Hatharom / Blog / Bejegyzések
Az FBI harca az illegális fogadás szervezés ellen
Az illegális utcai bukiktól az illegális online bookmaker irodákig Valószínűleg nem sokan gondolkodtatok el ezen eddig, hogyan is ment végbe a...

Az illegális utcai bukiktól az illegális online bookmaker irodákig

Valószínűleg nem sokan gondolkodtatok el ezen eddig, hogyan is ment végbe a sportfogadó üzletág evolúciója. Hogy jutott el ez az iparág a manuális utcai bukmékerektől, akik fizikális könyvekben vezették a tétek elhelyezését a mostani automatizált online fogadás szervezésig. Először is az angol „bookmaker” szó onnan származik, hogy a fogadás őshazájában az Egyesült Királyságban majd később az Államokban könyvekben vezették a megtett téteket a bukik.

Ez sokáig illegális tevékenység volt, de Angliában rájöttek, hogy jobban teszik, ha minél hamarabb legalizálják és minél több adóra tesznek szert belőle. Több évtizeddel ezelőtt Angliában már megjelentek az utcai „bookamker shop-ok”, ahol mindenki kedve szerint rakhatta meg tétjeit legális körülmények között.

Az Egyesült államokban azonban teljesen más volt a helyzet. Las Vegas, Atlantic Cityre és pár más kiváltságos városra korlátozták a legális fogadás szervezést. Így, aki fogadni akart annak ezekbe a városokba kellett elutaznia. Mivel sokak szenvedélye lett a fogadás ugyanakkor képtelenség lett volna hétről-hétre Vegasba utazni, ezért megjelentek az első utcai illegális bookmaker irodák. Mivel ez elég nagy kockázattal járt az FBI razziái miatt, ezért az okosok átköltöztek Panamába vagy Costa Ricába és először telefonon kezdték szervezni a fogadásokat, amit számítógépekben rögzítettek. Ezek mind off-shore cégek voltak amik nem fizettek adót így hatalmas haszonra tettek szert.

Mivel azonban az FBI így is elkezdte ezen cégek üldözését a következő forradalmi lépés az internetes automatizált fogadás szervezés lett ami az 1990-es évek végén kezdte meg hódítását. A legtöbb utcai angol bookmaker cég is rájött az online üzletágban rejlő aranybányára és a 2000-es évek elejére már több tucat cégnek lett online platformja. Így jutottuk el odáig, hogy most már több mint 100 nagyobb online bookie van, de ebből igazán megbízható maximum 20-25 cég lehet.

Az Online szerencsejáték piac világszerte több milliárd dollár hasznot tesz zsebre évente ezzel az egyik legjövedelmezőbb automatizált iparággá nőtte ki magát mostanra.

FONTOS – Akit érdekelnek a bejegyzéseim és „syndicate” futball tippjeim az jelöljön be ismerősnek a facebookon "BukiSamurai" név alatt.

BukiSamurai

A bejegyzésekben szereplő információk több forrásból, interjúkból, internetes és nyomtatott szakirodalomból, illetve fogadási játék tapasztalatokból származnak. A bejegyzésekben foglalt tanácsokból eredő bármely fogadási döntés révén keletkező esetleges veszteségekért, egyéb károkért a blog szerzője sem anyagi, sem erkölcsi felelősséget nem vállal.Ne feledje! Minden fogadás, a játék egyéni döntés!