Hatharom / Blog / Bejegyzések
Tizenhatan trafáltak eggyel mellé
A hetedik fordulót rendezték a hétvégén a német labdarúgó-bajnokságban. Többnyire az előzetesen várt eredmények...

A hetedik fordulót rendezték a hétvégén a német labdarúgó-bajnokságban. Többnyire az előzetesen várt eredmények születtek, amit a 16 darab nyolc találatos és a 71 darab nyolc találatos szelvény jelez. A hatharom.com és az Eurosport közös totójátékán döntetlen született, vagyis továbbra is a mi csapatunk vezet.

Lewandowski duplázott Freiburgban - Fotó: AFP

A Dortmund a múlt heti, Nürnberg elleni botlás (1-1) után ismét gálázott, 5-0-ra intézte el a Freiburgot, amely továbbra is nyeretlen a Bundesligában. Érik az edzőváltás az előző szezonban menetelő, és így most Európa Liga-szereplő piros-fehéreknél?

Müller (b) szerezte a győztes gólt a Wolfsburg ellen - Fotó: AFP

A Mönchengladbachnál a vereség-győzelem sormintába döntetlen "csúszott", a Borussia az Augsburggal ikszelt, a bajor kicsapat szintén először játszott döntetlent az idényben. A Wolfsburg viszont nem adta fel "jó szokását", folytatódott a vereséget-győzelem széria, a Farkasok a jóval esélyesebb Bayern München otthonában maradtak alul, igaz, "csak" egy gólt kaptak a címvédőtől az Allianz Arénában.

Szerkesztőségi verseny

Mérd össze a tudásodat az Eurosport kommentátoraival és a hatharom.com szerkesztőivel, akik amellett, hogy veletek is versenyeznek egyéni szinten, egy, a két szerkesztőség között zajló külön versenyben is részt vesznek. A két szerkesztőségből hét sportkommentátor, illetve hét szerkesztő indul a versenyen. Fordulónként a legjobb négy-négy kommentátor és szerkesztő eredménysorát összesítjük a szerkesztőségi versenyben.

A Bayer Leverkusen folytatta remek sorozatát, a Gyógyszergyáriak a Hannovert kalapálták el 2-0-ra, a vendégeken Huszti Szabolcs sem tudott segíteni. Az élvonal másik magyarja, Szalai Ádám csereként kapott szerepet a Schalkében, csapata 2-0-ra és 3-1-re vezetett a Hoffenheim otthonában, a vége 3-3 lett.

A válogatott csatár előző együttese, a Mainz mély gödörben van, a Hertha otthonában elszenvedett vereség a negyedik volt a sorban. A 05-ösök egyelőre a középmezőnyben tanyáznak, köszönhetően a három győzelemmel indított szezonnak.

Bert van Marwijk döntetlennel debütált a Hamburg kispadján, Marcell Jansen a 86. percben csikarta ki a pontot Frankfurtban. A Stuttgart szárnyal az edzőváltás óta, 4-0-ra verte a tökutolsó Eintracht Braunschweiget, és már a hatodik. A Nürnberg egymás után harmadszor ikszelt, Brémából tért haza ponttal - Michael Wiesinger gárdája szintúgy nem tudott még nyerni.

Az Eurosport és ahatharom.com különversenyében döntetlen született, egy részsikert elkönyvelhettünk, a mi csapatunkat erősítő sportinsider-é lett a képzeletbeli dobogó legfelső foka, egyben az egyetlen nyolctalálatos szelvény. Sportinsider-nek a Hertha-Mainz meccsen múlt a telitalálat, vendéggyőzelmet várt. A második és harmadik helyen az Eurosportos kollégák - buzma és VNA - végeztek. Egyéni összetettben a hatharom.com szerkesztője, obivan61 megőrizte vezető helyét, egy egységgel vezet a tévéseket erősítő HBI előtt. Kiegyensúlyozott szereplésünknek köszönhetően összesítésben négy ponttal vezetünk a kommentátorok előtt!

Amíg a szerkesztők és a kommentátorok elsősorban a mindennél fontosabb presztízsért, addig az olvasók értékes tárgynyereményekért játszhatnak. Amellett, hogy minden héten tárgynyeremények találnak gazdára, természetesen értékes fődíjat is nyerhettek! Ha érdekelnek a verseny részletei, kattints ide!

Ezen a héten 596-an tippeltek, 16 játékosnak volt nyolctalálatos szelvénye, ami egyfajta rekordnak számít! A leggyorsabb ahuarto@googlemail.com volt, aki a Werder Bremen Nürnberg meccsen hazai sikert várt, a végeredmény döntetlen lett. A verseny kiírásának értelmében ugyanis ilyen esetben az a tippelő jogosult a nyereményre, aki a leghamarabb feladta tippjeit! Kedves játékosunk egy általa kiválasztott Bundesliga-csapat szurkolói sálját nyerte meg!

Következik a nyolcadik forduló, Bayer Leverkusen-Bayern München rangadóval! Október 4., azaz péntek 20:30-ig tippelhettek!

Ha kíváncsi vagy, hogy állsz a versenyben, ide kattintva megnézheted az összesített sorrendet!