veszélyben érezhetik magukat a Hannoveriek is, mivel csak két ponttal állnak a VfB és a HSV előtt, és kikaptak az utolsó helyezett Braunschweig otthonában 3-0-ra, azaz nincsenek jó formában. Nagyjából előttük lehet meghúzni azt a vonalat, amely alatt még bárki kieshet, a Werder ugyanakkor már-már magabiztosan várhatja az utolsó öt fordulót.

Lehetnek még körbeverések, de ugyanígy nem valószínű, hogy komoly bajba kerülne a Mainzot legyőző Frankfurt (2-0), és az egymással 1-1-et játszó Hertha-Hoffenheim páros sem.

Ami a hatharom.com és az Eurosport különversenyét illeti, 21-18-ra megnyertük ezt a fordulót, így megint tudtunk faragni a hátrányunkon. A heti győztes ugyan a televíziósok közül került ki - buzma hat találattal -, de mögötte csupa hathármas következik a tabellán. Összesítettben változatlanul az első két helyen nem változtak a nevek, de sportinsider és buzma is eggyel több ponttal rendelkezik a legjobb tíz szelvény alapján, és Tomihmv feljött melléjük 59 pontra.

Amíg a szerkesztők és a kommentátorok elsősorban a mindennél fontosabb presztízsért, addig az olvasók értékes tárgynyereményekért játszhatnak. Amellett, hogy minden héten tárgynyeremények találnak gazdára, természetesen értékes fődíjat is nyerhettek! Ha érdekelnek a verseny részletei, kattints ide!

Az eheti 425 tippelő közül Viator volt a legjobb, mivel a héttalálatosok közül a leghamarabb adta le a szelvényét. Ő sokakhoz hasonlóan nem találta el a Bayern vereségét, emellett pedig a Mönchengladbach nürnbergi győzelmére sem számított. Kedves játékosunk egy általa kiválasztott Bundesliga-csapat szurkolói sálját nyerte meg!

A Bundesliga ezen a hétvégén a 30. fordulóval folytatódik. Bayern-Dortmund rangadót rendeznek szombaton, de ne lepődjünk meg, ha a müncheni csapat a Manchester United, a Borussia pedig a Real Madrid elleni BL-rangadó után nem lesz csúcsformában. A Schalke a Frankfurtot látja majd vendégül, a 'Gladbach Stuttgart ellen erősítheti meg negyedik helyét, a Leverkusen pedig a Herthával szemben próbálhat javítani gyászos idei mérlegén. Április 11., azaz péntek este 20:30-ig adhatjátok le tippjeiteket!

Ha kíváncsi vagy, hogy állsz a versenyben, ide kattintva megnézheted az összesített sorrendet!

Végezetül felhívjuk figyelmeteket, hogy olvassátok el figyelmesen a tippelés és a nyereményigénylés szabályait a félreértések és az esetleges kellemetlenségek elkerülése miatt!