Hatharom / Blog / Bejegyzések
A Dortmund, a Bayer és a többiek kiszúrtak mindenkivel
Meglepetéseredményekkel rajtolt a Bundesliga tavaszi szezonja, ezekre nem éreztünk rá, azaz a hatharom.com és az Eurosport közös...

Meglepetéseredményekkel rajtolt a Bundesliga tavaszi szezonja, ezekre nem éreztünk rá, azaz a hatharom.com és az Eurosport közös tippjátéka gyengébb eredményeket hozott. Olvasóinknál héttalálatos szelvény volt a legjobb. A szerkesztőségek közötti különversenyben döntetlen született, összesítésben a kommentátorok vezetnek.

Péntek este a Borussia Mönchengladbach-Bayern München találkozóval bő egy hónap szünet után ismét felpezsdült a futballélet Németországban. Noha Lucien Favre együttese remekül hajrázott az év végén, a bajorok ellen nem tudott meglepetést okozni, 2-0-ás vereséget szenvedett. A 'Gladbach nyolc fordulót után kapott ki, ellenben a bajorok zsinórban kilencedszer hagyhatták el győztesen a gyepet.

Szombaton viszont több pályán borult a papírforma: a Dortmund nem tudott kilábalni a gödörből, sorozatban negyedik bajnokiját nem tudta megnyerni, miután 2-2-re végzett az Augsburggal. Ráadásul egyik kulcsemberét is elveszítette a BVB: Jakub Blaszczykowskinak véget ért az idény, a lengyel szélső jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag... A sárga-feketék hátránya ezzel az egy meccsel kevesebbet játszott Bayern München mögött már 14 pont, jelen állás szerint a dobogóért kell majd óriásit harcolniuk.

Szerkesztőségi verseny

Mérd össze a tudásodat az Eurosport kommentátoraival és a hatharom.com szerkesztőivel, akik amellett, hogy veletek is versenyeznek egyéni szinten, egy, a két szerkesztőség között zajló külön versenyben is részt vesznek. A két szerkesztőségből hét sportkommentátor, illetve hét szerkesztő indul a versenyen. Fordulónként a legjobb négy-négy kommentátor és szerkesztő eredménysorát összesítjük a szerkesztőségi versenyben.

A Dortmund legalább egy pontot hozott a második Leverkusennel szembeni hátrányán, ugyanis a Freiburg hazai pályán 3-2-re felülmúlta a Gyógyszergyáriakat - akik egymás után már harmadszor kaptak ki. Az európai kupaszereplésre hajtó Wolfsburg otthon maradt alul a Hannover ellen, Huszti Szabolcs gólpasszt jegyzett a vendégeknél.

A 18. fordulóban megszerezte első győzelmét a Nürnberg, ráadásul kiütéssel (4-0), a szenvedő fél a Hoffenheim volt. A Frankfurt is meglepte a felsőházi Herthát, Alexander Meier góljával otthon tartotta a három pontot. A liga másik magyar légiósa, Szalai Ádám szintén győzelmet ünnepelhetett csapatával, a Schalke három góllal győzött Hamburgban és közelít a dobogósokhoz. A HSV egymás után negyedszer szenvedett vereséget.

A szerkesztőségek között maradt az ötpontos fór az Eurosport javára. Az egyéni győztes a hatharom.com csapatát erősítő Tomihmv lett, ezen a szerényebb eredményekkel bíró héten három találat elég volt a dobogó legfelső fokához. Egyéni összetettben továbbra is obivan61 vezet, egy egységgel HBI és hárommal maruzsai előtt.

Amíg a szerkesztők és a kommentátorok elsősorban a mindennél fontosabb presztízsért, addig az olvasók értékes tárgynyereményekért játszhatnak. Amellett, hogy minden héten tárgynyeremények találnak gazdára, természetesen értékes fődíjat is nyerhettek! Ha érdekelnek a verseny részletei, kattints ide!

Ezen a héten 536-an tippeltetek, héttalálatos szelvény lett a legjobb olvasóink között. Könyvtáros007 két meccs kimenetelét nem találta el, a Werder Bremen-Braunschweig mérkőzésen hazai sikert, a Freiburg-Bayer Leverkusen találkozón döntetlent várt. Kedves játékosunk egy általa kiválasztott Bundesliga-csapat sálját nyerte meg!

A német bajnokság ezen a hétvégén folytatódik, a nagyokra könnyebbnek ígérkező megmérettetés vár. A Bayern München az Eintracht Frankfurtot fogadja, a Dortmund a Barubschweig vendége lesz, a Bayer a Stuttgarttal csap össze. Január 31., azaz péntek este este 20:30-ig tippelhettek!

Ha kíváncsi vagy, hogy állsz a versenyben, ide kattintva megnézheted az összesített sorrendet!

Végezetül felhívjuk figyelmeteket, hogy olvassátok el figyelmesen a tippelés és a nyereményigénylés szabályait a félreértések és az esetleges kellemetlenségek elkerülése miatt!