Hatharom / Blog / Bejegyzések
Kezdődik a véghajrá a Bundesligában és a tippjátékban
Többé-kevésbé a várt eredmények születtek a Bundesliga legutóbbi fordulójában, azaz "közepesen" tippeltünk a...

Többé-kevésbé a várt eredmények születtek a Bundesliga legutóbbi fordulójában, azaz "közepesen" tippeltünk a hatharom.com és az Eurosport közös tippjátékában. A szerkesztőségek közötti különversenyt egy ponttal a kommentátorok nyerték, összesítésben továbbra is vezetnek az Eurosportos kollégák.

A 24. fordulóban a Schalke nagyarányú győzelemmel szerezte vissza önbecsülését: Szalai Ádám csapatát a Real Madrid majd a Bayern München földbe döngölte, a gelsenkircheniek szombaton 4-0-ra kiütötték a Hoffenheimet. Szalai amúgy a tizenegyest hibázó, de így is mesterhármast jegyző Klaas-Jan Huntelaart váltotta a hajrában. A Mönchengladbach távolodik az Európa Ligás helyezésektől, miután otthon kikapott az Augsburgtól. Lucien Favre együttese immár kilenc mérkőzés óta képtelen győzni, míg a bajor kicsapat ismét kupaindulást érő helyen áll, a hatodik.

Szerkesztőségi verseny

Mérd össze a tudásodat az Eurosport kommentátoraival és a hatharom.com szerkesztőivel, akik amellett, hogy veletek is versenyeznek egyéni szinten, egy, a két szerkesztőség között zajló külön versenyben is részt vesznek. A két szerkesztőségből hét sportkommentátor, illetve hét szerkesztő indul a versenyen. Fordulónként a legjobb négy-négy kommentátor és szerkesztő eredménysorát összesítjük a szerkesztőségi versenyben.

A Stuttgart zsinórban nyolc vereség után legalább pontot szerzett az újonc Braunschweig ellen, a Bayer Leverkusen szintén ikszelt, a Hannover ellen, a hazai csapatban Huszti Szabolcs büntetőt rontott. A Gyógyszergyáriak szintén nem bírnak kikecmeregni a gödörből, négy kör óta nyeretlenek, három vereség, egy döntetlen mérleggel. Husztiék nyeretlen szériája öt forduló óta tart.

A végére hagytuk a két nagyágyút: a Bayern München szokás szerint gólgálát rendezett, 6-1-re diadalmaskodott Wolfsburgban, a Farkasoknak egy hete a Hoffenheim gurított egy hatost. A címvédő bajorok előnye 20 pont tíz fordulóval a zárás előtt. A Bayern sorozatban 16. bajnokiját húzta be, ez korábban egyetlen csapatnak sem sikerült a Bundesliga történetében. Emellett ez volt a Bőrnadrágosok 49. veretlenül megvívott bajnoki mérkőzése egymás után.

A Borussia Dortmund gyenge meccsen, Sebastian Kehl szép góljával elhozta a három pontot Freiburgból és tovább növelte előnyét a harmadik Leverkusen előtt.

A szerkesztőségek közötti különversenyben nőtt a különbség az Eurosport javára, a kommentátorok már 13 egységgel vezetnek előttünk. Az e heti nyertes a hatharom.com csapatát erősítő obivan61 lett, aki öt mérkőzés kimenetelét találta el. A második littbarskinak és a harmadik dszekelynek is öt jó tippje volt, de időben később tippeltek. Egyéni összetettben a legjobb tíz szelvény alapján továbbra is obivan61 vezet, buzma és Tomihmv előtt.

Amíg a szerkesztők és a kommentátorok elsősorban a mindennél fontosabb presztízsért, addig az olvasók értékes tárgynyereményekért játszhatnak. Amellett, hogy minden héten tárgynyeremények találnak gazdára, természetesen értékes fődíjat is nyerhettek! Ha érdekelnek a verseny részletei, kattints ide!

Ezen a héten 484-en adták le tippjeiket. Ezúttal héttalálatos szelvénnyel lehetett nyerni, a nyolc darab héttalálatos tippelőnk közül kilgi volt időben a leggyorsabb. Kedves játékosunk egy általa kiválasztott Bundesliga-csapat sálját nyerte meg!

A Bundesliga a 25. fordulóval folytatódik. A Dortmund a gödörben lévő Mönchengladbachot fogadja, szombaton pedig Bayern München-Bayer Leverkusen szuperrangadót rendeznek. Ugyan a Gyógyszergyáriak nem dicsekedhetnek az utóbbi hetekben elért eredményeikkel, máig utolsóként ők győzték le a Bundesligában a bajorokat, 2012. októberében 2-1-re az Allianz Arénában. Március 14., azaz péntek este este 20:30-ig tippelhettek!

Ha kíváncsi vagy, hogy állsz a versenyben, ide kattintva megnézheted az összesített sorrendet!

Végezetül felhívjuk figyelmeteket, hogy olvassátok el figyelmesen a tippelés és a nyereményigénylés szabályait a félreértések és az esetleges kellemetlenségek elkerülése miatt!