Hatharom / Blog / Bejegyzések
Az ember, aki egyszerre hitt a Bayern és a Dortmund pontvesztésében
Túl vagyunk a nyolcadik Bundesliga-fordulón, amely rengeteg meglepetést hozott. Ennek megfelelően nagyrészt szerény pontszámokat hoztak a...

Túl vagyunk a nyolcadik Bundesliga-fordulón, amely rengeteg meglepetést hozott. Ennek megfelelően nagyrészt szerény pontszámokat hoztak a hétvégi szelvények. A hatharom.com és az Eurosport közös totójátékán felzárkóztak a televíziós kommentátorok, mivel szerkesztőségünk tagjai négyen tudtak csak összehozni egy szelvénnyi pontot.

Kikapott a Dortmund a Mönchengladbachtól (2-0), döntetlent játszott a Bayern a Leverkusennel (1-1), az eddig nyeretlen Braunschweig legyőzte a Wolfsburgot idegenben (0-2), a Hannover örülhet, hogy egy pontot megőrzött a Hertha ellen (1-1), az eddig padlón lévő Hamburg egyszerre ötöt lőtt a Nürnbergnek (0-5)...

Szerkesztőségi verseny

Mérd össze a tudásodat az Eurosport kommentátoraival és a hatharom.com szerkesztőivel, akik amellett, hogy veletek is versenyeznek egyéni szinten, egy, a két szerkesztőség között zajló külön versenyben is részt vesznek. A két szerkesztőségből hét sportkommentátor, illetve hét szerkesztő indul a versenyen. Fordulónként a legjobb négy-négy kommentátor és szerkesztő eredménysorát összesítjük a szerkesztőségi versenyben.

Nem sok esély volt ebben a fordulóban az igazán jó totóeredményekre úgy sem, hogy a Schalke - Szalai Ádám duplájának és kiharcolt tizenegyesének is köszönhető - Augsburg elleni győzelme (4-1), valamint a Stuttgart Werder elleni (1-1), a Mainz Hoffenheimmel szembeni (2-2) és a Freiburg Frankfurt ellenében elért döntetlenje (1-1) úgy, ahogy még bele is fér a papírforma kereteibe.

A Braunschweig váratlan sikerével a már csak a Nürnberg és a Freiburg nyeretlen az idei szezonban - az újoncot azért még így is mindketten megelőzik - a Bayern München viszont hiába maradt veretlen, Josep Guardiola bosszúságára csak egypontos előny tudott kiharcolni a Dortmund előtt. A tabella harmadik helyén a sárga-feketékkel azonos pontszámmal rendelkező, a Bajoroktól pontot csenő Leverkusen áll.

Az Eurosport és a hatharom.com különversenyében a múlt héten 26-26-os eredmény született, most azonban négy játékostól 13 találat már elegendő volt a televíziós kommentátoroknak a forduló megnyeréséhez, mivel szerkesztőink csak 9 pontot értek el. A heti legjobb VNA lett az Eurosport szerkesztőségéből, de ő is csak 4 pontot könyvelhet el magának az eddigiek mellé. Mivel a végelszámolásban csak a legjobb tíz kör számít majd, valószínűleg egyikünk sem viszi sokáig magával a most szerzett egységeket. Egyéni összetettben a hatharom.com szerkesztője, obivan61 mellé felzárkózott HBI a tévések közül, ahogy a csapatversenyben is újra döntetlen az állás.

Amíg a szerkesztők és a kommentátorok elsősorban a mindennél fontosabb presztízsért, addig az olvasók értékes tárgynyereményekért játszhatnak. Amellett, hogy minden héten tárgynyeremények találnak gazdára, természetesen értékes fődíjat is nyerhettek! Ha érdekelnek a verseny részletei, kattints ide!

Ezen a héten 729 szelvény érkezett be, és amíg legutóbb 16 darab nyolctalálatos volt, most az eddigi legtisztább siker született: tibulon001 kétpontos előnnyel győzött. Ő volt az egyetlen, aki 8 mérkőzésre is jól tippelt, az őt követők legfeljebb 6 találatot értek el. Győztesünk csak a Braunschweig wolfsburgi sikerét nem merte megkockáztatni.

Kedves játékosunk egy általa kiválasztott Bundesliga-csapat szurkolói sálját nyerte meg!

A következő, azaz 9. fordulóra már péntek este óta tippelhettek, de a világbajnoki selejtezők miatti szünet miatt a határidő október 18., 20:30!

Ha kíváncsi vagy, hogy állsz a versenyben, ide kattintva megnézheted az összesített sorrendet!