Hatharom / Blog / Bejegyzések
Mi bosszankodhatunk, bátor olvasónk örülhet a Bayer miatt
A múlt heti remek eredmények után szerényebb hetet hozott a mostani fordulót a hatharom.com és az Eurosport közös...

A múlt heti remek eredmények után szerényebb hetet hozott a mostani fordulót a hatharom.com és az Eurosport közös Bundesliga-totójában. Olvasóinknál héttalálatos volt a legjobb szelvény, a szerkesztőségek közötti különversenyben öt jó tippel nyerni lehetett.

A Bundesliga 15. körének rangadója a Dortmund-Leverkusen összecsapásvolt, a Bayer elhozta a három pontot a Signal-Iduna Parkból. Lewandowskiék haloványak voltak, míg a győztes gólt a dél-koreai Szon Hung Min szerezte remek egyéni alakításból. A Borussia a Bayern után a Leverkusentől is kikapott, a bajorokkal szemben tíz, a gyógyszergyáriak mögött hat pont a hátránya. A Bayer amúgy sokakkal kibabrált, a szerkesztőségekben például senki sem bízott a vendégek sikerében.

Szerkesztőségi verseny

Mérd össze a tudásodat az Eurosport kommentátoraival és a hatharom.com szerkesztőivel, akik amellett, hogy veletek is versenyeznek egyéni szinten, egy, a két szerkesztőség között zajló külön versenyben is részt vesznek. A két szerkesztőségből hét sportkommentátor, illetve hét szerkesztő indul a versenyen. Fordulónként a legjobb négy-négy kommentátor és szerkesztő eredménysorát összesítjük a szerkesztőségi versenyben.

A címvédő müncheniek a Werdert semmisítették meg Brémában, az Aranylabda-várományos Franck Ribéry két góllal egy egy gólpasszal jelezte klasszisát. Szalai Ádám csapata, a Mainz a hétközi kupabúcsú után a bajnokságban is kikapott, a Mönchengaldbach vendégeként - amely zsinórban hatodik győzelmét könyvelhette el. A gelsenkircheniekkel kapcsolatban edzőváltásról pusmognak, a BL-továbbjutás menthetné meg Jens Keller állását. A Bundesliga másik magyar légósa, Huszti Szabolcs gólpasszt jegyzett a Stuttgart ellen, ezzel a találattal még vezetett a Hannover, de a VfB fordított és 4-2-re diadalmaskodott.

Az Augsburg a szezonban másodszor győzött idegenben, Hamburgban ért el jó eredményt. A Freiburgnak viszont egyszerűen nem megy otthon: az Európa Ligában is érdekelt, de hazai porondon kiesőjelölt csapat a Wolfsburgtól kapott ki 3-0-ra, továbbra is nyeretlen saját közönsége lőtt.

A szerkesztőségek közötti különversenyben ezúttal mi voltunk jobbak. Faga (Eurosport) ugyan öt találattal lett a heti győztes úgy, hogy öten is ennyi meccset találtak el, de az nyer, aki hamarabb tippel. Összesítésben mi, szerkesztők, döntetlenre tornáztuk fel magunkat, az egyéni versenyben viszont hetek óta vezetünk: a hatharom.com triója, obivan61, maruzsai és sportinsider foglalja el a dobogót.

Amíg a szerkesztők és a kommentátorok elsősorban a mindennél fontosabb presztízsért, addig az olvasók értékes tárgynyereményekért játszhatnak. Amellett, hogy minden héten tárgynyeremények találnak gazdára, természetesen értékes fődíjat is nyerhettek! Ha érdekelnek a verseny részletei, kattints ide!

Ezen a héten 590-en adták le tippjeiket, négy darab héttalálatos szelvény született, közülük luibga volt a leggyorsabb. Kedves Olvasónk - aki eltalálta a Bayer győzelmét is - egy általa választott Bundesliga-csapat sálját nyerte meg.

A német bajnokság a hétközi Bajnokok Ligája-meccsek után folytatódik. A Bayern a Hamburgot fogadja, az Elba-partiakat az előző szezonban 9-2-re és 3-0-ra verte a bajor sztáralakulat. A Dortmund a Hoffenheim vendége lesz. December 13., péntek este 20:30-ig tippelhettek!

Ha kíváncsi vagy, hogy állsz a versenyben, ide kattintva megnézheted az összesített sorrendet!

Végezetül felhívjuk figyelmeteket, hogy olvassátok el figyelmesen a tippelés és a nyereményigénylés szabályait a félreértések és az esetleges kellemetlenségek elkerülése miatt!